Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nyheter

RSSRSS

Nyhet - 2019-10-21 22:43

Ingen slump att guld är kostsamt
English

Visste du att forskare tror att guld har skapats genom att två stjärnor kolliderade för nästan 4 miljarder år sedan, vilket resulterade i att jorden pepprades med guldmeteoriter? Visste du att man har konstaterat att mänsklighetens kontakt med guld går åtminstone tillbaka 40 000 år i tiden?

Läs detta och mycket annan intressant information om guld i denna artikel publicerad i Business Insider.

 
 

Nyhet - 2019-08-20 22:26

Uppmaning: Köp guld nu oavsett pris!
English

Uppmaning: Köp guld nu oavsett pris!

Investeraren Mark Mobius påpekar att det nu är det hög tid att hamstra guld. Detta för att världens centralbanker inte kommer att komma ur sin slappa lågräntepolitik.

Penningpolitiken kommer att att bli allt desperat med lägre räntor och mer kvantitativa lättnader. Denna politik skapar en marknad där allt fler kommer att vända sig till riktiga tillgångar, framförallt guld.

 
 
Källa: Bloomberg

Nyhet - 2019-02-04 11:06

Rekord i guldköp
English

Rekord i guldköp
Världens centralbanker har inte köpt så mycket guld sedan Bretton Woods systemet föll 1971. Centralbanksköpen har ökat med 74 % under 2018 i jämförelse med 2017 och Ryssland tar täten som det landet som har köpt mest. 
 
 
Källa: Bloomberg

Nyhet - 2018-09-18 18:57

Sverige mer sårbart nu
English

Sverige mer sårbart nu
Sverige är mer sårbart nu än under den senaste finanskrisen. Genom framförallt minusränta har utlåningen ökat och lindrat de värsta skadeverkningarna av finanskrisen för 10 år sedan. Sverige står dock inte särskilt väl rustade inför en kommande finanskris och/eller lågkonjunktur. Nyttan med ytterligare räntesänkningar avtar snabbt när vi redan har en minusränta. Riksbankschefen målar upp en mörk framtid i denna intervju. 
 
 
Källa: Omni

Artiklar

RSSRSS

Artikel - 2019-11-12 23:11

Marknadskommentar: Globala anledningar till ett högt guldpris
English

Marknadskommentar: Globala anledningar till ett högt guldpris
Guld- och silverpriserna har haft en betydande uppgång sedan årsskiftet. En viktig anledning är global oro såsom de massprotester som sker världen över samt det handelskrig som pågår mellan USA och Kina. För Sverige har priserna gått upp extra mycket pga den svaga svenska kronan.
 
 

Artikel - 2018-09-06 12:12

Marknadskommentar: Det stundande riksdagsvalet och den svenska kronan
English

Marknadskommentar: Det stundande riksdagsvalet och den svenska kronan

Riskdagsvalet stundar och det kan bli ett av de mest intressanta folkomröstningarna i svensk historia. Detta är viktigt för dig då det påverkar den svenska kronan och din köpkraft. 

 
 

Videoklipp

RSSRSS

Videoklipp - 2019-11-13 21:37

Mises vs. Marx hiphop-battle

 
Som många säkert känner till bekänner sig Liberty Silver till den österrikiska ekonomiska skolan. Men vad innebär det? Kanske detta hiphop-battle närmare kan förklara grunderna i den österrikiska skolan och hur den skiljer sig från den socialistiska läran. 
 

Videoklipp - 2019-05-22 00:00

Dokumentär om guldets historia som betalmedel

 

Under hela mänsklighetens historia har människor strävat efter ett sätt att tilldela pengar ett fast värde. Man har försökt knyta dess värde till många olika tillgångsslag såsom t ex salt och grödor.

Så småningom fann man att den bästa råvaran var att knyta pengars värde till var guld.

I detta filmklipp, producerad av Reason TV, sammanfattar journalisten John Stossel den nya dokumentären "In money we trust?” som handlar om guld som det universella betalningsmedlet.

 

Dokumentärer

RSSRSS

Dokumentär - 2016-11-20 16:29

Hur har guld skapats?

 
Vart guld kommer ifrån vet vi alla - det har brutits från jordskorpan. Men hur har guldet hamnat där från första början? Denna dokumentår från National Geographic visar hur guldet har skapats under årtusenden i berget. 
 

Dokumentär - 2014-10-27 14:19

Hur pengar görs - Dokumentär om US Mint och falskmynteri

 
Enligt mångas tolkning stipulerar den amerikanska konstitutionen att bara guld och silver skall anses vara pengar och att en myntfot där varje sedel motsvaras av en viss mängd metall är det enda som kan anses vara i enlighet med den amerikanska konstitutionen. Men i dagens USA vet vi att så inte är fallet. Det är inte bara fysiska sedlar som flyger av tryckpressarna i miljonbelopp dagligen, nu skapas pengarna även digitalt av banker genom utlåning såväl som av staten i deras stimulansprogram. I denna dokumentär för vi följa med och se hur amerikanska sedlar och mynt skapas på US Mint och the Bureau of Engraving and Printing. Vi träffar också en falskmyntare som lyckades trycka dollarsedlar i sin källare men avslöjades när han valde att pröva lyckan med sina nytryckta sedlar i Las Vegas. Här på Liberty Silver uppmanar vi ingen att försöka trycka pengar ur tomma intet - varken privatpersoner eller stater - utan förordar det som har funkat som den mest värdestabila formen av pengar i tusentals år - guld och silver.
 

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 483,16 kr 0.00%
Silver 5,57 kr 0.00%
Platina 309,56 kr 0.00%
Palladium 747,68 kr 0.00%
Uppdaterat: 2020-01-26 11:00 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten