Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Stark vecka för de ädla metallerna!

Guld- och silver har haft en mycket bra start på året med en synnerligen bra utveckling i februari månad. Guld har i skrivande stund fredagen den 14 februari rört sig uppåt ca. 1,18% bara idag medan silver ökat med 2,96%. Den totala ökningen för silver hittills under veckan ligger på 4,46% med ett pris i skrivande stund på 4,39 kr/gram. Guld har sedan i måndags letat sig upp 2,84% till en notering i skrivande stund på 273,73 kr/gram. En stark vecka för de båda metallerna!

Vi kan se hur silvret håller på att ta igen det momentum metallen tappade i början av året för att återigen börja klaffa med guldets procentuella uppgång.

I dollar noterar man att guldet under gårdagen bröt igenom 1300 dollar. I skrivande stund ligger guldet på 1315,10 dollar vilket innebär att priset även brutit igenom det så kallade ”200-day-moving avvarage” (200DMA) och är på sin högsta nivå på 3 månader. Det så kallad ”200DMA” är en kraftig stödnivå och ett utbrott över den nivån innebär inte sällan fortsatt högre priser.

Dollarn har fortsatt falla och dollar-index närmar sig 80-nivån. Svaga siffror från den amerikanska detaljhandeln kan ha ökat osäkerheten på marknaderna och därmed försvagat dollarn och givit stöd till guld- och silverpriserna.

Även de lite mer anonyma ädla metallerna platina och palladium har haft haft en bra vecka med uppgångar på 2,51% respektive 2,60%. Total under året har de ökat med 4,14% respektive 2,97%. I skrivande stund handlas platina på 296,76 kr/gram medan palladium kostar 153,56 kr/gram.

Den samlade bilden för guld och silver ser allt ljusare ut med fortsatt stark fysisk efterfrågan från Asien samt en ökad aptit även i pappershandeln med ETF:er och terminskontrakt.

Det ser ut att kunna bli ett spännande år för de ädla metallerna.

Och med detta får vi önska Liberty Silver’s kunder en trevligt helg och hoppas att nästkommande vecka, samt förstås resten av året, blir lika bra som den gångna veckan!

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB

MediaCreeper
 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 840,18 kr 1.23%
Silver 9,99 kr 0.79%
Platina 333,24 kr 0.54%
Palladium 363,48 kr 0.16%
Uppdaterat: 2024-04-18 18:55 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten