Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Guldpriset upp efter Fed-besked
Guldpriset upp efter Fed-besked
2016-06-16 11:22 # 1
greg
2016-06-16 13:22 # 2
jaws
Det sägs att guld är en försäkring (mot dåliga tider). Man ska dock vara klar över premien.
Om man köpte guld för 100000:- för 4 år sedan har värdet idag, trots den aktuella kraftiga uppgången, sjunkit till 94000:-. Från summan ska dras den provision/rabatt man betalar när man säljer guldet, 7%. Totalt blir det 87400:-
Om samma belopp satts in på ett 3-4 årigt låst bankkonto med 4% ränta hade behållningen idag varit 117000:-.

"Försäkringspremien" per år uppgår då till 7400:-.

Omvänt krävs det betydligt mer än den aktuella uppgången för att investeringen i guld ska sägas vara ekonomiskt O.K.
2016-06-16 14:19 # 3
greg
Det finns ett diagram som visar guldpriset över de senaste femton åren uppe i mitten på den här webbsidan.

Välj "Diagram->guld", och väld sedan "Max" tidsperiod (den visar bara ett år om man inte väljer något annat)

Tidpunkten för fyra år sedan var en platå då guld var som högst värderad.
Välj några andra tidpunkter och se att guld varit en riktigt bra investering.

Hade du köpt för 10 år sedan är prisuppgången närmare 300%.
2016-06-16 14:19 # 4
Hedge
Citat:
Ursprungligen postat av jaws
Det sägs att guld är en försäkring (mot dåliga tider). Man ska dock vara klar över premien.
Om man köpte guld för 100000:- för 4 år sedan har värdet idag, trots den aktuella kraftiga uppgången, sjunkit till 94000:-. Från summan ska dras den provision/rabatt man betalar när man säljer guldet, 7%. Totalt blir det 87400:-
Om samma belopp satts in på ett 3-4 årigt låst bankkonto med 4% ränta hade behållningen idag varit 117000:-.

"Försäkringspremien" per år uppgår då till 7400:-.

Omvänt krävs det betydligt mer än den aktuella uppgången för att investeringen i guld ska sägas vara ekonomiskt O.K.


Jag betalar ca 11.000:- om året i försäkringspremie för min jordbruksfastighet men jag går ju inte precis och hoppas att hela gården skall brinna ner för att jag skall "få valuta för pengarna"
2016-06-16 14:31 # 5
greg
Citat:
Ursprungligen postat av jaws
-. Från summan ska dras den provision/rabatt man betalar när man säljer guldet, 7%.


För att få så stor spridning som 7% måste man köpa i poster om 10 gram guld eller mindre.

Köper man 250 gram är spridningen 4,26%.
2016-06-16 14:49 # 6
Obetalbar
Att låta banker fritt förfoga över dina tillgångar är vanskligt.
Vårt finansiella system fungerar sålänge förtroendet för det kan upprätthållas och sålänge de stora massorna inte gör revolt mot en allt mer desperat elit. Fri information är ett hot mot det finansiella systemet , valutorna centralbanker , ja alltihop. Människors börjar vakna lite smått. Skulderna skenar fortfarande, den organiska ekonomin dör under tyngden av parasiterna och folk kommer snart inte acceptera läget. Inställda betalningar kommer snart i och med att skulderna snart inte kan öka längre. Då är kraschen här. Vi ser redan att i stockholm börjar bostadspriserna att sjunka nu. Jag tror det kommer att komma en ketchupeffekt och bolånekraschen kommer med buller o bång. Vi ser bara lugnet före stormen. Stimulansmedel och räddningspaket som oftast går ut på att betala gamla skulder med nya lån eller tex helikopterpengar osv fungerar inte hur länge som helst. Till slut faller förtroendet för eliten för centralbanker centralplanerare och politiker. När förtroende för ekonomin och valutorna är här så är kollapsen ett faktum.
Bankparasitkramaren Jaws försöker lura er att banksparande är ett säkert alternativ.
Banksparande innebär att du har en fordring på banken. Kontoinnehavet är en summa som banken är skyldig dig. Dock så existerar bara en bråkdel av denna skuld. Banken har inte dina pengar. Du bör ha relativt lite kontoinnehav och relativt lite centralbankspengar. Detta eftersom värdet av dessa kan raderas ut konfiskeras eller kraftigt minska.
Fysiskt guld är väldigt mycket svårare för eliten att komma åt även om de skulle förbjuda allmänheten att inneha guld. Troligtvis kommer fler människor söka sig mot guld då andra valutor förlorar sitt värde. Detta ökar efterfrågan på fysiskt guld och ökar dessa värde. Har aldrig sett något logiskt argument till varför det inte skulle komma att utvecklas på det sättet.

Jaws nämner ränta. Han nämner inget om den exploderande penningmängden dvs äkta inflation. Denna skall man ta hänsyn till när man talar om en ränta på 4%. Förr eller senare slår den exploderande ökningen av penningmängden igenom och ger prisinflation. Det har den gjort redan på vissa tillgångar. Men det vill inte Jaws tala om.

Det var en topp på guldet i sek för runt 5 år sedan 2011 som varade fram till slutet av 2012 och Jaws glömde berätta att för 4 år sedan så var guldet på denna topp.. Så självklart så väljer man att utgå från denna tid för att få guldet att framstå som ett dåligt tillgångsslag. Guld ska ses över längre tid än 4 år.



Jaws har du guld i portföljen ?
Ditt raljanta sätt att uttrycka dig vittnar om att du inte tror på guldet som värdebevarare.
2016-06-16 17:57 # 7
jaws
[quote=

Jaws har du guld i portföljen ?
Ditt raljanta sätt att uttrycka dig vittnar om att du inte tror på guldet som värdebevarare.[/quote]

Min "vän" Obetalbar: jag vet inte var du fått "bankparasitkramare" ifrån. Inlägget beskrev bara en jämförelse mellan att ha satt 100000:- i bank jämfört med i guld. Är verkligheten så skrämmande för dig att detta faktum inte får beskrivas? Det tyder på allvarlig patologisk blockering.
Om det kan glädja dig kan jag berätta att jag valde 2012 beroende på att det var då jag köpte merparten av mitt innehav. Jag var fullt medveten om riskerna, och om det var ett dåligt beslut återstår att se en dag.

Men jag tycker inte det skadar att belysa även negativa kortsiktiga effekter av att köpa ädelmetall i stället för att bankspara. Vissa köper på spekulation, andra som en försäkring eller som värdebevarare.
God bless you.
2016-06-16 18:11 # 8
jaws
Citat:
Ursprungligen postat av greg
Citat:
Ursprungligen postat av jaws
-. Från summan ska dras den provision/rabatt man betalar när man säljer guldet, 7%.


För att få så stor spridning som 7% måste man köpa i poster om 10 gram guld eller mindre.

Köper man 250 gram är spridningen 4,26%.


Det räcker med att gå till "Köpa guld och silver" och titta på det mest köpta myntet 1 oz. Österrikiska Gold Philharmonics. Det kostar 11581:- och säljer man tillbaka det får man 10939:- Det blir -6,6% som jag avrundade till 7%.
2016-06-16 19:34 # 9
Mats
Vi lever i tider av finansiell oro. Det är ju enkelt att i efterhand konstatera att bankkontot visade sig vara bättre. Annorlunda hade det varit om det visat sig att bubblan spruckit. Då hade man i efterhand kunnat konstatera att guldet varit bättre.
2016-06-16 21:45 # 10
Obetalbar
Jaws, om verkligheten inte får beskrivas så är det allvarligt. Själv så beskriver du inte verkligheten utan du målar upp en bild som inte stämmer.

Du beskriver inte de risker man varit utsatt för om man låst in tillgångarna hos en opålitilig motpart såsom en bank i åratal.

Exemplet är larvigt. Allt tyder på att guldet kommer öka bra mycket mer i värde än dels spridningen mellan köp och sälj. Det kommer sannolikt öka nominellt men en del av den ökningen i förhållande till sek är inflation hos sek såklart. Ädelmetall kommer även öka i värde då folk väljer bort andra tillgångslag till förmån för tex guld o silver. Du valde att köpa på toppen och får det att låta som guldpriset kommer ligga på dagens nivå för alltid.
Guld kan vara en dålig affär om man köper dyrt och säljer billigt typ 2-3 år efteråt. Ingen har påstått något annat. Guld är något långsiktigt. Dock behöver man nog inte tänka fullt så långsiktigt just nu eftersom läget är exeptionellt. Har man stora värden i sek så bör man nog se till att inflationsskydda dessa värden väldigt fort.

Sanningen och verkligheten arbetar till fördel för oss som förespråkar guld som sparform framför att låsa sina tillgångar hos en bank i 4 år i en tid när börs valutor och bostadmarknad och diverse finansiella (derivat) instrument är på randen till kollaps.
Att i detta läget lyfta fram inlåsning i 4år hos en bank som om vore det en bra idé ,utgör en signal om en väldigt förvriden världsbild , djup okunskap eller kanske rent nät-trolleri.

Jag kallade dig för bankparasitkramare eftersom du precis kramade bankparasiterna. Bevisa motsatsen då genom att hålla dig till sanningen.

Du är en osannolik sparare i ädelmetall. Om du nu är så nyanserad som du försöker framställa dig själv så kunde du ha skrivit ett mer balanserat inlägg.

Förefaller osannolikt att en person med ett sådant bankvänligt inlägg som du skrev var så långt före att du köpte guld redan 2012. Men låt oss anta att du berättar sanningen om ditt innehav. Om du nu har guld som du köpt långsiktigt så har du inte förlorat något kortsiktigt eftersom det är självklart att man ser en volatilitet och att man inte kan dra slutsatser förrän marknaden har fått chans att verka, du har väl inte sålt än eller hur.
Marknadskrafter har ingen plats i dagens korporativistiska planekonomi. Marknaden vinner alltid i längden men det kan dröja ett bra tag. Marknadskrafter i kombination med transparens och sanning och hög kunskapsnivå gynnar guldet och missgynnar bankparasiterna. Utom i den mån parasiterna själva äger guld förstås och några gör ju tyvärr det men deras parasiterande försvåras iaf när folk har kunskap.
Guldet var billigt ändå även om du köpte 2012. Mycket har hänt sedan dess. Finanskrisen 2008 pausades genom att man ökade skuldsättningen ännu mer. Man målade över möglet. Kraschen 2008 sköts upp/lindrades artificiellt för att snart återkomma med större kraft.
Möjligen så kan eliten bolla unden verkligheten ett tag till men jag tror knappast det handlar om speciellt många år innan vi får se en enorm global finanskris. Men sälj ditt guld du och byt det mot några siffor på en dator så får vi se vad dessa ettor och nollor är värda om 4 år kontra guldet.



Tur för dig att det är 100% PK att snacka skit om kristendomen. Pröva att driva med nån annan religion.
2016-06-17 00:56 # 11
Äktavara
Matematikern jews raljerar igen, nu med den i hans ögon uppseendeväckande stor skillnaden mellan köp och sälj priser på guld, på ca 6%. Kreugerrand brukar ligga på 5%.
Då tar vi siffrorna på USD, som blir över 9%
Alltså ca 50% sämre.
Noterar avmätt att en fysisk konkret tingest som guld är, som alltså borde ha en kostnad för att hanteras, trots det slår en digital virtuell skitvaluta som inte med den bästa vilja i världen kan motiveras att ha en växlingsavgift alls, med hästlängder.
2016-06-17 06:49 # 12
Sandow
"Tur för dig att det är 100% PK att snacka skit om kristendomen. Pröva att driva med nån annan religion".

Det enda han skrev var "god bless you". Hur man kan få det till att raljera över kristendomen undrar jag.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt