Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Om Libertysilver.se < Förbättringsförslag
Förbättringsförslag
2011-09-01 12:45 # 109
Nikon
I våldtäktsfall är det inte i lagen det finns problem, utan i att ord alltid står mot ord.
Det finns ingen lösning på det problemet.

Om man lättar ännu mer på bevisbördan så blir det fler dömda. Men med nackdelen att andelen oskyldigt dömda ökar dramatiskt. Och antalet oskyldigt dömda i våldtäktsfall är redan idag alarmerande högt.

Hellre fria än fälla, och "oskyldig tills motsatsen bevisats" är heliga grundprinciper som måste finnas i ett fritt och rättssäkert samhälle.

Men nu är vi väldigt ot.
Eftersom skattemyndigheten inte gjort några som helst försök att förvränga begreppet "lagligt betalningsmedel" så förstår jag inte riktigt vad din poäng är?
2011-09-02 00:00 # 110
SIMM
Nej jag förstår det, du är tydligen jurist/advokat.
Men personer som Leif Silbersky och andra har fattat galoppen och kan därför med lagtexternas oprecisa anslag göra andra tolkningar och få nämndemän etc på sin bana. Det är det de tjänar millisar på.
Lustigt vi andra har sett flera fall i tidningarna, emn inte ni. Givetvis vränger ju tidningarna till det för att få till sina rubriker för att sälja lösnummer. Men samtidigt vränger lagsamfundet till det som passar för stunden. Handen på hjärtat, en tjej har bevisligen blivit våldtagen (undantagen finns givetvis), men förövaren/förövarna går fria.

Sedan att man är oskyldig tills bevisningen motbevisats gäller mer i Sverige. Då bara förövaren inte kumpanen skall fällas. Men i USA är det andra toner annars hade inte Annika suttit fänglsad där för ett brott som hon inte utförde utan endast var med på platsen om.

Att det finns "vedertagna" och idag använda godkända "betalningsmedel", det blundar ni och staten för. Men ingen toppadvokat som vågar sticka ut hakan har fått ett sådant fall prövat och förändrat - lär väl knappast få det heller då inget brott begås (mer än av staten). Jurister är bara en förlängd arm från statens sida som tyvärr sitter i en ordvrängarsandlåda och kastar skit på varandra. Vissa är smartare än andra och sitter på kanten och tittar på och utnyttjar det till sin och klientens fördel - de har hittat koden.
Det hela är en stor fars för det mesta (fast det finns riktiga bovar och elaka personer) och alla inom sfären predikar att vi är alla lika inför lagen. Tragiskt då det finns mängder av fall som bevisar motsatsen. Senast idag hörde jag om en kille som gjort en massa fel lagligt sett (bil, körkort, skatt, besiktning, tillstånd för rörelse etc.) och fick "rabatt" på sina straff.
Ju större bov du är ju billigare straff får du. Så Svensson sluta att vara så nedrans laglig med skitsaker, vi är absolut inte lika inför lagen - det är bara idioter och advokater/jurister som tror på den skrönan. Ni är många som lever i en idyll/drömvärld och när det rämnar står ni där och fattar nada. Vanligt folk lever i verkligheten, ni lever i en annan värld.

För övrigt se "veckans provokation V35", så kanske du förstår vanligt folk bättre.

// SIMM
Senast ändrad av SIMM; 2011-09-02 00:02
2011-09-03 00:35 # 111
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av Robban
Citat:
Ursprungligen postat av Liberty Silver / Torgny Persson

De används inte som "lagligt betalningsmedel" (eng: legal tender) eftersom de inte är godkända av centralbanken (lagen) som lagligt betalningsmedel. De används förvisso som normalt betalningsmedel men inte lagligt betalningsmedel. Däremot är det vad jag förstår lagligt att använda dem som betalningsmedel men det är en annan femma.

Jag undersökte detta för mer än ett år sedan men det skulle vara intressant att skicka in en ny fråga om förhandsbesked till skatterättsnämnden vad gäller dessa mynt specifikt.

Se analys kring momssituationen på investeringssilver i EU nedan
http://www.libertysilver.se/kc/article?id=53


De som arbetar för regeringen i Kelantan har rätt att ta ut 25% av sin lön i Silver Dirham om de vill. Det står även "Government of Kelantan" på de statligt utgivna mynten.

Hur kan man säga att mynten är lagliga att använda som betalningsmedel men de är inte lagliga betalningsmedel?

Lite begreppsförvirring här.
Oftast när man i Sverige använder begreppet "lagligt", så menar man att "polisen kommer inte och tar en om man gör det".
Men i detta fall så betyder "lagligt betalningsmedel" samma sak som "rättighet att använda som betalningsmedel". Dvs Sveriges medborgare har en laglig rätt att använda betalningsmedlet "kronor" för att betala exempelvis vår skatt till staten. Staten kan inte vägra att ta emot kronor som betalning.
Lagen förbjuder oss inte på något sätt att använda Dinarer, Rands, Eagles, eller Libertysilver som betalningsmedel i Sverige, men betalningsmottagaren har rätt att vägra att acceptera sådant som betalning.

Citat:
Som skattemyndigheten har formulerat lagen gör man alltså inget lagbrott om man inte betalar moms för dessa mynt? I tidigare fall har de hänvisat till "som inte används normalt" när ni har sagt att de är lagliga betalningsmedel. Men detta kan de inte hävda längre.


Omöjligt att säga... De kan hävda att dessa mynt inte är lagligt betalningsmedel (vilket är helt riktigt). De kan kanske också hävda att de kanske används som investeringsobjekt/samlarobjekt/souvenirer i större utsträckning än de används som betalningsmedel? Men det argumentet vore väldigt svagt.

Vad som hade behövts vore ett silvermynt som är både lagligt betalningsmedel, och som verkligen används som betalningsmedel. Då börjar det bli ont om ursäkter för skattemyndigheten.

Fast det allra bästa vore om skattemyndigheten accepterar att dessa mynt faktiskt används som betalningsmedel, och därmed är momsfria, trots att de inte är lagligt betalningsmedel.
Då hade vi både sluppit momsen, och samtidigt sluppit problem med att de Svenska bankerna förbjuder förvaring av "lagligt betalningsmedel" i bankfack. Men en sådan utopi kan man ju bara drömma om.


Precis, bra sammanfattat. Du har alltid rätt att betala en skuld till staten med lagligt betalningsmedel. Lagligt betalningsmedel som begrepp har inget att göra med "laglighet" eller "olaglighet" i sig. Liberty Silver mynt är exempelvis inte lagligt betalningsmedel men det är fullt tillåtet (lagligt) att äga dem och använda dem i transaktioner om så önskas.

Om jag inte minns fel har IMF förbjudit alla medlemsländer att använda ädelmetall i sin cirkulerande valuta förutom i bullionmynt. Jag hittar inte någon referens på detta vid en snabbsökning men om någon bekräfta detta vore det bra.

Oavsett håller jag med om att det vore intressant att pröva det hela genom att författa en fråga till skatterättsnämnden. Skall försöka ta mig tid till detta inom kort. Om någon insatt person med bra juridiskt språk vill hjälpa till är det förstås välkommet. Hör av er i så fall.
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2011-09-03 00:36
2011-09-28 20:55 # 112
Sätermannen
En liten ruta under metallpriserna på förstasidan med uppgift om de viktigaste valutakurserna? (dollar, euro mot SEK)
Då slipper man gå till andra sidor för att se det.
2012-01-04 21:07 # 113
Lavendale
Jag skulle vilja ha en ändring på diagrammen så att de visar priset per gram direkt man kommer dit. Pris i SEK är väl det mest intressanta, och då tror jag de flesta också vill se det i gram. Som det nu är så får man ändra var gång man kommer dit.
Likaså undrar jag om det inte också är många med mig som vill se priset för varje timme som första alternativ.
Senast ändrad av Lavendale; 2012-01-04 22:21
2012-01-05 21:16 # 114
Kire
Jag håller med Lavendale.
2012-01-06 01:54 # 115
Nikon
Och lite snabbare diagram...
Ser inte riktigt någon teknisk anledning att det ska behöva ta så lång tid att rita om diagrammet när man ändrar något.
2012-01-06 12:13 # 116
Webmaster
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon
Och lite snabbare diagram...
Ser inte riktigt någon teknisk anledning att det ska behöva ta så lång tid att rita om diagrammet när man ändrar något.


Vi arbetar just nu på en helt ny lösning för diagrammen. Håll till godo :)
2012-01-06 16:17 # 117
beegee
Skulle vilja se att det fungerar med mac dator också!
2012-01-16 15:47 # 118
Silverik
Jag önskar också se någon form av arkivering av "dagens ledare".
2012-01-17 23:25 # 119
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av Henrik
Jag önskar också se någon form av arkivering av "dagens ledare".


Vi har dem sparade i vårt system men de ligger inte publicerade någonstans f.n. Vi skall fixa det såsmåningom men uppdateringar på libertysilver.se har blivit lite lidande på sistone eftersom vi jobbar med ett större projekt...
2012-01-17 23:37 # 120
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av Liberty Silver / Torgny Persson
Citat:
Ursprungligen postat av Henrik
Jag önskar också se någon form av arkivering av "dagens ledare".


Vi har dem sparade i vårt system men de ligger inte publicerade någonstans f.n. Vi skall fixa det såsmåningom men uppdateringar på libertysilver.se har blivit lite lidande på sistone eftersom vi jobbar med ett större projekt...


Är det kanske en "Liberty Exchange" på gång? Eller en tjänst för betalning i guld vid internethandel?
:-)


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt