Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Vem äger Sveriges Riksbank?
Vem äger Sveriges Riksbank?
2011-06-22 22:17 # 13
Nesse
Citat:
Ursprungligen postat av Despierto
FED kallar sig själv "quasi-private" och är mycket riktigt privat men strikt styrd av staten. Till exempel tror jag inte att den får dela ut vinst till ägarna utan det går till Treasury. Vilka som äger FED kan vi bara spekulera om för det, som så mycket annat med FED, är hemligt.Man vet mer än så. När Federal Reserve bildades skapade man aktier i denna bank. Aktierna gick huvudsakligen till de personer eller de banker de representerade i det nu ökända mötet på Jekyll Island hösten 1910.

A. Någon vinst går inte till Treasury. Den går till de privata bankerna.
B. The Fed är inte strikt styrd av staten, faktiskt tvärtom. Fed chairman är dock tillsatt av presidenten. Men det är, som böckerna nedan föreslår, endast så att folket ska få en illusion att staten styr the Fed. Om ni minns var Ben utfrågad i Congress om vart alla bailout pengarna gick till. Det vägrade Ben svara på, för det behöver han inte svara på enligt lag. Så frågan är ju då vem är det som styr vem? Är situaltionen densamma i Sverige?

Om någon är intresserad att läsa mer om The Fed rekomenderar jag:
1. The Secrets of the Federal Reserve - Eustace Mullins
2.. The Creature from Jekyll Island - G. Edward Griffin

Den bästa av dom två är Griffins bok.

Griffin har också skrivit en bok om FN som heter "The Fearful Master - A second look at the United Nations".

Böckerna går att köpa på amazon.com

Nesse
Senast ändrad av Nesse; 2011-06-22 22:30
2011-07-16 12:21 # 14
silverpågen
"But few are aware that the BIS (Bank of International Settlements) is the central banker's banker for all the national central banks in the world. [...] Nobody knows exactly who owns it."

Från "Goldbug!" av James Dines.
2011-07-25 16:49 # 15
Sigvard
Här är i varje fall ett intressant inlägg av "sunda pengar" om ECB

http://sundapengar.bloggagratis.se/2009/02/02/1347299-vem-ager-och-kontrollerar-europeiska-centralbanken-ecb/

Sigvard
2011-07-26 17:46 # 16
CK
Om någon är intresserad av att veta mer om vilka som äger Federal Reserve Bank, och även mer om USA's ekonomiska läge, vad som förmodligen kommer att hända de närmaste 2-3 åren etc, kan jag rekommendera att se denna presentationen, super intressant tyckte jag! Här är länken:

http://www.theelevationgroup.net/capture.php?a_aid=155522&a_bid=e6b01db8
2011-07-27 00:55 # 17
SIMM
Citat:
Ursprungligen postat av Sigvard
Här är i varje fall ett intressant inlägg av "sunda pengar" om ECB

http://sundapengar.bloggagratis.se/2009/02/02/1347299-vem-ager-och-kontrollerar-europeiska-centralbanken-ecb/

Sigvard


Skummade igenom den lite och fastnade för en hel del (och det finns mycket mer där).
"ECB är en vinstdrivande organisation med en helt egen budget skilt ställd från EU och banken finansierar sig själv."
Precis som FED då! Bankerna har lärt sig hur man gör pengar. Längre ner i texten finns en massa mer godis om det, ex. vilka som kan påverka etc. Som har staten kontroll? - Svar nej!

"20% av vinsterna hålls i retained earnings med tak vid inbetalat aktiekapital och utdelning sker till aktieägarna i relation till dess aktieinnehav."
Det är väl folket som vanligt som får betala...... Man trycker papper, lånar ut och får vinst. Någon måste ju betala soppan och inte tusan är det bankväsendet inte.

En hemsk artikel om hur illa det faktiskt är. Vem har makten? Ja inte är det folket iaf., som staten i första hand skall representera (det har de slutat med för länge sedan). Istället är det bankmaffian som låter några snubbar styra (läs utbytbara politiker) som man lobbar med/för för att styra dem dit man vill.
Nu har jag bara skrapat på ytan här, men usch vad hemskt och cyniskt det ändå är. Sigvard, tack för en bra länk - hoppas fler drar öronen åt sig.

// SIMM
2011-08-19 21:55 # 18
mikvat
Enligt Riksbankens hemsida: Riksbanken är Sveriges centralbank och en myndighet under riksdagen. Riksbanken ansvarar för penningpolitiken med målet att hålla inflationen låg och stabil. Banken har också i uppdrag att se till att betalningarna i ekonomin kan ske säkert och effektivt.

Enligt Riksgäldens hemsida: Riksgälden är en statlig myndighet som rapporterar till Finansdepartementet. Regeringen utser vår styrelse och riksgäldsdirektören som är vår högste chef. Riksgälden grundades 1789.

Kolla gärna in min blogg på: WTF?
2012-09-14 19:25 # 19
urhanne

Till exempel tror jag inte att den får dela ut vinst till ägarna utan det går till Treasury. Vilka som äger FED kan vi bara spekulera om för det, som så mycket annat med FED, är hemligt.

95% av vinsten går tillbaka till the Treasury. Men den enda vinst som redovisas är den som görs på statsobligationerna (dvs räntan som staten betalar). I och med systemet med fractional reserves kan Fed skapa ytterligare penningmängd som lånas ut med ränta till olika banker och andra. Ca 10 gånger mer pengar trollas fram ur luften och kan användas till olika investeringar. Vinsten från detta redovisas inte och utgör merparten.
Senast ändrad av urhanne; 2012-09-14 19:32
2012-09-14 19:54 # 20
Ingemar
"The Federal Reserve Is a Cartel" - G. Edward GriffinYoutube embeding verkar fungera sådär... "The Federal Reserve Is a Cartel" - G. Edward Griffin
Senast ändrad av Ingemar; 2012-09-14 19:55
2012-09-14 23:13 # 21
Silverpilen
Lite off topic med denna post

Jag brukar läsa lite på Riksbankens hemsida med jämna mellanrum och ångrar att jag inte har sparat den med jämna mellanrum.... Läser man tx om guldreserven så ändrar dom texten ofta (Det börjar antagligen bli pinsamt nu...)

Jag sände epost till dem för några år sen och frågade om guldreserven var fysiskt inom Sverige. Fick ett bra svar efter någon dag med information att det var hemligt var den fanns och att den var spridd både i Sverige och över världen....
2012-09-15 01:36 # 22
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av Silverpilen
Lite off topic med denna post
Jag brukar läsa lite på Riksbankens hemsida med jämna mellanrum och ångrar att jag inte har sparat den med jämna mellanrum.... Läser man tx om guldreserven så ändrar dom texten ofta (Det börjar antagligen bli pinsamt nu...)


Du kan ju alltid ta fram gamla kopior av deras websida med hjälp av "Way Back Machine" om du har lust...
2012-09-15 16:07 # 23
foliehatten
Här kan ni hitta lite intressant information http://www.regeringen.se/content/1/c6/08/43/92/af2d4267.pdf bla står det följande

"Enligt riktlinjerna ska varje år 80 procent av genomsnittet av de senaste fem årens
resultat, exklusive valutakurs- och guldvärderingseffekter och före
bokslutsdispositioner, betalas in till staten. Mellan 1988 och 2005 har detta medfört
inbetalningar till statskassan på mellan 5 och 10 miljarder kr per år, för att 2006 för
första gången på lång tid falla ner strax under 5 miljarder kr (se figur 1)."

Jag hittar inte länkarna men Riksbanken har tagit emot en hel del kritik från ECB för detta de tycker inte att Riksbanken är tillräckligt självständig. Så att beskriva Riksbanken som en självständig myndighet är nog den bästa beskrivningen. Mycket av informationen där ute om centralbanker beskriver hur FED fungerar vilket inte stämmer när det gäller hur Sveriges Riksbank fungerar och vilka verktyg som de har för mer läsning om detta kan jag rekomendera pv01_1_artikel2.pdf från riksbanken. Sök efter pv01_1_artikel2.pdf via google så borde ni hitta dokumentet.
2012-09-15 21:29 # 24
Despierto
Citat:
Ursprungligen postat av Nesse


A. Någon vinst går inte till Treasury. Den går till de privata bankerna.


Det här får du allt ta och backa upp med trovärdiga källor...


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt