Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2019-02-04 11:06

Rekord i guldköp
English

Rekord i guldköp
Världens centralbanker har inte köpt så mycket guld sedan Bretton Woods systemet föll 1971. Centralbanksköpen har ökat med 74 % under 2018 i jämförelse med 2017 och Ryssland tar täten som det landet som har köpt mest. 
 
 
Källa: Bloomberg

Nyhet - 2018-09-18 18:57

Sverige mer sårbart nu
English

Sverige mer sårbart nu
Sverige är mer sårbart nu än under den senaste finanskrisen. Genom framförallt minusränta har utlåningen ökat och lindrat de värsta skadeverkningarna av finanskrisen för 10 år sedan. Sverige står dock inte särskilt väl rustade inför en kommande finanskris och/eller lågkonjunktur. Nyttan med ytterligare räntesänkningar avtar snabbt när vi redan har en minusränta. Riksbankschefen målar upp en mörk framtid i denna intervju. 
 
 
Källa: Omni

Nyhet - 2018-06-19 20:51

Klarar Sverige en finanskris?
English

Klarar Sverige en finanskris?
"Klarar Sverige en finanskris?" frågar sig Lovisa Eklund i en kommentar på Avanzas pubilkation Placera. 
"Nej" tycks svaret vara.
 
 
Källa: Placera

Nyhet - 2018-06-03 20:43

”Sverige är på väg mot en bostadskrasch”
English

”Sverige är på väg mot en bostadskrasch”
I denna artikel publicerad i Svenska Dagbladet ger ett antal finanstoppar Sverige ett år att styra om Sveriges penning- och finanspolitik. Om detta inte görs kommer Riksbanken och våra politiker att vara tvungna att ta hand om en ny finanskris.
 
 

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2019-02-27 23:26

Marknadskommentar: Svag krona och stigande guldpris
English

Efter en utdragen regeringsbildning fick Sverige fick till slut en ny regering beståendes av socialdemokrater med stöd av såväl vänsterpartiet som de tidigare borgerliga partierna Liberalerna och Centerpartiet. Denna lösning, som ingen riktigt tycks vara nöjd med, har skett med syfte att hålla Sverigedemokraterna borta från all makt. Genom att Sverigedemokraterna ställts i centrum för regeringsdiskussionen anser många bedömare att Löfvenpakten riskerar straffas i kommande val.

En kvalificerad gissning är att en ohelig allians som denna knappast kommer att genomdriva några större reformer. Regeringen kan heller inte förvänta sig någon draghjälp av en stark ekonomisk utveckling. Lånefesten verkar vara över och med stundande lågkonjunktur kommer skatteintäkterna att minska. Valutamarknaden har inte varit nådig i sin bedömning av den svenska politiken och den svenska kronan har försvagats kraftigt på sistone.

Svag krona och minskade utsikter för höjda centralbanksräntor ger högre guldpris

I skrivande stund har guldpriset gått upp med ca 7% sedan årsskiftet, räknat i svenska kronor. Under förra veckan steg priset till ca 403 kr/gram och därmed översteg sin ATH som var 397 kr/gram. Motsvarande uppgång för silverpriset sedan årsskiftet är 6 %. Det är således återigen värt att påpeka hur ädelmetallerna fungerar som en säker hamn i tider när centralbanker och politiker gör sitt bästa för att spendera och förstöra folkets pengar.

En stor del av den senaste tidens uppgång i guld- och silverpriset kan förklaras med den försvagade svenska kronan men turbulensen på de globala aktiemarknaderna har också påverkat. Efter det att USA’s centralbank, Federal Reserve, höjde styrräntan i slutet av förra året föll de globala aktiemarknaderna med runt 20 % men har sedan dess återhämtat sig något. I januari behöll Federal Reserve styrräntan orörd och tonade samtidigt ned risken för fortsatta räntehöjningar. 

Centralbankerna slår rekord i guldköp

Det är inte bara privata investerare och sparare som köper guld. Under 2018 köpte centralbankerna mer guld än något annat år sedan 1971 vilket var samma år som USA lämnade guldstandarden bakom sig för gott.
 
Enligt World Gold Council köpte centralbankerna totalt 651,5 ton guld under 2018. Detta är 74% mer än vad som köptes av centralbanker under 2017. De länder som ökat sitt guldinnehav är främst Kina, Polen, Ryssland, Turkiet och Kazakstan.

 
 

Artikel - 2018-09-06 12:12

Marknadskommentar: Det stundande riksdagsvalet och den svenska kronan
English

Marknadskommentar: Det stundande riksdagsvalet och den svenska kronan

Riskdagsvalet stundar och det kan bli ett av de mest intressanta folkomröstningarna i svensk historia. Detta är viktigt för dig då det påverkar den svenska kronan och din köpkraft. 

 
 

Artikel - 2018-01-09 22:41

Londons guldmarknad
English

Londons guldmarknad

I denna uttömmande artikel får vi lära oss om Londons guldmarknad, en marknad som präglas av enorma handelsvolymer och hemlighetsmakeri. Till handelsvolym mätt är Londons guldmarknad, tillsammans med guldmarknaden i New York, den största i världen och en av de två dominerande marknaderna för prissättning av guld.

 
 

Artikel - 2018-01-09 21:49

Infographic: Londons Guldmarknad
English

Infographic: Londons Guldmarknad

Denna Infographic över Londons guldmarknad guidar dig genom den hemlighetsfulla OTC-guldgrossistmarknaden i London. Londons guldmarknad är världens största guldmarknad och handelsvolymerna är enorma.

 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2018-11-05 01:08

Nassim Nicholas Taleb om den kommande nedgången

 
Den välkände författaren Nassim Nicholas Taleb, som bl a annat författat böcker såsom The Black Swan och Fooled By Randomness, ger i denna intervju sin syn på världsekonomin och hur du kan skydda dig mot den kommande lågkonjunkturen. 
 

Videoklipp - 2018-10-22 22:03

Lågkonjunkturen kommer
English

 
Mycket tyder på att lågkonjunkturen är på intågande och frågan är hur väl förberedda vi svenskar är på detta. Henrik Jönsson förklarar i detta klipp vad du kan göra för att öka din krisberedskap. Ett av råden lyder; köp guld!
 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2016-11-20 16:29

Hur har guld skapats?

 
Vart guld kommer ifrån vet vi alla - det har brutits från jordskorpan. Men hur har guldet hamnat där från första början? Denna dokumentår från National Geographic visar hur guldet har skapats under årtusenden i berget. 
 

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 395,28 kr -0.17%
Silver 4,46 kr 0.03%
Platina 254,34 kr 0.26%
Palladium 408,06 kr 0.23%
Uppdaterat: 2019-05-20 09:00 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten