Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Gångväg av guld under den kinesiska guldveckan

Vi har tidigare skrivit om kinesernas stora aptit på guld. Enligt inofficiella siffror var konsumentefterfrågan i kina närmare 2200 ton under 2013. Efterfrågan ser ut att kunna falla tillbaka en aning sedan förra årets rekordnivåer men är åndå fortsatt stark och tittar man på uttagen från SGE (Shanghai Gold Exchange) så pekar siffrorna på att efterfrågan hittills i år ligger på ca. 1331 ton

En ny kinesisk medelklass står för en stor del av efterfrågan på fysiskt guld där kvinnorna är en stark drivkraft i guldköpandet. Dessa “damma”-kvinnor sägs ha ansvarat för en stor del av den enorma efterfrågan på nästan 300 ton som köptes upp under en 10-dagars period i Kina under april månad 2013.

Kineserna är bitvis vidskepliga och enligt folktro ska det bringa tur att beträda fysiskt guld. Detta ville ett exklusivt köpcenter i den kinesiska staden Yichang slå mynt av i samband med sitt 18-års firande då de valde att bygga en gångbro av guldtackor mellan butikerna. 606 stycken 1-kilos guldtackor beståendes av 24-karats guld har alla besökare äran att beträda. Men med tanke på guldets mjukhet och de 606 tackornas värde på ca. 228 miljoner SEK kan man förstås inte stiga direkt på guldet utan köpcentret har klokt nog låtit den ädla metallen skyddas av ett stycke tjockt glas.

Gångvägen av guld kommer att ligga kvar under den så kallade guldveckan som startar 1 oktober vilket är nationell helgdag då man firar grundadet av folkrepubliken den 1:a oktober 1949. Efter det kommer man att montera ner den lyckobringande passagen och kineserna får - om de önskar fortsatt lycka och välgång - trampa på sitt eget guld, något som de har allt mer av runt sina nackar och hemma i byrålådorna.

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB
     

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 583,71 kr 0.30%
Silver 6,74 kr 3.31%
Platina 308,34 kr 0.33%
Palladium 732,03 kr 4.81%
Uppdaterat: 2022-08-08 22:25 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten