Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Forum
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen Forum
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2017-02-09 08:23

"Här är vad som skulle kunna driva upp guldpriset 2017"

"Här är vad som skulle kunna driva upp guldpriset 2017"
Intressant analys av genomförd av tidningen Business Insider. Här radas det upp ett antal ofta förbisedda anledningar till att priset på guld bör gå upp under 2017. 
 
 

Nyhet - 2016-11-20 23:10

Indien förbjuder sina största sedlar - guldpriset skjuter i höjden

Indien förbjuder sina största sedlar - guldpriset skjuter i höjden
Den indiska staten förbjuder de mest värdefullarna sedlarna vilket leder till att guldpriset skjuter i höjden. På vissa platser i Indien säljs guldet med ett premium om nästan USD 1000 per oz.
 
 
Källa: Bullionstar

Nyhet - 2016-11-07 21:47

Presidentvalet: vad kommer att hända med guldpriset?

Presidentvalet: vad kommer att hända med guldpriset?

Hur kommer presidentvalet att påverka guldpriset? Kommer priset att gå ned om Hillary Clinton vinner och upp om Donald Trump vinner? Storbankens HSBC's chefsanalytiker är säker; oavsett vem som vinner valet kommer priset på guld att gå upp och det gäller att köpa guld nu! 

 
 
Källa: Bloomberg

Nyhet - 2016-10-24 09:48

Koos Jansen: Österrikes centralbank vägrar släppa revisionsrapport
English

Koos Jansen: Österrikes centralbank vägrar släppa revisionsrapport

Österrikes centralbank har genomfört revision av guldreserv förvarat hos Bank of England, vägrar släppa revisionsrapport och lista över guldtackornas serienummer. Frågan är om de har något att dölja. Koos Jansen som författat artikeln är guldanalytiker på den Singaporeanska ädelmetallhandlaren Bullionstar och han är en världsledande expert inom centralbankers guldreserver.

 
 
Källa: Bullionstar

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2014-11-23 20:54

Svenska folkets guldvanor del 7: Försäljning i förhållande till guldpriset

Svenska folkets guldvanor del 7: Försäljning i förhållande till guldpriset
I denna 7:e delen av artikelserien om svenska folkets guldvanor tänkte vi undersöka om det finns någon koppling mellan olika månaders försäljning och det genomsnittliga pris på guld.
 
 

Artikel - 2014-11-17 00:18

Trendbrott i efterfrågan på silver - fysisk efterfrågan ökar trots att priset faller

Trendbrott i efterfrågan på silver - fysisk efterfrågan ökar trots att priset faller
I dagens artikel tänkte vi undersöka om det går att se några trender i sambandet mellan världsmarknadspriset (spotpriset som sätts på pappersmarknaden) och efterfrågan på två av de mest populära investeringsmynten i silver.
 
 

Artikel - 2014-10-15 09:07

Inflation: Dags att gå ur börsen och in i guld?

Inflation: Dags att gå ur börsen och in i guld?
Vart har alla pengar som amerikanska centralbanken Federal Reserve skapat genom sina penningstimulanser tagit vägen? Var är all inflation som siarna har sagt skall komma? Sanningen är att den ligger i tillgångsklasser som bostäder och aktiemarknaden. I denna artikel visar vi vilken superbubbla aktiemarknaden befinner sig i och hur den historiska utveklingen bleknar i jämförelse med dagens övervärdering. När kommer kraschen och hur skyddar man sig bäst?
 
 

Artikel - 2014-10-13 19:02

Om guld och att återgå till gamla ideal

Om guld och att återgå till gamla ideal

Allan Greenspan är en av många som släppt sina tidigare ideal för att kunna hänge sig åt karriären och stiga in i maktens korridorer, bara för att efter sin pension återgå till sina tidigare ideal. Allan Greenspan var på 60-talet positiv till guld som pengar. 20 år senare satt han på pappersimperiets tron - som ordförande för den amerikanska centralbanken Federal Reserve. Men nu på ålderns höst, när pensionen väl är tryggad, verkar han ha närmat sig sina gamla ideal på nytt.

 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2016-11-07 21:56

Ron Paul intervjuar Jim Rickards

 
En mer intressant kombo får man leta efter, inte mindre än den libertarianske politikern och fd. kongressledamoten Ron Paul intervjuar författaren Jim Rickards. I intervjun pratar de om Rickards senaste bok där han varnar för att den kommande finanskrisen kommer att skilja sig från finanskrisen 2008. Det kommer helt enkelt inte att finnas utrymme den storskaliga pengaprintmingen som lindrade den senaste krisen. 
 

Videoklipp - 2016-03-11 00:45

Liberty Silvers 7-års jubileum del 1: Torgny Persson

 

I december firade Liberty Silver 7-års jubileum med ett fullsatt evenemang i centrala Stockholm. Kvällen började med att Liberty Silvers grundare Torgny Persson berättade om guldtrender och guldpriser. Sedan intog författaren och bloggaren Lars Wilderäng (som driver Sveriges mest besökta ekonomiblogg Cornucopia) scenen och pratade om ädelmetallernas roll i din personliga krisberedskap.

Kvällen var, med nästan 200 deltagare, mycket lyckad och uppskattad. För er som inte hade möjlighet att komma på denna tillställning, samt för er som var där men vill återuppleva den, släpper vi nu filmupptagningen från hela föreläsningen uppdelad i tre delar.

Här finner ni filmupptagningen från Torgny Perssons föreläsning.

 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2016-11-20 16:29

Hur har guld skapats?

 
Vart guld kommer ifrån vet vi alla - det har brutits från jordskorpan. Men hur har guldet hamnat där från första början? Denna dokumentår från National Geographic visar hur guldet har skapats under årtusenden i berget. 
 

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 352,31 kr -0.03%
Silver 4,80 kr 1.34%
Platina 265,11 kr 0.19%
Palladium 216,20 kr 1.20%
Uppdaterat: 2017-05-22 23:25 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten