Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Förberedelser?
Förberedelser?
2011-05-15 11:51 # 145
Anonym
Citat:

Akwa commune:
http://directory.ic.org/21362/Akwa

Tills nästa gång, ta hand om er..


Kollat lite på Akwa, lite för mycket sektkänsla, milt sagt, för min smak iaf.../GeCe
2011-05-15 13:36 # 146
Anonym
[QUOTE][Vi kommer naturligtvis inte gå tillbaka till 1800-talet eller 1700-talet heller för den delen.../QUOTE]

Allt är en fråga om tidsperspektiv. Kan man tänka tio år framåt, eller kanske 50 år. Jag tror att de flesta människor har nog svårt att tänka sig ett år framåt i tiden, möjligtvis fem år framåt maximalt. I det korta perspektivet kanske förändringarna inte blir så dramatiska. I det långa perspektivet blir förändringarna garanterat dramatiska. Men det kan mycket väl ligga bortom de flestas beräknade livslängd. Och då spelar det väl ingen roll, antar jag...
2011-05-15 16:33 # 147
HPX
Citat:
Ursprungligen postat av Cornucopia
Problemet blir att alla vill att någon annan skall göra uppoffringarna, så det kommer bli mycket tandagnisslan och varnagel.


Detta skiljer sig dock inte väsentligt från idag, skall tilläggas. Vi har en krympande del nettobetalare av skatt och en växande skara som förväntar sig både jobbskatte-avdrag och full-service-välfärdsstat.

Den riktiga smällen blir den politiska omöjligheten att avveckla välfärdsstaten. Oavsett om vi vill det eller inte så kommer det hända. Den sektor av ekonomin som är mest slösaktig, minst fungerande och framför allt mest orättvis är den publika. Följaktligen kommer den p.g.a. nödvändighet att upphöra. Vi får se om vi försöker köra lite 70-tals Palme-kommunism först, och förstör existerande kapitalstruktur och skapar ännu fler välfärdsdrönare. Oavsett hur fattiga vi gör oss så i desperata försök att bibehålla illusionen om den socialistiska utopin så kommer skiten dock fortfarande rasa.

Den som vill argumentera att det är "orättvist" att välfärden bara kommer bli tillgänglig för de som kan skapa den själva (alt. betala för den själva) skall vara plågsamt medveten om att vår s.k. "välfärd" är något som har skapats och givits främst av en mindre grupp sönderbeskattade individer och företag. Den som tror att han idag "bidrar" till välfärden genom att betala 30 minus jobbskatteavdrag procent skatt är en idiot. 99% av all välfärd är och förblir en produkt av vad forna "ondskefulla kapitalister" har byggt upp åt oss i form av produktionsapparat och kapitalbildning.

Så vill man bidra till sin egen (och andras) framtida välfärd så har jag ett enkelt tips : BÖRJA SPARA! Och jag pratar inte om mjäkiga "jag lägger minsann undan 10% av lönen", utan jag pratar om riktiga uppoffringar som kräver kapad konsumtion och sänkt levnadsstandard, för att möjliggöra högre levnadsstandard i framtiden. Nåja, när skiten träffar fläkten så ämnar jag flytta ut i skogen och leva på kottar och barr, så länge leve socialismen (eller snarare inte så länge till ...)

// Bitter kapitalist
2011-05-15 20:12 # 148
Anonym
Citat:

Så vill man bidra till sin egen (och andras) framtida välfärd så har jag ett enkelt tips : BÖRJA SPARA! Och jag pratar inte om mjäkiga "jag lägger minsann undan 10% av lönen", utan jag pratar om riktiga uppoffringar som kräver kapad konsumtion och sänkt levnadsstandard, för att möjliggöra högre levnadsstandard i framtiden. / HPX


Ja så borde det ju vara,men tyvärr fungerar det inte som sakernas tillstånd nu är. Hur har du tänkt dig spara? Allt slags sparande göder bara byråkratin och finansvärlden, sparsamhet bestraffas ekonomiskt och det är därför det inte sparas. Enda sättet att få ha kvar sitt sparkapital är i ädelmetaller, och det ses därför med oblida ögon av makten. Det bidrar säkert till egen framtida välfärd men knappast till andras.

/GeCe


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt