Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Nytt rekord för Silver Eagles?

Ja, det ser ut att eventuellt kunna bli ett rekordår. Redan för några månader sedan var trenden gällande årets försäljning av Amerikanska Silver Eagles tydlig. Den totala världsförsäljningen av världens mest populära investeringsmynt i silver rullade på i en sådan takt att 2011 års rekord, med strax över 40 miljoner sålda Silver Eagles, såg ut att kunna bräckas. 

Så hur har det gått då? Vad har hänt sedan Juni månad? Kommer 2011 års toppnotering att bräckas? Tja, vi är inte riktigt där ännu. Med oktober månads försäljningssiffror rapporterade kan vi konstatera en total försäljning av 39,675,000 Silver Eagles med finvikten 1 troy ounce. Med ett exakt årstotal av 40,020,000 Silver Eagles sålda år 2011 behöver alltså US Mint bara sälja strax under 400,000 till för att slå 2011 års rekord. Något som med julklappstider i annalkande, och nästan hela november och december kvar av året, ser väldigt sannolikt ut.

Rekordmånaden januari bjöd på en försäljning av hela 7,498,000 Silver Eagles. Den nyss gångna månaden oktober bjöd på 3,087,000 sålda, en liten ökning jämfört med septembers 3,013,000. Försäljningssiffrorna över året är ojämna och det är svårt att se något specifikt mönster. Juli bjöd på en markant ökning, mitt i vad som normalt sett är lågsäsong för ädelmetaller. Med sina 4,406,500 sålda Silver Eagles blev det den näst bästa månaden hittills år 2013.

Som påpekats i tidigare inlägg så utgör inte försäljningen av Silver Eagles på något sätt hela världsproduktionen eller försäljningen av silver. Men det är helt klart ett tecken på att efterfrågan på fysiskt silver är mycket hög, då Silver Eaglen är ett av världens mest populära investeringsmynt i silver. Därför är den divergens mellan världsmarknadspriset på silver (papperspriset) och den ökande försäljningen av Silver Eagles, som youtube-användaren Drutter uppmärksammat, mycket intressant. Vad som är värt att notera är att försäljningen av  Silver Eagles överstiger USA:s samlade inhemska produktion vilket innebär att man måste köpa silver på den internationella marknaden för att täcka behovet.

Som bekant används silver inte bara i investeringssyfte utan har en myriad industriella användningsområden varav ett som spås komma stort är det för fotovoltaiska celler som används till solceller. Detta parat med ett fallande ROEI (Return On Energy Invested) - vilket innebär att man får upp allt mindre silver ur jorden, trots att man sätter in mer energi - ger goda fundamenta för en prisökning.

En liten trend som kan ses, om man studerar US Mints försäljning under de senaste åren, är att december brukar bjuda på en liten slutspurt då försäljningen ökar något. Många kanske passar på att beställa för att slippa den rusning som kan ske i januari. 

Dessutom är det som sagt julklappstider och vad passar bättre i julklapp än något med inneboende värde som även är ett av världens mest eftertraktade investeringsmynt.

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB  

 

Kommentarer

Silverpilen 2013-11-06 13:54

Den sista summan (500.000) är fejk, för att inte slå rekordet... Det är en ytterst liten summa för en veckas försäljning. Samt märkligt att det är en så jämn summa?

Silverpilen 2013-11-06 13:54

Den sista summan (500.000) är fejk, för att inte slå rekordet... Det är en ytterst liten summa för en veckas försäljning. Samt märkligt att det är en så jämn summa?
Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 839,92 kr 1.20%
Silver 9,98 kr 0.63%
Platina 332,93 kr 0.45%
Palladium 362,37 kr -0.15%
Uppdaterat: 2024-04-18 19:30 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten