Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

ReRAM nytt användningsområde för silver

Silver är en metall som har en rad industriella och medicinska användningsområden och ständigt upptäcks det fler.

I senaste rapporten från the Silver Institute kunde man läsa om något som kallas för ReRAM. ReRAM står för ”Resistive Random Access Memory”. De funkar som små battericeller och lagrar data genom ändringar i den elektriska resistansen i cellen. Närvaron eller frånvaron av en elektrisk laddning kan användas för att lagra data-bits. ?

Man kan producera ReRAM på olika sätt men de som använder silver har uppvisat en minnesprestanda som är mycket lovande.

Flashminne är idag i många fall det ledande lagringsmediet och det blir allt vanligare med helt flash-baserad arkitektur i många datorer, men inom de närmaste åren tror man alltså att ReRAM kommer ta över som den mest överlägsna lagringstekniken.

ReRAM är betydligt snabbare och skriver datan till lagringsenheten på nanosekunder istället för millisekunder. Samma sak gäller med energi fröbrukningen. Medan konventionella flashminnen ibland drar flera hundra milliwatt ligger ReRAM på bara några nanowatt.

Storleken är även betydligt mindre, ett ReRAM-chip av frimärksstorlek kan kan potentiellt lagra flera terrabyte data. De klarar även miljontals överskrivningar av datan på chipet jämfört med bara några tusen för ett flashminne.

ReRAM ligger är inte på exprimentstadiet utan det finns full fungerande prototyper redan idag, avför man tror att de kan komma att lanseras kommersiellt redan i början av 2015.

Nu är förstås mängden silver som används i varje ReRAM-chip ganska liten och kommer kanske därför inte att ta någon jättedjup tugga i silverkakan. Men det är intressant att se att det ständigt adderas nya användningsområden för en av världens mest användbara metall.

Detta är även positivt ur en monetär synpunkt då en stor del av det monetära värdet i något ligger i att det finns ett bruksvärde i grunden. Det var så både guld och silver en gång i tiden blev pengar.

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB
   

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 800,14 kr 0.00%
Silver 10,42 kr 0.00%
Platina 353,20 kr 0.00%
Palladium 330,85 kr 0.00%
Uppdaterat: 2024-05-25 10:45 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten