Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2020-03-31 21:30

Liberty Silver intervjuas i Dagens Industri
English

Liberty Silver intervjuas i Dagens Industri
Liberty Silvers VD Mikael From intervjuas i Dagens Industri med anledning av bristen på fysiskt guld som uppstått i kölvattnet av coronaviruset. 
 
 
Källa: Dagens Industri

Nyhet - 2020-03-25 11:57

Massiva stimulanser att vänta
English

Förra veckan meddelade Goldman Sachs att USA ekonomi beräknas minska med 24 %.

Det tyska inköpschefindexet antyder en nedgång i Tyskland på minst 20 %, vilket är den lägsta uppmätta nivån sedan finanskrisen för drygt 10 år sedan.

Det här kan bara fortgå på ett sätt; massiva stimulanspaket från såväl regeringar som centralbanker världen över. Följden kommer att vara en allt mer skuldsatt och inflaterad ekonomi.

 
 
Källa: Reuters

Nyhet - 2020-03-05 20:37

Global pandemi och skuldsättning
English

Global pandemi och skuldsättning

"Det finns aldrig en bra tid för en global pandemi, men denna tidpunkt är särskilt dålig. Och det beror på att världen är mer i skuld än den någonsin tidigare har varit."

Artikeln för fram att världsekonomin är i ett särskilt skröpligt läge och att spridningen av coronaviruset, i kombination med den historiskt höga skuldsättningen, mycket väl kan utlösa nästa finanskris.

 
 

Nyhet - 2020-02-27 23:43

Blir 2020 guldets år?
English

Blir 2020 guldets år?

Efter en av de värsta börsveckorna på flera år är det nu mycket som talar för guld.

Det är inte bara coronaviruset som är en av anledningarna till det stigande guldpriset. Andra viktiga orsaker är det fortsatta amerikanska budgetunderskottet och även utsikterna för att Bernie Sanders ska bli demokraternas presidentkandidat. 

I ett tänkt scenario med Sanders som president förväntas USAs budgetunderskott att skena. Blotta tanken tycks sprida panik på de finansiella marknaderna.

I denna artkel går de djupare in på de oroshärdar som kan bidra till ett fortsatt högt guldpris under 2020. 
 
 
Källa: CCN

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2020-02-18 23:47

Marknadskommentar: Ny högstanivå för guldpriset - över 500 kr/gram

Under tisdagen passerade guldpriset 500 kr/gram och noterade därmed All-Time-High. Sedan årsskiftet har priset på guld gått upp med ca. 11 % och priset på silver med ca. 6 % räknat i kronor. Därtill kan läggas prisuppgångarna under 2019 där guld gick upp med 23,3 % och silver med 21,2 %.

 
 

Artikel - 2019-11-12 23:11

Marknadskommentar: Globala anledningar till ett högt guldpris
English

Marknadskommentar: Globala anledningar till ett högt guldpris
Guld- och silverpriserna har haft en betydande uppgång sedan årsskiftet. En viktig anledning är global oro såsom de massprotester som sker världen över samt det handelskrig som pågår mellan USA och Kina. För Sverige har priserna gått upp extra mycket pga den svaga svenska kronan.
 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2019-11-13 21:37

Mises vs. Marx hiphop-battle

 
Som många säkert känner till bekänner sig Liberty Silver till den österrikiska ekonomiska skolan. Men vad innebär det? Kanske detta hiphop-battle närmare kan förklara grunderna i den österrikiska skolan och hur den skiljer sig från den socialistiska läran. 
 

Videoklipp - 2019-05-22 00:00

Dokumentär om guldets historia som betalmedel

 

Under hela mänsklighetens historia har människor strävat efter ett sätt att tilldela pengar ett fast värde. Man har försökt knyta dess värde till många olika tillgångsslag såsom t ex salt och grödor.

Så småningom fann man att den bästa råvaran var att knyta pengars värde till var guld.

I detta filmklipp, producerad av Reason TV, sammanfattar journalisten John Stossel den nya dokumentären "In money we trust?” som handlar om guld som det universella betalningsmedlet.

 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2016-11-20 16:29

Hur har guld skapats?

 
Vart guld kommer ifrån vet vi alla - det har brutits från jordskorpan. Men hur har guldet hamnat där från första början? Denna dokumentår från National Geographic visar hur guldet har skapats under årtusenden i berget. 
 

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 536,85 kr 0.61%
Silver 4,90 kr 0.08%
Platina 238,51 kr -0.04%
Palladium 706,11 kr 0.06%
Uppdaterat: 2020-04-09 12:40 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten