Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Förberedelser?
Förberedelser?
2011-03-06 05:12 # 1
Anonym
Att det finns god grund att samla på sig guld och silver för framtiden är givet, men det finns många andra problem framöver. Jag har själv siktat in mig på det som jag ser som mest problematiskt och som ligger närmst i tiden, dvs mat. Att kunna producera det själv till en så minimal kostnad som möjligt.
Hade varit intressant att höra om någon annan valt den vägen? Eller om någon förbereder sig för något annat?

Mvh
2011-03-06 07:00 # 2
Anonym
Ha goda kontakter med en lokal jordägare och hyr en yta för egen produktion. Detta förekommer redan på Brittiska öarna vet jag. Det behövs inte många m2 för att försörja en person om man odlar rätt grödor. Sen återstår det om dagens privata jordägare får behålla sin mark i framtiden eller den konfiskeras, har hänt för även i detta landet. Gå med i föreningen Den goda jorden, som försöker att förhindra att åkermark exploateras och förstörs för all framtid.
Gustav-Adolf
2011-03-06 10:42 # 3
Anonym
Finns massor av info om egenhushållning på http://swedishsurvivalist.egensajt.se/board/index.html
2011-03-16 02:19 # 4
Duke
Vad för typ av mat är bäst att köpa på sig? Då tänker jag mest på hållbarhet och pris.

Var köper man frön och grödor?
2011-03-16 04:41 # 5
teasing1
Bästa maten att handla ur hållbarhetssynpunkt är konserver. Köttsoppa, gulasch, ravioli, pilsnerkorv. Sen håller pasta och ris väldigt länge.

Frön finns att köpa på frokungen.se
2011-03-16 10:26 # 6
RT
Det har ar en internationell trend som kommer att vaxa sig mycket stark under de kommande aren. Var och varannan person drommer om en liten egen tappa. Lokal- och egenproducerat blir liksom kungsorden.

Jag skulle tippa pa att detta kommer att bestraffas av varldens stater da skatteintakter i form av moms o s v kraftigt sjunker. Att aga stora landarealer ar i mitt tycke alltfor farligt. Om dessutom en total samhallskolapps sker sa lar det inte droja lange forran HA, lokal milis och andra kriminella grupper knackar pa dorren(och i basta fall "bara" erbjuder beskydd).

For egen del ar malet tre manaders behov av mat till hela familjen, under en sadan period hinner man reka laget och fundera over hur man skall agera framover. Vidare bor man skapa ett litet lokalt natverk med producenter av diverse fornodenheter. Betalning sker genom byteshandel/tjanster eller adelmetall. Du kan sannolikt glomma att du kommer fa avsattning for din metall pa den oppna marknaden.

Det finns en uppsjo av litteratur som beskriver vad som kan odlas i diverse zooner. Bor man pa landet kan man ocksa halla hons, kaniner osv. Man skall nog inte rakna med vad naturen sjalv har att erbjuda i vart karga klimat da skogarna sannolikt overfylls med miljoner manniskor som tanker samma sak som du.
2011-03-16 12:02 # 7
Anonym
Citat:
Man skall nog inte rakna med vad naturen sjalv har att erbjuda i vart karga klimat


Finns och kommer troligen att finnas stora mängder s.k. skräpfisk, som är en utmärkt nöd/katastrofmat, om man ruckar lite på dom gastronomiska kraven.
En annan ytterst viktig vara som man kanske inte tänker på är salt. 25-kilossäckar med havssalt kostar bara ca 100kr på Lantmännens " Granngården" Oumbärligt för torkning, syrning, konservering. Kommer att bli mycket svårt att få tag om det blir en lång krissituation. Obegränsad lagringstid, lägg undan några säckar för säkerhets skull...
Att lära sig få bra resultat med torkning och andra eloberoende konserveringsformer är också bra.
Sen måste man skilja på om syftet är att klara mathållningen på vanligt sätt eller att fixa mat för tillfällig överlevnad, det är två helt olika saker. Kan tex berätta om en lättskaffad gratis överlevnadsmat som kan lagras i många år: vinbärssnäckor (alltså dom vanliga stora sniglarna med skal) blir mycket lättorkade efter kokning och kan förvaras i många år i lufttät förpackning.Utmärkt sätt att få nödproteiner. Gott? Nja,inte direkt avskräckande, men äter nog helst annat om det finns.

/GeCe
2011-03-16 14:09 # 8
Anonym
Jag har själv för några år sedan börjat preppa för den kommande katastrofen, genom att skaffa förråd av olika artiklar. Vad gäller mat, så har jag köpt kött och fisk konserver för ett år. De klarar långa elavbrott, då fryst mat kan bli förstörd.

Mina konserver har redan gått över bäst före datum, men vad jag har läst, så behöver man inte bry sig om det. Konserverna skall hålla mycket längre, ofta indefinitly vad gäller kött och fiskkonserver.

Bla annat har jag Corned Beef och Tonfisk burkar, som jag tror håller flera tiotals år över bäst före datum ifall konserverna är hela och inte bucklat upp.

KH
2011-03-17 15:56 # 9
Anonym
Ja du KH, börjar grunna på den ev. nödvändigheten att försvara sin matproduktion....men förhoppningsvis är vi lika civiliserade som japsen visat sig vara.

#1: En annan bra förberedelse är att fixa en handjagad pump, typ de vanliga gammaldags gårdspumparna.Mycket slitstarka, fungerar utan el, inga rör som kan frysa sönder så man är garanterad vatten under alla förhållanden. Klarar även radioaktiv nedsmittning / terrorförgiftning / parasitangrepp av centraliserad vattenförsörjning som extra bonus.

/GeCe
2011-03-17 17:27 # 10
HPX
Ett tips för hushålls-survivalister : Ät upp era förråd innan de går ut. Om man ändå tror på en framtid där man kommer få äta konserver och torkad skräpfisk, så är det nog lika bra att vänja sig. Börja tugga i dom äldsta och fyll sedan på med nya. Roterande lager blir ett måste i slutändan ändå, om man skall ha en bestående matbuffert.

Och om vi nu skall vara sådana så finns det en enda gröda som räddat oräkneliga människor i detta land från svält en gång i tiden, nämligen potatis. I princip omöjligt att få högre avkastning per kvadratmeter än med gamla hederliga knölar. Överlag kan det vara värt att kolla bakåt i tiden, om man vill veta vilken mat som är enklast att få fram om resurserna är knappa.
2011-03-17 18:25 # 11
Anonym
Potatis är en onyttig produkt. Det är i princip en klump av socker. Riktig näring består av fett och protein.

KH
2011-03-17 21:57 # 12
In4mayshun
Citat:
Ursprungligen postat av Anonym
Potatis är en onyttig produkt. Det är i princip en klump av socker. Riktig näring består av fett och protein.

KH


Sant. Vilket gör det ännu värre för envar som försöker förbereda sig på långvarigt stängda livsmedelsbutiker. Kolhydrater och stärkelse-mat är billigt och lätt att lagra stora mängder av, men hur ska du lagra ett halvårs förbrukning av bra fetter och protein( á la bacon & ägg)? Olivolja är gott som krydda - inte gott att dricka ett glas dagligen för att överleva... Det ligger i fetters natur att de är lagringsobeständiga och härsknar relativt snabbt. Det finns äggpulver att köpa vilket är ganska användbart, men det kostar skjortan och halva armen. Man behöver vara rejält välbärgad för att preppa LCHF :(

Det går ju dock att överleva på "plugg", det gjorde man under nödåren. Inte var de överviktiga heller, men det kanske berodde på allt hårt kroppsarbete de var tvungna att utföra för att hålla sig vid liv?


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt