Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Forum
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen Forum
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2016-02-11 22:30

Nästa finanskris 4 gånger värre
English

Nästa finanskris 4 gånger värre
Den amerikanske hedgefondförvaltaren Kyle Bass var en av de få som förutsåg den senaste finanskrisen 2008 och blev en (än mer) förmögen man på köpet. Samme man bedömer nu att om en fullt utvecklad krdeitkris kan leda till fyra gånger större förluster. Eller som han själv uttrycker det: "Det kinesiska banksystemet har växt från under 25.000 miljarder kronor till 290.000 miljarder kronor i förvaltningskapital under de senaste tio åren. Historiskt har inget kreditsystem varit i närheten av en sådan tillväxt. Därför finns det inget fall att jämföra med"
 
 
Källa: DI

Nyhet - 2016-02-04 00:00

Guld på 3-månadershögsta

Guld på 3-månadershögsta

Guldpriset fortsätter att gå upp i termer av US-dollar och befinner sig nu på sin högsta nivå på tre månader. Anledningen till detta sägs vara att man nu tvivlar på att USA kommer att fullfölja de räntehöjningar som de tidigare hat utlovat. 

 
 
Källa: Bloomberg

Nyhet - 2016-01-28 20:55

Italiens banker nära kollaps
English

Italiens banker nära kollaps

Är det de italienska bankerna som kommer att antända den kommande finanskrisen? Italiens tredje största bank har sedan årsskiftet förlorat 60 % av sitt börsvärde. Italien är euro-områdets tredje största ekonomi, och den åttonde största i världen. Landets ekonomi är över sju gånger större än Greklands. En ekonomisk kollaps i Italien skulle sätta Europa i en kris mycket värre än den pågående Greklandskrisen.

 
 
Källa: Financial Times

Nyhet - 2015-09-09 00:33

Deutsche Bank: En historisk "peak" värdering

Deutsche Bank: En historisk "peak" värdering

Deutsche Bank studerar i sin senaste analys "Long-Term Asset Return Study" de tre viktigaste globala marknaderna i den utvecklade världen; obligationer, aktier och bostäder. Föga förvånande finner de att under de 200 år som de kan finna tillförlitlig data kan man konstatera att värderingarna aldrig har varit högre. 

 
 

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2014-11-23 20:54

Svenska folkets guldvanor del 7: Försäljning i förhållande till guldpriset

Svenska folkets guldvanor del 7: Försäljning i förhållande till guldpriset
I denna 7:e delen av artikelserien om svenska folkets guldvanor tänkte vi undersöka om det finns någon koppling mellan olika månaders försäljning och det genomsnittliga pris på guld.
 
 

Artikel - 2014-11-17 00:18

Trendbrott i efterfrågan på silver - fysisk efterfrågan ökar trots att priset faller

Trendbrott i efterfrågan på silver - fysisk efterfrågan ökar trots att priset faller
I dagens artikel tänkte vi undersöka om det går att se några trender i sambandet mellan världsmarknadspriset (spotpriset som sätts på pappersmarknaden) och efterfrågan på två av de mest populära investeringsmynten i silver.
 
 

Artikel - 2014-10-15 09:07

Inflation: Dags att gå ur börsen och in i guld?

Inflation: Dags att gå ur börsen och in i guld?
Vart har alla pengar som amerikanska centralbanken Federal Reserve skapat genom sina penningstimulanser tagit vägen? Var är all inflation som siarna har sagt skall komma? Sanningen är att den ligger i tillgångsklasser som bostäder och aktiemarknaden. I denna artikel visar vi vilken superbubbla aktiemarknaden befinner sig i och hur den historiska utveklingen bleknar i jämförelse med dagens övervärdering. När kommer kraschen och hur skyddar man sig bäst?
 
 

Artikel - 2014-10-13 19:02

Om guld och att återgå till gamla ideal

Om guld och att återgå till gamla ideal

Allan Greenspan är en av många som släppt sina tidigare ideal för att kunna hänge sig åt karriären och stiga in i maktens korridorer, bara för att efter sin pension återgå till sina tidigare ideal. Allan Greenspan var på 60-talet positiv till guld som pengar. 20 år senare satt han på pappersimperiets tron - som ordförande för den amerikanska centralbanken Federal Reserve. Men nu på ålderns höst, när pensionen väl är tryggad, verkar han ha närmat sig sina gamla ideal på nytt.

 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2016-02-11 22:59

Om Kinas efterfrågan på guld

 
Det finns få eller ingen som vet så mycket om Kinas efterfrågan på guls som guldanalytikern Koos Jansen. Han har närstuderat Kinas guldmarknad och kan konstatera att de inte är helt ärliga i sin rapportering om den kinesiska centralbankens guldtillgångar och det kinesiska folkets guldkonsumtion. I denna film presenterar han sina resultat på ett enkelt och låttförståeligt sätt. 
 

Videoklipp - 2015-05-17 12:24

"Oförnuftigt att inte äga en del guld"

 
Ray Dalio är grundaren till förmögenhetsförvaltaren Bridgewater Associates och räknas som en av världens mest inflytelserika personer. I denna video förklarar hankort och koncist vikten av att äga guld. 
 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Dokumentär - 2014-06-15 12:12

Silvrets gyllene tidsålder

 
Dan Cruickshank besöker Storbritanniens finaste hus, museer och fabriker när han avslöjar 1700- och 1800-talets fascination för silver. I denna dokumentär djupdyker han ner i en era av skimrande överflöd, berusande lyx och iögonfallande konsumtion. Dan upptäcker den georgianska och viktorianska besattheten av denna kittlande ädelmetall som representerade status, rikedom och utmärkt smak.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 334,57 kr 0.00%
Silver 4,27 kr 0.00%
Platina 258,41 kr 0.00%
Palladium 141,16 kr 0.00%
Uppdaterat: 2016-02-13 09:35 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten