Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Om Libertysilver.se < Kritiskt tänkande vs. Foliehattar
Kritiskt tänkande vs. Foliehattar
2012-08-02 14:40 # 25
HenrikSundholm
Citat:
Ursprungligen postat av OpenYourMind
Betänk även att hjulet ännu inte var uppfunnet!
Det här var ungefär lika dumt som Robins påstående att silver skulle vara ett antibiotikum.
2012-08-02 14:43 # 26
Daniel Agorander
"Robin hånar inte er för att ni inte tror på liv utanför vår planet."

Jag ser ingen här som sagt att det INTE finns liv utanför vår planet. För det första, om man skall vara lite anal, så är det bevisat att det finns liv utanför planeten - dels på ISS, men dels i form av begränsad kontaminering av diverse rymdfarkoster vi skickat ut. För det andra handlar det inte alls om huruvida det KAN finnas liv på annan ort. Det finner jag också som sannolikt. Frågan är mer om huruvida utomjordingarna är här, eller har varit här - där finns det noll bevis rent generellt; det som finns är fjanthistorier som lurar amatörer genom att referera till 'OMG RADAROBSERVATIONER!' etcetera.

Och David Icke's rymdödlor... Alltså seriöst, det är 100% omöjligt att ta David Icke på någon som helst allvar utan att göra sig själv till åtlöje.

"Den största pyramiden i Egypten innehåller 2,2 miljoner stenblock och är byggd med en sådan oerhörd precision att vi inte ens med dagens teknik kan replikera den."

Fel.
Fel.
Fel.

Vi kan replikera den utan problem. Vi kan inte göra det med samma verktyg som användes då, vilket är en mycket stor skillnad. Och anledningen till detta är ju barnsligt enkel; vi använder inte de verktygen längre! Då är det ju självklart att vi, som har noll erfarenhet med "verktygen", inte kan göra samma sak som ett folk som spenderade hundratals år med att förädla tekniken. Titta noggrant på pyramiderna i kronologisk ordning så ser du hur de stegvis blir bättre. Eller är det utomjordingar som kom in och först gjorde den katastrofalt felbyggda "Bent Pyramid", ändrade sig, och sedan byggde en bättre bredvid efter att utomjordingarna lärt sig av sina misstag? De kan resa över universum, men behöver spendera hundratals år med att lära sig bygga pyramider när de väl kommer hit?

Starkt jobbat!

"Är det verkligen ett bevis på "kritiskt tänkande" att blint acceptera skolböckernas teori om att slavar med hjälp av rep drog fram 2,2 miljoner 5-60 ton tunga stenblock och mirakulöst placera dem på varandra med felfri precision?"

Ingen accepterar "blint" några skolböcker. Det verkar dock som att du missat att studera den faktiska forskningen på området, eftersom du snackar om "slavar". Man använde faktiskt inte slavar. Arbetarna mottog, till största del, betalning. Det finns till och med nedteckningar där man bokför strejkande arbetare! (De fick inte sitt smink, vilket man använde som en sorts solbrillor, och lade ned arbetet.) Historien om slavar är bibliskt strunt som sedan länge är vederlagt av forskningen.

Alltså: det var inte slumpvis inplockade slavar från åkrarna som byggde pyramiderna. Det var utbildade specialister som hade pyramidbyggande som sitt levebröd!

Men att få foliehattar att leta upp riktig fakta är ju något man kan ge upp, det vet jag. Ni är inte intresserade av fakta, ni är bara intresserade av att bekräfta er syn på att NI minsann vet hur allt funkar medan alla andra är dumma som inte kan se hur det egentligen hänger ihop. Är väl bra för ert ego, gissar jag, men tyvärr kanske det egot blir lite naggat i kanten när det korrekta svaret på era dumheter kommer? Dvs skratt och fnitter. ;)

"Betänk även att hjulet ännu inte var uppfunnet!"

Men snälla nån?
Khufu's pyramid i Giza är inte mindre än ett tusen år yngre än de äldsta fordonen med hjul... Vart får du dina dumheter ifrån?
Vidare är hjul ett utomordentligt korkad grej att använda för transport av dessa stenar. Det finns mycket bättre sätt, exempelvis stockar... Ett hjul skulle sprida lasten på för liten yta. Men jag vet, jag skall ju inte förvänta mig att foliehattar skulle ha tänkt igenom det här...

"Alla här (tror jag) vet att det ekonomiska systemet och skapandet av skuldbaserade pengar är ett ondskefullt påhitt orkestrerat av en liten maktelit i ett försök att behålla och utöka sin redan enorma makt och rikedom."

Det gör vi inte alls det. Vi VET att det är ett dåligt system som förespråkas på dåliga grunder av en majoritet, men blanda inte in mig i dina fjantiga konspirationsteorier. Tack.

"Det tydligaste exemplet på detta är 9/11. Att kalla sig själv kritiskt tänkande och samtidigt acceptera den officiella teorin om vad som hände den dagen är helt enkelt omöjligt"

Okej, så enda sättet att vara "kritiskt tänkande" är att automatiskt avstå från allt som är "officiellt"? Förlåt, men du fattar inte vad kritiskt tänkande är.

"Upphörde fysikens lagar att gälla just den dagen eller vad var det som hände egentligen???"

Nej, och inget sådant upphävande behövs. Om du tänker snacka om "smältande stål" eller sådana dumheter så cisar du bara din totala brist på utbildning och kunskap i ämnet. Exakt samma sak har hänt tidigare i bro-olyckor exempelvis; och det är inte ens "smält" stål som behövs, allt som krävs är lite högre temperatur, vilket försvagar stålet, varefter det inte kan bära vikten - och om det då är ett "starkt" stål så kommer det BÖJA sig i stället för att knipsas av på mitten. Detta är grundläggande metallurgi!

Snälla nån liksom. Är ni foliehattar verkligen så här dumma?
2012-08-02 14:55 # 27
Duke
Citat:
Ursprungligen postat av POS
Nämen, tack för informationen, OYM. Jag får väl acceptera att bilderna var manipulerade och att jag är grundlurad om det mesta här i världen.


Vem har påstått att bilder är manipulerade? Vilka bilder pratar du om?

Pratar du om bilderna från Pentagon? De är inte manipulerade. Om de vore manipulerade hade de manipulerat in ett flygplan på bilderna, men något flygplan ser man aldrig till. FBI har släppt några få bildrutor från attacken mot Pentagon och allt man ser är en explosion och något som ser ut som en missil. Om ett flygplan flög in där borde det väl ha fångats på bild eller? Pentagon är ju trots allt världens kanske mest bevakade byggnad... Om de nu har filmbevis på detta är det väl bara visa det för allmänheten så de slipper alla "konspirationsteorier"? Här är "flygplanet" som flög in i Pentagon: https://www.youtube.com/watch?v=AzFqXbfv_yg

Pratar du om bilderna från WTC? De är heller inte manipulerade. Man ser tydligt vad som händer där. En rad explosioner skickar ut bråte flera våningar under de kollapsande våningarna. Man ser även hur byggnaderna rasar i fritt fall vilket bevisar att sprängämnen var placerade kring den innersta stålkonstruktionen precis som man gör vid en kontrollerad rivning av hus. Man ser även hur WTC7 (som inte träffades av något plan) rasar på exakt samma sätt. I det huset pågick bara några få bränder på enstaka våningar. Inget stålkonstruerat hus har någonsin rasat till följd av brand tidigare i världshistorien och då finns det liknande byggnader som tidigare har haft 100 gånger så omfattande bränder och dessutom brunnit under mycket, mycket längre tid än så. Här är filmen på när WTC kollapsar: https://www.youtube.com/watch?v=Zv7BImVvEyk
2012-08-02 14:58 # 28
Daniel Agorander
Tror jag ser vart du får ditt nickname ifrån: du öppnade ditt huvud med mejsel och lät hjärnan ramla ur...

Det är skillnad på att vara "öppensinnad" och att släppa in all skit som internet har att erbjuda.
2012-08-02 15:10 # 29
Duke
Trots att jag skrev att frågorna om utomjordiskt liv och pyramiderna är frågor som INGEN HAR SVAR PÅ och att det därför är meningslöst att diskutera det så väljer ni att fokusera på det... Ni får gärna tro att "pyramidbyggarproffs" byggde dessa gigantiska byggnader med hjälp av primitiva verktyg och rep om ni vill det. Själv hävdar jag att ingen kan ha en aning om hur de byggdes såvida du inte levde på den tiden och bevittnade det hela. För mig kommer det alltid förbli en omöjlighet att lyfta upp stenblock som väger över 50 ton och placera dem i en pyramid utan enorma maskiner. Använde man sig av ramper för att komma högre och högre upp i pyramiderna då eller? Hur byggde man ramperna då? De måste ju vara lika höga som pyramiderna...
2012-08-02 15:20 # 30
Börjesson
Daniel Agorander: Starkt jobbat! Imponerande att du ids lägga sådan möda på detta. Men samtidigt kan jag inte låta bli att associera till den här klassiska skämtteckningen. ;)
http://xkcd.com/386/
Senast ändrad av Börjesson; 2012-08-02 15:20
2012-08-02 16:27 # 31
C.E. Strandh
Citat:
Ursprungligen postat av OpenYourMind
C.E Strand > Vet du vad ordet konspiration betyder ens? De flesta människor vet faktiskt inte det...


Om du visste vad ordet betydde skulle du hålla med om att t.ex FED tog kommandot över USA:s ekonomi efter en konspiration. Håller du inte med?


Du får vara mer detaljerad i den hänvisning till vilken aktivitet av fed du syftar på.

Fed har ingen kontroll på ekonomin, de har en central roll och stora möjligheter att påverka den negativt, vilket de gjort med bravur. Men de styr den inte. Inte ens ihop med politikera och finansektorn som är andra viktiga faktorer i det sammanhanget.

Kan möjligen förstå om man vill kalla relationen mellan fed, wall street och politikerna som någon form av konspiration, men jag tycker det är för offentligt för att kallas det. Det finns där för vem som helst att se, och tillräcklig kunskapsbakgrund att förstå. Det behövs inte något avslöjande av hemliga dokument eller möten eller något annant sånt.
2012-08-02 16:36 # 32
Duke
Jag menar själva grundandet 1913.
2012-08-02 16:45 # 33
Daniel Agorander
Citat:
Ursprungligen postat av OpenYourMind
INGEN HAR SVAR PÅ


Förutom att du fick svar. ;)

Citat:
Ursprungligen postat av OpenYourMind
Själv hävdar jag att ingen kan ha en aning om hur de byggdes


Argument from personal incredulity.
http://rationalwiki.org/wiki/Argument_from_personal_incredulity

Sorry. Duger inte. Om du inte nu står här och vill proklamera att du är expert på alla ämnen. I sådana fall undrar jag vilken kyrka jag skall gå till för att tillbe dig. Är det den utmed Djurgårdsvägen?

Citat:
Ursprungligen postat av OpenYourMind
För mig kommer det alltid förbli en omöjlighet


Ah, så du är alltså inte alls öppensinnad? Du har redan bestämt dig för något och vill bara ha denna världsbild bekräftat? Jag är ju inte förvånad, men det var ju bra att du bekräftade detta. Tack.

Citat:
Ursprungligen postat av OpenYourMind
att lyfta upp stenblock som väger över 50 ton och placera dem i en pyramid utan enorma maskiner.


"Give me a place to stand on, and I will move the Earth." - Archimedes.

Det finns många häftiga trick som man kan använda. Ramper behövs inte nödvändigtvis. Studera exempelvis Coral Castle, konstruerat av en person, ensam, utan maskiner. Det finns någon annan någonstans som bygger en replika på Stonehenge, ensam, utan moderna verktyg.

Att du inte kan räkna ut hur man gör något behöver ju inte betyda att andra inte kan räkna ut det.

Citat:
Ursprungligen postat av OpenYourMind
Använde man sig av ramper för att komma högre och högre upp i pyramiderna då eller? Hur byggde man ramperna då? De måste ju vara lika höga som pyramiderna...


Man byggde dem, i sådana fall, precis som man alltid bygger ramper. NEDIFRÅN. Du vet, man lägger ett lager, sedan lägger man ett till lager fast inte hela vägen, sedan håller man på så ett tag och sedan så har man en ramp. Typ så här:

Först:

.......................................

Sedan:

............................
.......................................

Och efter det:

..............
............................
.......................................

Jag hoppas att jag inte måste fortsätta. För detta börjar verkligen bli barnsligt simpelt.
Senast ändrad av Daniel Agorander; 2012-08-02 16:46
2012-08-02 16:47 # 34
Daniel Agorander
Citat:
Ursprungligen postat av Börjesson
Daniel Agorander: Starkt jobbat! Imponerande att du ids lägga sådan möda på detta. Men samtidigt kan jag inte låta bli att associera till den här klassiska skämtteckningen. ;)
http://xkcd.com/386/


Yup. Men det är faktiskt ganska underhållande. Ju mer de öppnar käften desto dummare verkar de, och de kan inte sluta. :D
2012-08-02 17:00 # 35
Duke
Citat:
Ursprungligen postat av Daniel Agorander

"Det tydligaste exemplet på detta är 9/11. Att kalla sig själv kritiskt tänkande och samtidigt acceptera den officiella teorin om vad som hände den dagen är helt enkelt omöjligt"

Okej, så enda sättet att vara "kritiskt tänkande" är att automatiskt avstå från allt som är "officiellt"? Förlåt, men du fattar inte vad kritiskt tänkande är.

"Upphörde fysikens lagar att gälla just den dagen eller vad var det som hände egentligen???"

Nej, och inget sådant upphävande behövs. Om du tänker snacka om "smältande stål" eller sådana dumheter så cisar du bara din totala brist på utbildning och kunskap i ämnet. Exakt samma sak har hänt tidigare i bro-olyckor exempelvis; och det är inte ens "smält" stål som behövs, allt som krävs är lite högre temperatur, vilket försvagar stålet, varefter det inte kan bära vikten - och om det då är ett "starkt" stål så kommer det BÖJA sig i stället för att knipsas av på mitten. Detta är grundläggande metallurgi!


Oj, vad kort ditt inlägg blev när jag tog bort alla de sakerna du tog upp trots jag skrev att de var oväsentliga att diskutera eftersom ingen av oss har svar på frågorna. Kan du inte bara erkänna att du inte vet hur pyramiderna byggdes? Ingen vet nämligen.



Det är du som inte fattar vad kritiskt tänkande är. Jag har tittat på den officiella teorin om 9/11 och dragit den enda logiska slutsatsen att det är ren lögn. Det skulle du också göra om du bemödade dig titta lite mer noggrant på omständigheterna den dagen. Du står definitivt inte för något kritiskt tänkande när du suger i dig Aftonbladets version av händelseförloppet och sedan vägrar titta närmare på saken.

Om stålet böjer sig borde det väl bli en asymmetrisk kollaps eller? Och hur förklarar du WTC7? Små kontorsbränder fick en skyskrapa på 47 våningar att rasa? Snälla..? Hur förklarar du explosionerna som tydligt ses skicka ut bråte flera våningar under de kollapsande våningarna? Det är bara larvigt att påstå att det inte handlar om en kontrollerad sprängning.

Varför nämner du inget om Pentagon, när du så kategoriskt avhandlar alla andra punkter jag tar upp? Jo, för att du vet längst in i ditt sorgliga lilla hjärta att inget plan flög in i Pentagon. Varför är du så rädd för att erkänna sanningen? Det behöver du inte vara. Ingen kommer håna dig för att du reviderar din världsbild.
2012-08-02 17:03 # 36
Mengerian
Citat:
Ursprungligen postat av OpenYourMind
Om du visste vad ordet betydde skulle du hålla med om att t.ex FED tog kommandot över USA:s ekonomi efter en konspiration. Håller du inte med?


Det är det definitivt inte.

ALLA stora länder har idag en riksbank eller centralbank. Så även Sverige. Den kom dit för att kunna finansiera underskottspolitik, exempelvis i samband med krig. I moderna tider är det dock välfärdsutgifter som är det främsta motivet till underskottsfinansieringen. Federal Reserves syfte och verksamhet är mer eller mindre samma som centralbankerna i Norge, Kina eller valfri bananrepublik i Afrika.

Det existerar inget judiskt frimurar-kabal som ligger bakom och skålar i barnblod så fort du tar ett lån på banken. FRB och centralbanker är den logiska slutstationen för den demokratiska välfärdsstaten.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt