Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2018-09-18 18:57

Sverige mer sårbart nu
English

Sverige mer sårbart nu
Sverige är mer sårbart nu än under den senaste finanskrisen. Genom framförallt minusränta har utlåningen ökat och lindrat de värsta skadeverkningarna av finanskrisen för 10 år sedan. Sverige står dock inte särskilt väl rustade inför en kommande finanskris och/eller lågkonjunktur. Nyttan med ytterligare räntesänkningar avtar snabbt när vi redan har en minusränta. Riksbankschefen målar upp en mörk framtid i denna intervju. 
 
 
Källa: Omni

Nyhet - 2018-06-19 20:51

Klarar Sverige en finanskris?
English

Klarar Sverige en finanskris?
"Klarar Sverige en finanskris?" frågar sig Lovisa Eklund i en kommentar på Avanzas pubilkation Placera. 
"Nej" tycks svaret vara.
 
 
Källa: Placera

Nyhet - 2018-06-03 20:43

”Sverige är på väg mot en bostadskrasch”
English

”Sverige är på väg mot en bostadskrasch”
I denna artikel publicerad i Svenska Dagbladet ger ett antal finanstoppar Sverige ett år att styra om Sveriges penning- och finanspolitik. Om detta inte görs kommer Riksbanken och våra politiker att vara tvungna att ta hand om en ny finanskris.
 
 

Nyhet - 2018-05-28 00:42

När når vi Peak Gold?

När når vi Peak Gold?
Har alla stora guldådror i världen upptäckts och kan vi konstatera att det inte kommer att upptäckas nya guldfyndigheter? Ian Tefler, CEO för Goldcorp Int, anser att man nu vet hur mycket guld som finns att plocka upp ur marken och att det från denna tidpunkt kommer att brytas allt mindre guld. 
 
 
Källa: Financial Post

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2018-09-06 12:12

Marknadskommentar: Det stundande riksdagsvalet och den svenska kronan
English

Marknadskommentar: Det stundande riksdagsvalet och den svenska kronan

Riskdagsvalet stundar och det kan bli ett av de mest intressanta folkomröstningarna i svensk historia. Detta är viktigt för dig då det påverkar den svenska kronan och din köpkraft. 

 
 

Artikel - 2018-01-09 22:41

Londons guldmarknad
English

Londons guldmarknad

I denna uttömmande artikel får vi lära oss om Londons guldmarknad, en marknad som präglas av enorma handelsvolymer och hemlighetsmakeri. Till handelsvolym mätt är Londons guldmarknad, tillsammans med guldmarknaden i New York, den största i världen och en av de två dominerande marknaderna för prissättning av guld.

 
 

Artikel - 2018-01-09 21:49

Infographic: Londons Guldmarknad
English

Infographic: Londons Guldmarknad

Denna Infographic över Londons guldmarknad guidar dig genom den hemlighetsfulla OTC-guldgrossistmarknaden i London. Londons guldmarknad är världens största guldmarknad och handelsvolymerna är enorma.

 
 

Artikel - 2017-10-17 12:00

Marknadskommentar: Är priset på guld och silver relevant?
English

Marknadskommentar: Är priset på guld och silver relevant?

Efterfrågan på fysiskt guld och silver är till stor del beroende av politisk och finansiell stabilitet i vår omvärld. Ju mer osäkerhet det råder i omvärlden, desto högre efterfrågan på fysiskt guld och silver. Samtidigt har priset på guld har knappt rört sig sedan årsskiftet. Betyder det att det saknas orosmoment i vår omvärld?

 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2018-11-05 01:08

Nassim Nicholas Taleb om den kommande nedgången

 
Den välkände författaren Nassim Nicholas Taleb, som bl a annat författat böcker såsom The Black Swan och Fooled By Randomness, ger i denna intervju sin syn på världsekonomin och hur du kan skydda dig mot den kommande lågkonjunkturen. 
 

Videoklipp - 2018-10-22 22:03

Lågkonjunkturen kommer
English

 
Mycket tyder på att lågkonjunkturen är på intågande och frågan är hur väl förberedda vi svenskar är på detta. Henrik Jönsson förklarar i detta klipp vad du kan göra för att öka din krisberedskap. Ett av råden lyder; köp guld!
 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2016-11-20 16:29

Hur har guld skapats?

 
Vart guld kommer ifrån vet vi alla - det har brutits från jordskorpan. Men hur har guldet hamnat där från första början? Denna dokumentår från National Geographic visar hur guldet har skapats under årtusenden i berget. 
 

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 374,27 kr 0.07%
Silver 4,51 kr -0.15%
Platina 232,74 kr -0.26%
Palladium 394,51 kr 0.21%
Uppdaterat: 2019-01-17 06:25 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten