Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2021-01-20 23:43

"Sista dansen" inom kort?
English

"Sista dansen" inom kort?

Har börsens värderingar helt tappat verklighetsförankringen?

Värderingsmultiplarna på börsens aktier är på historiska toppnivåer samtidigt som den underliggande ekonomin är på bottennivåer.

Detta indikerar att den över tio år långa börsuppgången snart kommer att sluta i världens genom tiderna största börskrasch, skriver fondförvaltaren Jeremy Grantham i sitt senaste nyhetsbrev med titeln "Sista dansen" som går ut till andelsägarna.

 
 
Källa: Dagens PS

Nyhet - 2021-01-12 20:08

Guld är nu ryska centralbankens näst största tillgång

Guld är nu ryska centralbankens näst största tillgång
Rysslands centralbank äger nu mer guld än US-dollar, guld är därmed centralbankens näst största tillgångsslag efter euro. Ökningen beror dels på att centralbanken ökat sitt guldinnehav under 2020 men också på att priset på guld gått upp under året.
 
 
Källa: Bloomberg

Nyhet - 2020-12-07 21:00

Japans centralbank största ägaren av japanska aktier
English

Japans centralbank BoJ började tidigt i coronakrisen att intervenera på finansmarknaden genom direkta köp av aktier på de japanska börserna. Detta har lett till att BoJ är världens största ägare av japanska aktier.
 
 

Nyhet - 2020-05-13 14:28

Fed köper skräpobligationer

Fed köper skräpobligationer

Som ett led i sitt "pandemiräddningspaket" har den amerikanska centralbanken, Federal Reserve (Fed), för första gången någonsin börjat att köpa ETF:er innehållandes företagsobligationer.

Fed riktar sig särskilt till ETF:er som innehar obligationer hos företag som har nedgraderats till skräpstatus.

Samtidigt försökte USA:s president Donald Trump att pressa Fed att sänka sina räntor genom en tweet där han påtalar att Fed borde gå samma väg som andra centralbanker och låta USA få "gåvan" som negativ ränta innebär för ett land.

Givetvis kommer ädelmetallpriserna att reagera positivt på detta, ju mer skuldsatt människor, företag och stater blir desto viktigare blir det att äga guld och silver.

 
 
Källa: CNBC

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2020-11-16 19:30

Marknadskommentar: Det amerikanska presidentvalets långsiktiga inverkan på guld- och silverpriserna
English

Marknadskommentar: Det amerikanska presidentvalets långsiktiga inverkan på guld- och silverpriserna

Spelar den politiska färgen på presidentvalets vinnare någon roll för guldpriset? Vi har ett globalt ohållbart penningsystem där stimulanser antingen kommer att genomföras finansiellt eller monetärt. Om inte staten beskattar dig genom skattsystemet eroderar de istället värdet på dina pengar genom inflation.

 
 

Artikel - 2020-09-01 10:07

Marknadskommentar: Guld-, silver- och aktiepriser på rekordnivåer - Hur är det möjligt?
English

Sedan årsskiftet har priset på guld gått upp med ca. 18,9 % räknat i kronor medan priset på silver stigit med 42,1 %. 

Våren och sommaren har varit en intressant period med den finansiella marknaden i gungning och med radikalt ändrade sociala mönster. Såväl ädelmetallpriserna som börserna har stigit kraftigt sedan slutet av mars. Hur kan det komma sig att både börsen och ädelmetallpriserna stiger tillsammans? Vad kan vi vänta oss framöver? Är det läge att köpa guld och silver nu eller kommer priserna vända nedåt?

 
 

Artikel - 2020-05-03 14:37

Marknadskommentar: Fortsatt Brist På Ädelmetaller
English

Marknadskommentar: Fortsatt Brist På Ädelmetaller
Även om läget på ädelmetallmarknaden har lättat upp en aning råder det fortfarande global brist på guld och silver. Om metall finns att köpa från underleverantörer är det i många fall näst intill omöjligt att frakta den då både landsgränser och flyg stängt. 
 
 

Artikel - 2020-02-18 23:47

Marknadskommentar: Ny högstanivå för guldpriset - över 500 kr/gram

Under tisdagen passerade guldpriset 500 kr/gram och noterade därmed All-Time-High. Sedan årsskiftet har priset på guld gått upp med ca. 11 % och priset på silver med ca. 6 % räknat i kronor. Därtill kan läggas prisuppgångarna under 2019 där guld gick upp med 23,3 % och silver med 21,2 %.

 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2020-05-13 14:47

Hur fungerar en guldstandard?

 

Intressant dokumentär (på engelska) från organisationen Learn Liberty om hur guldstandard historiskt sett har fungerat. Den har några år på nacken men fortfarande lika aktuell.

Innan 1974 backades den amerikanska dollarn upp av guld. Detta innebar att den den amerikanska centralbanken (Fed) inte kunde skapa mer pengar än vad de hade guld i sin reserv. Detta begränsade givetvis Fed's makt då de inte kunde inflatera ekonomin i samma utsträckning som med deagens monetära system som byggar på fraktionella reserver. Det gav folket en större förutsägbarhet och en relativt stabil köpkraft. De flesta västerländska valutor, såsom den svenska kronan, var i sin tur mer eller mindre kopplade till den amerikanska dollarn.

Dagens pappersvaluta har därför inget eget värde eftersom den inte är baserad på guld eller något annat av värde.

Har du fem minuter över rekommenderas denna video.

 

Videoklipp - 2019-11-13 21:37

Mises vs. Marx hiphop-battle

 
Som många säkert känner till bekänner sig Liberty Silver till den österrikiska ekonomiska skolan. Men vad innebär det? Kanske detta hiphop-battle närmare kan förklara grunderna i den österrikiska skolan och hur den skiljer sig från den socialistiska läran. 
 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2016-11-20 16:29

Hur har guld skapats?

 
Vart guld kommer ifrån vet vi alla - det har brutits från jordskorpan. Men hur har guldet hamnat där från första början? Denna dokumentår från National Geographic visar hur guldet har skapats under årtusenden i berget. 
 

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 520,45 kr 0.03%
Silver 6,55 kr 0.02%
Platina 275,64 kr 0.07%
Palladium 542,36 kr -0.05%
Uppdaterat: 2021-12-07 00:10 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten