Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Krasch september 2015
Krasch september 2015
2015-04-24 14:58 # 109
Chefen
Till Snaken

Gud hatar synden men älskar syndaren.De åtgärder som du listat är ett reultat av människans eget beslut.Det kan man inte
skylla på Gud för.Vi vill göra det rätta men förmår inte att göra det.Varför?Jo därför att synden driver oss till det(Rom 7).Först
genom Jesus Kristus blir jag fri att välja det goda.Så länge man lever kvar i den gamla människan dras vi viljelöst bort från
det goda.Det kan låta komplicerat men läs gärna Paulus brev till romarna kapitel 7.
2015-04-24 16:08 # 110
Solidus
Så sjukdomar är guds sätt att tvinga människor att tro på och älska honom om jag har förstått dig rätt?? Då borde barn upp till minst l 5-års åldern aldrig bli sjuka och dö?
Men det är klart de små jävlarna i vaggan som inte läser bibeln ska få på fan, men läser de koranen och odlar skägg blir sjukdomarna ätter värre...
Senast ändrad av Solidus; 2015-04-24 16:11
2015-04-24 17:28 # 111
billion
Chefen och Babaroo: Matt 7:6, Joh 6:44 och Joh 6:65 så vi kan slippa den här tråden.

Ni andra kan ignorera det här då ni ändå inte tror på vad som står i vad ni kallar "sagoboken".
2015-04-24 17:44 # 112
Babaroo
Jag gillar att argumentera, men det viktiga är inte ifall jag vinner argumentet eller inte. Du har redan stoppat fingrarna i öronen ett flertal gånger i denna debatten. Som t.ex. med profetiorna som jag nämnde. Du sade bara att det var dravel, du avfärdar det just eftersom det "omöjligen kan vara sant". Detta är värre än vad du beskyller oss troende för, vi har ju faktiskt något att komma med, det enda du kommer med är ordet "dravel".

Du har vrede inför din bild av Gud.

Jesus har existerat (och existerar fortfarande, som du vet att jag tror), och jag har givit dig Tacitus och Josephus utanför Bibeln som bekräftar detta, Phlegon av tralle (för mig han hette så) och Thallus är två andra som jag kom på just nu. Oftast räcker det med 1 källa, men när två källor säger samma sak, då räknas en historisk person/händelse som verifierad, förutom Jesus existens då, Jesus är den enda personen som inte kan existera (enligt er otroende) trots att det finns flera källor + Bibeln som berättar om honom, ni otroende har verkligen olika mätstockar.

Du kan sluta tjata om dina slippery slope och allt vad du uttalar dig om, jag sitter inte med nån manual när jag skriver, som du möjligtvis gör. Faktum är att detta (med präster som antastar kvinnor och barn) fortfarande sker till en viss del i länder där Katolska kyrkan har stor makt (detta kan väl omöjligen ha undgått dig).

Trevligt att du föredrar protestantism framför katolicism, men tyvärr för din del kommer du nog tvingas välja det ena eller det andra, när protestantismen går ut, så går Katolicismen in (möjligtvis lite islam kanske om du föredrar det).

Din utopi om religionsfrihet är också redan förstörd, eftersom ateism är en tro i sig. Du kan inte VETA att Gud inte finns. Så precis som du säger till mig om att Gud inte kan bevisas (enligt dina standarder), så kan ju inte Guds icke-existens bevisas, vilket med din egen logik gör Ateism till en tro, jämnbördig i faktaunderlag (enligt dina egna standarder) med andra religioner. Tänk på vilka standarder du använder när du skriver om två religioner (dvs. å ena sidan tro på det obevisbara att Gud inte existerar, eller andra sidan tro på det obevisbara enligt dig att Gud existerar), så slipper du framstå som inkonsekvent.

Du tillskriver också mig egenskaper som du sedan bygger dina argument på, nu kan du vara konsekvent och gå till badrumsspegeln och be dig själv skämmas lite.

Tänk på att de troende är mycket färre till antalet, men till exempel Raymond Damadian och Isaac Newton var kreationister (jag brukar inte gå runt att tänka på det så förlåt mig om jag inte kommer på fler just nu, kolla videon jag länkar nedan där finns fler exempel).

https://www.youtube.com/watch?v=k9yQEG7mlTU
Kolla första 20 minuterna eller så

Att man är kreationist gör inte en dummare, jag blev inte dummare den dagen jag förstod att evolution var en lögn. Det finns inga vetenskapliga studier som visar att ens intelligens direkt krymper med X antal IQ bara för att man börjar tro på kreation.

Ok förlåt mig, du blev matad med evolution innan du kunde värja dig, det hade räckt att jag sade så (även om såklart evolutionsteorin passar dig bra pga. din status som oförlåten syndare inför Gud)

Från din synvinkel så tror ju inte du på några lögner eller hur? Men från min synvinkel, och från Guds synvinkel så tror du på lögner, och du håller fast vid dem med ett krampaktigt knogvitnande tag.

Ok, hur kommer det sig att ingen har sett evolution då? Hur kan det vara vetenskapligt när ingen har observerat någon av de mekanismer som är essentiella för att evolution ska fungera? Har någon sett hur ett lite kol, väte, syre, kväve, fosfor, spontant sammanfogas till en DNA helix, med tillhörande beklädande proteiner som stänger av vissa gener vid rätt tillfälle, och hur sedan ett DNA-beroende RNA-polymeras bildats (som i sig självt kodas för av DNA och kräver att det fanns ett DNA-beroende RNA-polymeras till att börja med, det kräver också att det fanns en ribosom från början som kunde translatera det ribosomala mRNA:t till proteindelen av ribosomen) som kan bilda mRNA som kan translateras till ett protein av en ribosom. Detta kräver också en fungerande cell med cytoskelett, transportproteiner, membranpumpar (för att bibehålla intracellulära jon-koncentrationer för intracellulär signalering).
Detta jag skrivit här är en extremt förenklad, men ändå talande bild av vad som sker i en cell (och virus delvis, i alla fall vad gäller DNA/RNA polymeras), och en av anledningarna till att evolution är omöjligt.

Det finns förresten ingen möjlighet att liv kan ha uppstått spontant, eftersom syrgas i atmosfären direkt hade oxiderat produkterna.

Från början så tror ju evolutionisterna att livet uppkom från icke levande material (som en produkt av att blixten slog ner i en lerpöl på den prehistoriska svalnande Jorden), detta (spontan generation) har motbevisats för mer än 100 år sedan av Louis Pasteur, samma princip (även om du förmodligen kommer tycka att bara ifall en lång tid får förflyta så är det helt plötsligt möjligt med spontan generation):
http://en.wikipedia.org/wiki/Biogenesis

Sedan så går även evolutionsteorin emot termodynamikens första och andra lag:
Första lagen säger att materia eller energi inte kan skapas eller förstöras, detta säger evolutionister är fel i och med att det inte fanns någon materia eller energi innan "Big Bang"

Andra lagen säger att allting i universum går mot oordning (entropi), evolution säger tvärtemot, allt går mot mer och mer ordning (i och med att vi gick från blixten i lerpölen till vad vi är nu).

Kort sagt, evolution kan bara tros av dem som är desperata för att ha något att tro på istället för Gud och den kommande domen.
2015-04-24 17:54 # 113
Babaroo
Citat:
Ursprungligen postat av billion
Chefen och Babaroo: Matt 7:6, Joh 6:44 och Joh 6:65 så vi kan slippa den här tråden.

Ni andra kan ignorera det här då ni ändå inte tror på vad som står i vad ni kallar "sagoboken".


Du har rätt billion, jag tycker dock att det är bra att Jesus predikas, men självfallet så finns det en gräns där man inte ska kasta pärlor till (ja ni vet nog alla vad som följer)

Ha det gott broder!
2015-04-24 18:01 # 114
Skyking
Citat:
Ursprungligen postat av Babaroo
Citat:
Ursprungligen postat av Snaken
Hur vet ni førresten att gud ar en han? En kønsløs brinnande buske ar mer riktigt att tro om man ska vara bibeltrogen. Om det ar en han vad ar vitsen med att ha ett køn?

Varfør skriva 10 budord på gamla stenplattor nar man som omnipotent bara kan impregnera dem i allas nervsystem och bara slappna av?

Ni menar att det finns en gubbe som skapat alla elementarpartiklar från kvarkar till protoner, sinnrikt smetat samman dessa till grundamnen som han anvant før att bygga øver 200 miljarder galaxer med miljarders miljarder planeter och stjarnor utspridda øver ofattbara avstånd bara før att bestamma sig før att på just vår lilla planet ska han minsann plantera in en man och skapa en kvinna från hans revben så att de kan kopulera och ge upphov till massa stackare som han kan tortera och mørda før att stilla sin avundsjuka på andra till skillnad från han sjalv imaginara gubbar och kvinnor som dessa stackare tror finns før att han givit dem fri vilja.

Han har dock lite sinne før humor då han gømt gamla fossil djupt nede i jordskorpan som stackars førvillade forskare daterat till mycket aldre an jorden sjalv som ju bara ar 6000 år gammal. Men det ar en sadistisk humor som mynnar ut i att han finner gladje i att tortera och mørda dessa før att de låit sig luras. Hans hat gentemot nyfikna manniskor som driver varlden framåt ar stort. Han planterar ut DNA-sekvenser som falskt bevisar att vi ar slakt med varldens alla skapelser från arkebakterier till blåvalar bara før att få mørda lite till. Han ar inkonsekvent och blev sur och straffade några stackare som førsøkte bygga ett høgt torn men gav inte Felix Baumgartner eller Louis Armstrong så mycket som en ørfil. Han tillåter folkmord och orsakar naturkatastrofer men ogillar skarpt att en man stoppar sin snopp i en annan mans stjart. Han ingår pakter med utvalda personer som leder till massmord och att små barn smartfullt får uppleva att få sin førhud avlagsnad istallet før att bara revidera sin ursprungliga snoppkonstruktion.

Detta ar bara ett urval konstiga beteenden denna skapning har. Att tor på en sådan ar ytterst underligt. Att underkasta sig en sådan tycker jag ar avskyvart.

Bibeln ar ett sammelsurium av sagor skrivna av manniskor for att førsøka forklara saker de inte førstår.
Att tro på detta nu nar vi kan førklara massor med vetenskap ar vansinne.

Tidigare och kommande finanskriser har inte ett skvatt med en gud att gøra utan ar skapade av oss sjalva.



Även om du inte tror på Jesus, så låter det definitivt som att du vet om att Gud existerar, sådan vrede som du uppbådar kan bara vara riktat mot något som du förstår existerar. Bibeln säger att alla människor vet att Gud existerar, och jag tycker definitivt det låter som att du vet att Gud existerar. Men du försöker rättfärdiga dig själv, genom att du tror att du hittar en massa saker som talar mot Gud i Bibeln.

Och detta landet som du lever i (Sverige eller Danmark möjligtvis) hade varit Katolskt, och prästen hade förgripit sig på din fru och dotter i biktbåset, om det inte varit för vår djupt troende Lutherska konung Gustav II Adolf . Enligt en biografi över hans liv skriven av Nils Ahnlund "Gustav Adolf den store" säger Gustav II Adolf när hans häst blivit dödad under honom på slagfältet i Tyskland, och männen runt honom varnar honom för att utsätta sig för fara, på sidan 142: "I ären en tvivlare, jag dör, när Gud vill"

Även om du inte tror på Jesus, så ska du vara OTROLIGT tacksam för att det här landet är grundat med en protestantisk tro. Du hade kanske hellre viljat leva i ett medeltida katolskt land? (det är dit katolska kyrkan strävar) Eller du kanske hade viljat leva i ett ateistiskt kommunistland som sovietunionen? Du är så försäkrad om att ifall bara biblisk kristendom försvinner så blir allt bra, men vad har du för bevis för detta? Vilka länder i världen har minst frihet? De kommunistiska (deras tro är ateism). Och vilka har mest frihet? De med protestantisk grund, och de som ligger geografiskt nära de med protestantisk grund (som Italien och spanien t.ex. de har tvingats till rättigheter åt folket pga. de omkringliggande protestantiska nationerna).

Kan du säga emot detta (utan att vara oresonlig)? Du har blivit matad med precis vad du vill höra, men när du får ditt ateistiska totala kontrollsamhälle (vilket är här och blir värre för varje dag) då hade du nog viljat ha en ny Gustav II Adolf, vare sig du tror på Jesus eller inte.

Och evolution är en lögn. Har du hört talas om Noaks flod? Vad tror du hade hänt om det varit översvämning runt hela jorden i 1 år? Det hade bildats sediment, och hur hade det lagts ner? Titta på den geologiska kolumnen och se hur t.ex. trilobiter hittas längst ner, sedan mer och mer mobila arter högre och högre upp, medan människor med intelligens flöt på plankor och vad de kunde hitta.
Har du hört talas om den kambriska explosionen? Helt plötsligt dök de upp massa arter ovanpå grundberget (granit), innan detta fanns det inga fossiler, varför? Jo för att detta är det understa skiktet av sedimentet som lades ner i Noaks flod.

Det mesta du tror på är tyvärr en lögn. Jag har själv trott på evolution, det är inte lätt att värja sig när man får höra det från man går på lekis till universitetet, så jag klandrar dig inte att du tror på det.

Om du är villig att ha ett öppet sinne, och inte är rädd för att du skulle bli övertygad, så kan du kolla här för information om evolution:
http://arrivalofthefittest.com/multimedia/creation-science-evangelism


Alla människor vet inte att gud existerar, det finns gott om ateister som är övertygade om motsatsen. Lägg därtill alla agnostiker. Att bibeln påstår något annat är ju bara ett belägg på att bibeln innehåller felaktighete.

Och hade du tänkt dig att försöka visa bibelns korrekthet genom att sluta det från att det finns något som skulle vara riktigt i bibeln (ett slutledningsfel) så backfirear ett sånt argument. Skulle man tro på sån slutledning vore ju det omvända resonemanget rimligen också korrekt (och vi har ju här visat en felaktighe i bibeln).

Sen får man fråga sig varur du drar slutsatsen att bara för att staten inte är baserad på en tro på vidakepligheter så skulle den vara kommunistisk och för att den inte skulle vara protestantisk skulle det vara hemskt på alla sätt och vis. Snarare visar det ju på det förkastliga i att staten pådyvlar folk åsikter vare sig det är i form av politiska ståndpunkter eller rena påhitt i form av religion.
2015-04-24 18:51 # 115
Solidus
Det finns flera intressanta undersökningar som ni inte kan förneka :
http://www.dn.se/debatt/religionen-bidrar-inte-till-ett-battre-samhalle/
´åä
2015-04-24 19:28 # 116
Snaken
Babaroo.

Profetior=dravel. Man kan prova spå framtiden hur man vill. Ibland blir det ratt men oftast blir det fel.
Nej jag har inget vrede infør min bild av gud. Jag har ingen bild av gud.

Las igen, jag har aldrig påstått att jag vet att Jesus aldrig existerat.

Varfør sluta med att peka ut mentala fallgropar? De ar viktiga att tanka på i diskussioner.

Utopi om religionsfrihet? Jaha jag trodde vi hade religionsfrihet. Var bor du egentligen?

Fortfarande inte førstått definitionen av ateism ser jag. Din uppfattning andrar tyvarr inte denna definition. En avsaknad av tro ar en avsaknad av tro och alltså inte en tro. Enkelt. Jag sa tidigare att bevisbørdan ligger på den som havdar att något finns. Las det jag skrev om Allah och rumpnissar igen. Jag ar inte inkonsekvent med detta.

Nej jag tillskriver dig inte egenskaper ur tomma luften utan laser vad du skriver och ser att du har de egenskaperna.

Har aldrig påstått att kreationister har lagre IQ. Men det ni tror på ar vanførestallningar nar det kommer till skapelseberattelsen.

Matad med evolution? Ar det gott? Kommer inte ihåg smaken av det i alla fall. Men evolutionsteori ar just en vetenskapligt bevisad teori. Skapelseberattelsen ar inte det. Som sagt fatta spade och skaffa dig något som støder den.

Pang! Stenen i glashuset krossade alla fønster i glashuset.

Evolution kan som sagt studeras i realtid så jo vi kan se evolution ske. Men med en tidshorisont på 6000 år kan det vara svårt att førstå att dina slaktingar ar alla andra varelser på jorden. Evolution betyder inte att en kanguru føder en elefant. Och det betyder inte heller att krokodilankor finns.

Hela din monolog från DNA och celler bevisar att du inte kan tanka dig att saker sker gradvis. Den motbevisar inte evolutionsteorin. Om du tror det så skriv en artikel om det, få den granskad och hamta ut Nobelpris nr 2 nar du ar fardig med att grava upp 100 miljoner år gamla ben från manniskor som inte klamrade sig till plankor nar din gud blev arg och massmørdade. Har någon sett gud skapa någonting? Førr gravde man med handerna men nu kan vi grava med gigantiska gravskopor som inte fanns nar folk gravde med handerna. Ergo gravskopan var inte ett måste før att grava ett hål aven om den ar synnerligen mer effektiv.

Vad får dig att tro att syre skulle oxidera tidiga byggstenar før liv? Finns anaeroba bakterier? Ja de gør ju det trots att vi har syre i atmosfaren.

Nej Louis Pasteur har inte motbevisat det. Han motbevisade uralstring.

Nej evolutionsteorin motbevias absolut inte av termodynamiska lagar. Vem vet om det fanns materia eller energi innan Big bang? Ingen ar svaret men det forskas på det och mycket annat av manniskor som inte ar kreationister.

Hur kan du ha fått før dig att evolutionsteorin sager att den totala entropin i universum minskar? Galskap! Bevisa det och få Nobelpris nr 3.

fDulerah = Entropi. Du har fel = Ordning. Lustigt jag upphavde precis lagen om økad entropi. Eller enligt dig gjorde jag det vilket skulle vara omøjligt. Jag ar kanske gud och jag tror ju på mig sjalv. Eller førresten samtidigt som jag ordnade denna mening så økade den totala entropin i universum ganska avsevart. Tank dig att du løser en sockerbit i kaffet samtidigt som du bygger ett korthus. En supernova sker samtidigt i en avlagsen galax. Den minskade entropin av ditt korthusbyggande har alltså inte motbevisat uppløsningen av sockerbiten eller supernovan. På samma satt blir inte -1 + 100 ett negativt tal.

Du førstår inte begreppet entropi det ar tydligt. Ett silvermynt skulle inte kunna existera enligt din uppfattning av entropi, du skulle inte existera. Ingenting skulle existera utan alla elementarpartiklar skulle vara skilda från varandra på oandliga avstånd. Det ar precis det som till slut kommer ske aven om folk ligger med varandra utan kondom emellanåt.

Intressant att du ens namner termodynamikens lagar i en diskussion om gud. Hur passar han sjalv in i dessa lagar tror du?

Kort sagt evolutionsteorin har aldrig motbevisats. MEN skulle du lyckas med det så skulle den førkastas. Haftigt va? Det ar så vetenskapen fungerar. Kreationister varlden øver skulle jubla. Så satt igång.
2015-04-24 20:25 # 117
Johny
Vetenskapen sista 100åren(el mer) är inte byggda på alla fakta utan är lika godtycklig som Enrons bokföring var.
Det är inte vetenskapligt att bortse anomalier och smutskasta dom som presenterar sådana fakta.

Det är inte vetenskapligt att bara handplocka dom saker som passar in i historien...

Läkemedelsbranchen utgår mer el mindre på samma saker, men där byggs vetenskapen uteslutande på vad som går att tjäna pengar(ta patent på).

Jag är ateist men jag tror inte på evolutionsteorin, hur går det ihop?
Fritänkare kanske är ett bättre begrepp?
2015-04-24 21:50 # 118
billion
Citat:
Ursprungligen postat av Johny
Vetenskapen sista 100åren(el mer) är inte byggda på alla fakta utan är lika godtycklig som Enrons bokföring var.
Det är inte vetenskapligt att bortse anomalier och smutskasta dom som presenterar sådana fakta.

Det är inte vetenskapligt att bara handplocka dom saker som passar in i historien...

Läkemedelsbranchen utgår mer el mindre på samma saker, men där byggs vetenskapen uteslutande på vad som går att tjäna pengar(ta patent på).

Jag är ateist men jag tror inte på evolutionsteorin, hur går det ihop?
Fritänkare kanske är ett bättre begrepp?


Kloka ord Johny. Det enda man kan säga med säkerhet är att mycket av det som idag anses som vetenskapliga sanningar om några hundra år kommer anses som felaktigt och kanske till och med dåraktigt. Om världen består så länge. Läkemedelsindustrin är verkligen en annan stor intressant fråga.

Funderat på Liberland? :)
2015-04-24 22:18 # 119
bergfalken
Arkeologin bekräftar bibelns sannfärdighet. British museum , NY museum som jag själv besökte var mycket spännande .
Det är utom all tvivel att bibeln INTE är en sagobok. Okunskapen är utbredd bland det mesta......
2015-04-24 22:31 # 120
billion
Citat:
Ursprungligen postat av bergfalken
Arkeologin bekräftar bibelns sannfärdighet. British museum , NY museum som jag själv besökte var mycket spännande .
Det är utom all tvivel att bibeln INTE är en sagobok. Okunskapen är utbredd bland det mesta......


Japp. En tripp till Israel ger också mycket intressanta fakta om den saken. Där kan man vandra omkring i städer som Jerusalem, Jericho(intressanta utgrävningar i båda dessa) mm. Äsch. Det hela blir bara så dumt. Det mesta i Bibeln är helt enkelt historia. Här i Sverige är vi dock så extremt hjärntvättade att tro att den är en sagobok. Något som upprepas gång på gång i alla möjliga sammanhang. Som en tankebubbla som smittar och inte vill ge sig.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt