Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Liberty Silver's Guld- och Silveruppdatering

Förra veckan gick guldpriset upp och silverpriset ned. Guldpriset stängde för veckan på över 297 kr/g, vilket motsvarande en uppgång på knappt 2 %, och silverpriset stängde på 5,12 kr/g. Under veckan hade dock guld handlats på nästan 300 kr/g och silver så högt som 5,23 kr/g.

Guldpriset vecka 36

Silverpriset vecka 36

Anledningen till den ryckiga och överlag uppåtgående handeln förra veckan sades främst bero på USA’s och dess allierades planer på ett anfall mot Syrien. För den som vill ha ett annat perspektiv på detta rekommenderas följande artikel. En annan anledning sades vara den svaga ekonomiska statistiken från USA som visade på nedgång i försäljning av nya hem, nedgång i antalet beviljade lån samt nedgång i efterfrågan på kapitalvaror. Denna statistik reste frågor om huruvida USA kommer att klara av att slå av takten på de kvantitativa lättnaderna som idag uppgår till svindlande 85 miljarder US-dollar i månaden.

Från årets lägsta prisnotering i Juni har guldpriset nu gått upp 19 % medan silverpriset gått upp hela 29 %. Guld/silver-ration, som visar hur många uns silver du får för en uns guld, har nu gått ned till ca 58. Det är fortfarande långt till den historiska relationen som är kring 15.

Indien

Den indiska rupien har fallit tungt under veckan. Detta har lett till ett nytt prisrekord i guld för indierna. För återkommande läsare av vår kunskapscentral vill vi påminna om den indiska statens återkommande försök att stävja den massiva efterfrågan på guld som råder i landet. Sprott skriver mer om detta.

Den fysiska marknaden

Den fysiska marknaden för ädelmetaller har under sommaren varit stark. En del av denna efterfrågan kan säkerligen förklaras med den prisuppgången som har varit. En annan stark anledning tycks även ha varit den diskussion som har blossat upp om hur det egentligen står till med de fysiska guldlagren på ädelmetallbörserna. Det befaras att stora och inflytelserika institutioner som har förvarat sitt guld hos t.ex. JP Morgan har begärt leverans av metallen av rädsla för att det har utfärdats mer pappersbevis än vad de har guld . Detta har lett till att de sk. GOFO-räntorna har blivit negativa, vilket tyder på att aktörerna på ädelmetallmarknaden betalar mer för att få guldet levererat till sig än att en annan part ska förvara det åt dem. Det i sin tur indikerar en misstro som leder till fenomenet backwardation.

För Liberty Silver's del har sommarens efterfrågan lett till att vi har upprätthållit en högre omsättningsnivå än vad som är normalt under sommaren. 

Erbjudande

Vi har fått in ett parti med svenska cirkulerade silvermynt. Nu säljer vi därför 40 %-iga silvermynt till ett särskilt attraktivt pris, endast spot + 5 %!

Med vänlig hälsning,
Mikael From
Liberty Silver AB

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 597,15 kr 0.00%
Silver 7,80 kr 0.00%
Platina 341,85 kr 0.00%
Palladium 649,58 kr 0.00%
Uppdaterat: 2022-12-10 00:35 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten