Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Guldet rasar Ner.
Guldet rasar Ner.
2011-09-23 21:18 # 1
dany
börsen rasar ner. då ska guldet sjuta upp.
men guldet håller på o rasar ner nu.

bör vi sälja nu.?

kan någon berätta vad som händer..
Senast ändrad av dany; 2011-09-23 21:24
2011-09-23 22:09 # 2
impact
Nej du skall inte sälja detta är ett köpläge, ge inte birt ett enda oz under dessa violativa dagar utan bara köp mer.
Alltså huvudregeln är köp billigt sälj dyrt.

OBS detta är köpläge som kanske aldrig återkommer.
Glöm ej attt marnaden är manipuölerad varje dag och om JP mfl kör ned priserna för att bli av med korta kontrakt så ger de oss också köpläge.
Så köp vad du har råd med och lite till detta är kanonläge att komplettera vid.
2011-09-23 23:20 # 3
Scarecrow
Får hålla med signaturen Impact här. Sådana här svängningar kommer att ske till och från. Det är ingenting man kan göra någonting åt. Den finansiella maffialiknande eliten i USA har tyvärr hi-jackat våra ekonomier. Är man gambler så kan man sälja och köpa tillbaka även fysiskt guld och göra snabba pengar. Dipparna är just nu tillräckligt stora för att ge utrymme för det. Men då gäller det att träffa rätt. Jag skulle dock sova dåligt om jag köpte och sålde mitt guld fram och tillbaka hela tiden. Man vet inte när det är slut med det och guldet rusar. För det kommer det att göra.
Senast ändrad av Scarecrow; 2011-09-23 23:26
2011-09-23 23:39 # 4
wave
Delsvar på inledande fråga:CME höjer kostnaden (handpenningen, kontantinsatsen) för papper om ädelmetaller... Samma sak har hänt vid en sån här tidigare nedgång också, och liksom den här gången är det nära att förloras i mediabruset, så att folk ska tro att folk bara säljer av. Det här är strategiskt av dem.

"And there you have it: CME just hiked gold margins by 21%, silver by 16% and copper by 18%. Mystery solved."

http://www.zerohedge.com/news/case-closed-cme-hikes-gold-silver-copper-margins
Senast ändrad av wave; 2011-09-23 23:39
2011-09-25 11:51 # 5
Lugubert
Citat:
Ursprungligen postat av Scarecrow
Är man gambler så kan man sälja och köpa tillbaka även fysiskt guld och göra snabba pengar. ... Jag skulle dock sova dåligt om jag köpte och sålde mitt guld fram och tillbaka hela tiden. Man vet inte när det är slut med det och guldet rusar. För det kommer det att göra.

Glöm inte att i de flesta fall så tillkommer porto och försäkring vid försäljningen, så det minskar förtjänsten.

Lägg i stället arbetstiden på att läsa mer om vad som händer. Med silvers fenomenala dykning kanske en kommande uppstuds ger tillbaka såväl moms som spread som en hyfsad vinst.
2011-09-25 13:34 # 6
Flavian
Silver kan tänkas vara en bra sak att parkera sina pengar i just nu. Och när silvret "studsar" uppåt så är det inte en död katt som studsar upp.

Däremot är jag 100% säker på att de senaste dagarnas dollarförstärkning och fall i guld och silver är just "A Dead Cat Bounce".
2011-09-25 13:51 # 7
SIMM
Frågan är vilken som går starkast ur striden när det verkligen hettar till - guld eller silver?

Det pratas ju bara om guldmyntfot, banker köper guld, guld guld guld.
Nu har jag själv en övervikt i silver, men börjar mer och mer tro att guld kommer att var det "säkraste" när fiat-dominot börjar - faller-i, faller-a faller-alla.

// SIMM
2011-09-25 18:24 # 8
Flavian
Den historiska trenden är ju att guld blir all dyrare mätt i silver, men samtidigt är det sant att silverpriset stiger mätt i guld i samband med konjunkturuppgångar.

Det finns mera pappersguld i förhållande till hur mycket guld det finns om man jämför med hur mycket papperssilver det finns i förhållande till mängden verkligt silver.

Detta talar för guldet, eftersom pappersguldet tenderar att hålla ned priset på verkligt guld liksom att papperssilvret tenderar att hålla ned priset på verkligt silver. Alltså är i den meningen guldpriset mera nedtryckt än silverpriset och således är risken för en nedgång i guldpriset mindre än samma risk för silver.

Dessutom är fysiskt guld i Sverige momsbefriat, men om momsen på silver slopas så betyder ju det rimligen att sliverpriset kommer att minska.
2011-09-26 17:16 # 9
dany
är det ingen annan mer som har o komentera,
så det är bara manipulation, och det är köpläge, för snart kommer det upp igen.?
vart ska det annars ta vägen,det kannite gå ner till 250 kr igen... börsen rasar guldet ska fan inte rasa också,
jag är förvirrad av det helat fattar inte något längre ,=(
2011-09-26 21:06 # 10
Wave2
Citat:
Ursprungligen postat av dany
är det ingen annan mer som har o komentera,
så det är bara manipulation, och det är köpläge, för snart kommer det upp igen.?
vart ska det annars ta vägen,det kannite gå ner till 250 kr igen... börsen rasar guldet ska fan inte rasa också,
jag är förvirrad av det helat fattar inte något längre ,=(


Jag hade själv uppskattat en röst i bruset, så:

Jag har kollat marknaden/nyhetsflödet hårt de sista två månaderna, med snabbt stigande fokus på guld och silver. Så jag är långt ifrån säker på någonting. Men, det blir mer och mer uppenbart för mig att Stora krafter är i rörelse. Och med Stora, menar jag basically världens största.

Att investerra i guld och silver är att satsa emot de ledande, eftersom det uppenbarligen är en flykt till något 'säkert' (relativt deras etablerade papperspengar). Så, för dem att tillåta guld och silver gå upp, är i princip att erkänna sig besegrade. Jag är egentligen inte alls förvånad över rörelserna de sista månaderna. I fredags gick Comex, (eller CME, oavsett, en av staternas största aktörer) in och bestämde just marginalhöjningar på ädelmetaller. Detta innebär (som jag förstått det) att folk som har lånat för att köpa papper på ädelmetall, blir tvungna att lägga en procentuellt (ca 20% i det här fallet) större handpenning. Kanske innebär det också att redan köpta papper på ädelmetaller blir dyrare med samma procentsats, men osäker här. Oavsett, folk som inte har tillräckligt med kontanter för att betala de här helt spontana högre priserna, blir tvungna att sälja av delar av sitt köp för att täcka upp den nya kontantinsatsen.

I alla fall, marginalhöjning i fredags av USA. Och idag, måndag, marginalhöjning igen, av Kina. Det här händer inte av en slump, det är så strategiskt av dem det bara kan bli. De är företag som ska bringa vinst till ägarna.

Som jag tror, så kvarstår faktum, att ekonomin verkar... konstig, minst sagt. Då med avseende på länder som sägs vara på gränsen till bankrupt. Jag vet inte i realiteten vad detta innebär eller hur det kan bli så, men uppenbarligen verkar grekland vara rätt långt gånget. 1åriga räntan på en statsobligation ligger sen en och en halv vecka över 100%. Jo, 138%. http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB1YR:IND

Anyway, jag tror de är fullt kapabla att skjuta upp det hela (någon slags kollaps) ett bra tag, speciellt då folk är upptagna med arbete och att leva sina liv, snarare än intresserade av att lära sig något om ekonomi. Man läser nyheterna, och tar allt skrivet för sanning, bara för att det är DN som har skrivit det. Och fair enough. Jag tror i alla fall att de kan skjuta upp det hela - men just bara skjuta upp det. Jag tror vi får en nedgång nu på minst ett år framöver. Konjunkturbarometern (googla) är ett index för huruvida vi är i konjunktur, och den verkar sjunka (kommer ut en ny för sept i veckan tror jag - ska bli väldigt intressant att se). Inköpschefsindex likaså. Kommer nog i nästa vecka, början på okt månad.

Anyway, jag tror på guld/silver långsiktigt - typ tills vi får se slutet på den ekonomiska politik som förs idag. Shadowstats (googla) har en hyperinflation rapport, och samlar statistik över usa. Författaren där trodde 2016, vill jag minnas. Som han förutspådde en hyperinflation i dollar, thus i fiat-valuta. Antingen hit, eller någon annan utveckling - det är val i usa om ca 1 år nu, och vad det åtminstone verkar på nätet så är Ron Paul en uppskattad kandidat (som vill avskaffa fed). Vinner han, så kommer det bli förändring, men det är fortfarande ett ganska bra tag kvar tills dess, mycket kommer hinna hända. Dessutom vill tydligen inte media ta i honom med tång - som sagt, det är stora krafter som rör sig.

Jag vet inte vad annat jag ska satsa på om inte guld och silver. Absolut inte aktiemarknaden, då denna är sjunkande och kommer fortsätta ned. Dock tror jag att ädelmetallerna kommer gå nedåt också, bara för att det finns intressen som vill detta. JP Morgan är förresten stämda av GATA (googla) för just manipulation av silverpriset. Får se hur det utvekclar sig. Kontanter? Jag tror inflationen stiger mer än vad den sägs göra. Åter igen, det finns intressen som vill putsa till informationen som kommer ut, och som jag tror gör detta.
2011-09-26 21:24 # 13
bjorn77
"I fredags gick Comex, (eller CME, oavsett, en av staternas största aktörer) in och bestämde just marginalhöjningar på ädelmetaller. Detta innebär (som jag förstått det) att folk som har lånat för att köpa papper på ädelmetall, blir tvungna att lägga en procentuellt (ca 20% i det här fallet) större handpenning. "


tack för den informationen! skönt att få en förklaring på vad som händer och vad som kan förväntas ske i framtiden.
kort och gott, aldrig gå in med lånade pengar....
Senast ändrad av bjorn77; 2011-09-26 21:25
2011-09-26 21:41 # 14
Despierto
Precis som olyckor så kommer inte marginalhöjningar ensamma, särskilt inte när handeln studsar tillbaka så fint som guld o silver gjort. Vänta er minst en till inom tio dagar. BTFD.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt