Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Liberty Silver's Guld- och Silveruppdatering

Det har varit en händelserik vecka för ädelmetallerna med priser som återigen varit stressade.Guldpriset stängde på strax över 280 kr/g för veckan och silverpriset på 4.72 kr/g. 

Guldpriset vecka 37

Silverpriset vecka 36

 

Anledningen till nedgången sades vara att det i den inledade delen av veckan kom relativt stark data från USA som bl. a. visade på en nedgång i arbetslösheten. Marknaden tycktes tolka dessa siffror som att detta kommer att stödja FED’s planer på en avtrappning i de kvantitativa lättnaderna (QE) som väntas beslutas om under denna vecka. En annan anledning till nedgången sades vara att det ser ut att (för tillfället) bli en fredlig lösning i Syrien.

Denna vecka tycks marknaden invänta besked om de kvantitativa lättnaderna kommer att fortsätta i oförminskad styrka eller om en avtrappning är att vänta. Bill Fleckenstein har en intressant vinkling av detta där han bl.a. säger att en minskning av QE kan mycket väl ske. Däremot kommer FED att vara tvungen att uppta programmet ånyo vilket kommer att leda till att de kommer att förlora anseende genom att visa sin svaghet. Han antar även att detta kommer att driva människor tillbaka till guld.

Sysselsättningen i USA

Som nämns här ovan lär denna veckas rapportering handla främst om USA’s stödköpsprograms varande eller icke-varande. Låt oss därför titta lite närmare på den statistik från USA som offentliggjordes under förra veckan.

Enl. statistiken adderades knappt 170 000 arbeten i USA under augusti. Markanden hade dock förväntat sig att det skulle vara 180 000 nya arbeten. Kvaliteten på de nytillkomna arbetena var också diskutabel eftersom merparten har skapats i låglönebranscher såsom butiksarbeten och enklare servicenäring.

Den officiella arbetslöshetsstatistiken i USA gick ned från 7,4 % till 7,3 % vilket i sig var missvisande eftersom det i huvudsak berodde på att knappt an halv miljon amerikaner lämnade arbetskraften (t.ex. pensionsavgångar). Arbetskraftens storlek, dvs. de som står till arbetsmarknadens förfogande har nu inte varit så här låg sedan 1978. En mer ingående analys om detta finner ni på bloggen calculated risk.

Samtidigt ökade antalet hushåll i USA som är tvungna att förlita sin försörjning på matkuponger. Detta är nu på en ny rekordnivå och det innebär att knappt 50 miljoner personer omfattas av programmet.

Denna vecka är det fem år sedan Lemann Brothers kraschade. Därför kan det vara intressant att påminna sig om denna graf från Business Insider. Här ser vi alla de lagar och likviditetsprogram som tillkomit under åren 2007-2010 för att rädda den amerikanska ekonomin. Resultatet är flera biljoner mer i skuld och ingen hållbar ekonomisk återhämtning i sikte!

Sverige och den fysiska marknaden

Den skakiga marknaden har lett till att kunderna generellt har varit mer avvaktande än vanligt. Som har rapporterats tidigare tar vi fortfarande emot få säljordrar, dvs. ordrar där kunder säljer tackor eller mynt till oss.

Det finns just nu ett särskilt stort intresse för köp av silverproduker och många kunder anger att priset är på särskilt attraktiva nivåer efter senaste tidens prisnedgång.

Erbjudande

Nu har vi ett särskilt attraktivt erbjudande på två olika 20 Franc-mynt, Schweizisk Vreneli och Fransk Marianne och Tuppen. Dessa säljer vi för enbart 7 % + spot. Passa på att köpa dessa mycket populära historiska mynt till ett pris som är mycket lågt. Erbjudandet gäller fram till 2013-09-30 eller så långt lagret räcker.

Med vänlig hälsning,
Mikael From
Liberty Silver AB

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 817,33 kr 0.08%
Silver 9,64 kr 0.43%
Platina 323,73 kr 0.51%
Palladium 345,73 kr 0.20%
Uppdaterat: 2024-04-26 08:45 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten