Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Forum
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen Forum
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2017-12-10 18:33

Goldman Sachs: smärta för investerare att vänta

Goldman Sachs: smärta för investerare att vänta

I en rapport författad av Goldman Sachs konstateras att vi börjar nå slutet på världens genom tiderna längsta ”tjurmarknad” (bull market). Åratal av uppumpade värden kommer snart att resultera i en smärtsam korrektion.

 
 
Källa: Market Watch

Nyhet - 2017-10-17 01:32

Ryssland ökar krafigt sin guldreserv
English

Ryssland ökar krafigt sin guldreserv
Ryssland har ökat sin guldreserv med mer än 10 % det senaste året. Det är en smått hisnande siffra och belägger de senaste årens trend där centralbanker är nettoköpare av guld.
 
 
Källa: Sputnik News

Nyhet - 2017-09-13 00:27

USA's statsskuld nu 20 biljoner US-dollar

USA's statsskuld nu 20 biljoner US-dollar

För första gången någonsin uppgår nu den amerikanska statsskulden till 20 biljoner US-dollar. Denna hiskeliga summa fortsätter dock växa och någon seriös plan för att minska statsskulden finns inte.

 
 
Källa: CBS News

Nyhet - 2017-02-09 08:23

"Här är vad som skulle kunna driva upp guldpriset 2017"

"Här är vad som skulle kunna driva upp guldpriset 2017"
Intressant analys av genomförd av tidningen Business Insider. Här radas det upp ett antal ofta förbisedda anledningar till att priset på guld bör gå upp under 2017. 
 
 

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2018-01-09 22:41

Londons guldmarknad
English

Londons guldmarknad

I denna uttömmande artikel får vi lära oss om Londons guldmarknad, en marknad som präglas av enorma handelsvolymer och hemlighetsmakeri. Till handelsvolym mätt är Londons guldmarknad, tillsammans med guldmarknaden i New York, den största i världen och en av de två dominerande marknaderna för prissättning av guld.

 
 

Artikel - 2018-01-09 21:49

Infographic: Londons Guldmarknad
English

Infographic: Londons Guldmarknad

Denna Infographic över Londons guldmarknad guidar dig genom den hemlighetsfulla OTC-guldgrossistmarknaden i London. Londons guldmarknad är världens största guldmarknad och handelsvolymerna är enorma.

 
 

Artikel - 2017-10-17 12:00

Marknadskommentar: Är priset på guld och silver relevant?
English

Marknadskommentar: Är priset på guld och silver relevant?

Efterfrågan på fysiskt guld och silver är till stor del beroende av politisk och finansiell stabilitet i vår omvärld. Ju mer osäkerhet det råder i omvärlden, desto högre efterfrågan på fysiskt guld och silver. Samtidigt har priset på guld har knappt rört sig sedan årsskiftet. Betyder det att det saknas orosmoment i vår omvärld?

 
 

Artikel - 2014-11-23 20:54

Svenska folkets guldvanor del 7: Försäljning i förhållande till guldpriset

Svenska folkets guldvanor del 7: Försäljning i förhållande till guldpriset
I denna 7:e delen av artikelserien om svenska folkets guldvanor tänkte vi undersöka om det finns någon koppling mellan olika månaders försäljning och det genomsnittliga pris på guld.
 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2017-09-24 23:49

Guld för 65 000 USD/oz inom fem år? Föreläsning från FreedomFest

 

Guldpriset: 65 000 USD/oz inom fem år? Kan guldpriset, inom en överskådlig framtid, nå dessa nivåer?

”Inte otänkbart”, säger Torgny Persson i en föreläsning som ägde rum på FreedomFest i Las Vegas i somras. Torgny Persson är CEO för den Singaporianska ädelmetallhandlaren Bullionstar och tillika grundare och huvudägare av Liberty Silver.

Detta djärva påstående backades upp av ett antal argument som få skulle finna orimliga. Föreläsningen filmades och går att nu att se i sin helhet på vår hemsida. Vi rekommenderar skarpt att du tittar på denna föreläsning och bildar din egen uppfattning!

 

Videoklipp - 2017-06-16 00:33

Liberty Silvers ädelmetallseminarium i Göteborg - Torgny Persson
English

 
I februari anordnade Liberty Silver ett ädelmetallseminarium i Göteborg. Kvällen började med en företagspresentation av Liberty Silvers VD Mikael From följt av en föreläsning av Liberty Silvers grundare Torgny Persson. Torgny berättade om prismanipulation på ädelmetallmarknaden och bullionbanker. Därefter intog den irländske ädelmetallanalytikern Ronan Manly scenen och föreläste om centralbanker och guld-ETF:er och huruvida dessa verkligen äger det guld de säger sig äga. Slutligen äntrade den populära författaren och bloggaren Lars Wilderäng, som driver Sveriges mest besökta ekonomiblogg Cornucopia, scenen och pratade om ädelmetallernas roll i personliga krisberedskap.
 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2016-11-20 16:29

Hur har guld skapats?

 
Vart guld kommer ifrån vet vi alla - det har brutits från jordskorpan. Men hur har guldet hamnat där från första början? Denna dokumentår från National Geographic visar hur guldet har skapats under årtusenden i berget. 
 

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 363,77 kr 0.00%
Silver 4,63 kr 0.00%
Platina 249,86 kr 0.00%
Palladium 271,81 kr 0.00%
Uppdaterat: 2018-05-20 21:45 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten