Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Peter Schiff och Alessio Rastani i showen London Real

I denna intervju med Brain Rose på showen London Real medverkar Peter Schiff och Alessio Rastani. Rastani gjorde sig känd under 2011 efter att han medverkade på BBC och sa rakt ut att han inte trodde på räddningspaket och att han varje natt drömde om en recession eftersom det är då många handlare tjänar de största pengarna - de som är förberedda och pålästa. Han säger även i denna intervju att den bästa investeringen som man kan göra är i tid - tiden att utbilda sig och läsa på om hur det finansiella systemet fungerar och hur man bästa investerar i dessa blåsiga tider.

Peter Schiff säger bland annat att han tror att det kommer bli ett långsamtgående finansiellt skifte från New York till länder och städer i Asien, som till exempel Singapore, Hong Kong och Shanghai.

Han säger även att det är svårt att säga vad vi har att vänta oss under 2014, men att fundamentan för den reala ekonomin är dålig. Enda anledningen till att ekonomin hålls uppe och tillfälligt verkar stark är de massiva stimulanser som Fed har försett marknaden med, vilket har fått bl.a. aktiemarknaden och fastighetsmarknaden att skjuta i höjden.

Uppfattningen att Federal Reserve kan ta bort ”stöden” i ekonomin och att ekonomin ska kunna fortsätta att snurra på av sig självt är en felaktig uppfattning. Barnet kommer aldrig att kunna lära sig cykla, med eller utan stödhjul. Det vi behöver är en lågkonjunktur för att återställa ekonomin.

Fed måste hålla räntan på de nuvarande artificiella nivåerna (nära noll) eftersom ekonomin bygger på skuld. Om räntan höjs skulle ekonomin inte kunna bära de stora skulderna och skulle leda till en krasch värre än 2008. Mer sannolikt tror Schiff är att Fed kommer att fortsätta med stimulanserna och låga räntor. I längden kommer detta dock leda till dollarns kollaps.

ECB:s val att sänka räntorna har gett USA och dollarn lite mer tid och spelrum eftersom Fed då kan fortsätta att inflatera lite till utan att det märks i förhållande till Euron.

Förr eller senare kommer dock marknaden förstå vad som försegår, dvs. att QE (penningstimulanser) kommer fortsätta i evighet och vid detta tillfälle kommer investerare att välja bort dollarn till förmån för någon annan valuta eller guld.

Om dollarn tappar 15-20% av sitt värde på kort tid mot en korg av valutor kommer Fed bli tvungen att höja sina räntor, trots att många banker kommer kollapsa, arbetslösheten kommer öka, och USA kanske inte kommer att kunna betala sin statsskuld längre.

Alternativet är att de trycker pengar vilket tillslut också leder till inflation och i värsta fall hyperinflation, särskilt om ”money velocity” ökar från dagens låga nivåer.

Han påpekar också att fastighetspriser är kraftigt övervärderade, men att regeringen fortsätter att blåsa upp bubblan genom sina låga räntor vilket tvingar upp priserna på hus, något som i sin tur tvingar folk att skuldsätta sig i en ond cirkel.

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB     

 

Kommentarer

TSP 2014-01-17 02:49

Intressant intervju men man kan med fördel hoppa över de första 8 minutrarna.

TSP 2014-01-17 02:49

Intressant intervju men man kan med fördel hoppa över de första 8 minutrarna.
Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 584,05 kr 0.36%
Silver 6,74 kr 3.36%
Platina 308,29 kr 0.31%
Palladium 732,62 kr 4.89%
Uppdaterat: 2022-08-08 22:10 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten