Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2019-08-20 22:26

Uppmaning: Köp guld nu oavsett pris!
English

Uppmaning: Köp guld nu oavsett pris!

Investeraren Mark Mobius påpekar att det nu är det hög tid att hamstra guld. Detta för att världens centralbanker inte kommer att komma ur sin slappa lågräntepolitik.

Penningpolitiken kommer att att bli allt desperat med lägre räntor och mer kvantitativa lättnader. Denna politik skapar en marknad där allt fler kommer att vända sig till riktiga tillgångar, framförallt guld.

 
 
Källa: Bloomberg

Nyhet - 2019-02-04 11:06

Rekord i guldköp
English

Rekord i guldköp
Världens centralbanker har inte köpt så mycket guld sedan Bretton Woods systemet föll 1971. Centralbanksköpen har ökat med 74 % under 2018 i jämförelse med 2017 och Ryssland tar täten som det landet som har köpt mest. 
 
 
Källa: Bloomberg

Nyhet - 2018-09-18 18:57

Sverige mer sårbart nu
English

Sverige mer sårbart nu
Sverige är mer sårbart nu än under den senaste finanskrisen. Genom framförallt minusränta har utlåningen ökat och lindrat de värsta skadeverkningarna av finanskrisen för 10 år sedan. Sverige står dock inte särskilt väl rustade inför en kommande finanskris och/eller lågkonjunktur. Nyttan med ytterligare räntesänkningar avtar snabbt när vi redan har en minusränta. Riksbankschefen målar upp en mörk framtid i denna intervju. 
 
 
Källa: Omni

Nyhet - 2018-06-19 20:51

Klarar Sverige en finanskris?
English

Klarar Sverige en finanskris?
"Klarar Sverige en finanskris?" frågar sig Lovisa Eklund i en kommentar på Avanzas pubilkation Placera. 
"Nej" tycks svaret vara.
 
 
Källa: Placera

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2018-09-06 12:12

Marknadskommentar: Det stundande riksdagsvalet och den svenska kronan
English

Marknadskommentar: Det stundande riksdagsvalet och den svenska kronan

Riskdagsvalet stundar och det kan bli ett av de mest intressanta folkomröstningarna i svensk historia. Detta är viktigt för dig då det påverkar den svenska kronan och din köpkraft. 

 
 

Artikel - 2018-01-09 22:41

Londons guldmarknad
English

Londons guldmarknad

I denna uttömmande artikel får vi lära oss om Londons guldmarknad, en marknad som präglas av enorma handelsvolymer och hemlighetsmakeri. Till handelsvolym mätt är Londons guldmarknad, tillsammans med guldmarknaden i New York, den största i världen och en av de två dominerande marknaderna för prissättning av guld.

 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2019-05-22 00:00

Dokumentär om guldets historia som betalmedel

 

Under hela mänsklighetens historia har människor strävat efter ett sätt att tilldela pengar ett fast värde. Man har försökt knyta dess värde till många olika tillgångsslag såsom t ex salt och grödor.

Så småningom fann man att den bästa råvaran var att knyta pengars värde till var guld.

I detta filmklipp, producerad av Reason TV, sammanfattar journalisten John Stossel den nya dokumentären "In money we trust?” som handlar om guld som det universella betalningsmedlet.

 

Videoklipp - 2019-05-21 17:34

Svenska kronans kollaps

 
Sedan 2014 har den svenska kronan förlorat 40% av sitt värde mot US-dollar och över 22% av sitt värde mot euron. Entreprenören och youtubern Henrik Jönsson förklarar allt om den svenska kronan; varför den befinner sig i fritt fall och vad det verkligen betyder.
 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2016-11-20 16:29

Hur har guld skapats?

 
Vart guld kommer ifrån vet vi alla - det har brutits från jordskorpan. Men hur har guldet hamnat där från första början? Denna dokumentår från National Geographic visar hur guldet har skapats under årtusenden i berget. 
 

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 466,53 kr -0.15%
Silver 5,54 kr -0.44%
Platina 292,59 kr 0.35%
Palladium 506,18 kr 1.64%
Uppdaterat: 2019-09-19 21:40 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten