Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Guldpriset upp efter Fed-besked
Guldpriset upp efter Fed-besked
2016-06-19 07:26 # 25
Solidus
Ok, nu är jag alltså en religiös fanatiker? Försök att inte vara så pk, att kritisera kristendomen och religioner överlag är det mest pk man kan göra. Acceptera att alla inte tycker och tror lika istället. Försök kanske att kritisera tex HBTQ-rörelsen(särskilt nu med tanke på det tragiska som har hänt i Orlando) eller det värdegrundstrams som är den nya religionen istället i det offentliga rummet och räkna med att få både sparken från jobbet samt att hängas ut i media. Samma grupp som tvingar på oss penningpolitiken tvingar även på oss hur vi skall tycka och tänka. Alla åsikter är egentligen tagna ur luften oavsett om det är religion, moral eller sk värdegrunder. Men nu är jag väl en sk högerextremist som skriver detta? Har blivit kallad det här förut så det skulle inte förvåna mig det minsta...

Fast jag kan hålla med om att diskussioner om ifall vi styrs av ödlor eller vilken gud som är bäst inte hör hemma här(enligt mig iaf), jag tycker dessutom att man inte ska diskutera hur "dumma i huvudet" de som har en tro är heller för den delen. Ateister som måste skrika ut sitt hat mot religion är även de fanatiker, som endast gör det för att de har besserwisserattityd och inte för evigt liv eller något liknade belöning. Sedan att du har en nedlåtande attityd överlag gör att jag inte känner någon vidare sympati för dig som person. Att säga att korruption och kriminalitet beror på religion och dålig utbildning skulle jag kalla att man läser bibeln som fan sjäv(ursäkta uttrycket som inte passar in i vår vetenskapliga nutid), du kanske tänker på en jämförelse i USA där de har kommit fram till något liknande? Utah är en väldigt bra skött stat och där är majoriteten Mormoner, den amerikanska södern är också väldigt religiös men de är inte jämförbara om du ser på hur olika demografin är. Detsamma gäller om man ska se på korrupta länder i Afrika eller Asien, alla länder har inte samma förutsättningar. Ta exemplet Sverige kallt klimat ger nackdelar men samtidigt är det ett av de mest välmående länderna i världen? Varför är inte Zimbabwe mer framgångsrikt? Kan garantera att frågan inte beror på att folket där är religiösare än i Sverige. Varför är Japan mer framgångsrikt än Laos? Eller Sydkorea mer framgångsrikt än Nordkorea?

Fast jag kan säga att jag uppskattar väldigt mycket du har skrivit här på forumet och det ska du ha beröm för![/quote]

Jag hatar inte religiösa, jag tycker mera synd om dom, tänk att hela livet måste älska någon man är rädd för...men ibland måste man reagera när de religiösa blir för påträngande. Vi jobbar inte aktivt med att försöka omvända troende men motsatsen är mycket vanligt förekommande, ofta med lock och pock men också vapen i hand på de "fromma" och då är det dags att stoppa vansinnet.
Påståendena om att de religiösa är dummare och mera brottsbenägna är naturligtvis inte påhittade av mig, det finns stora vetenskapliga studier som har kommit fram till den,måste tillägga inte helt överraskande, slutsatsen.
Som du säkert vet är mormonernas "bibel" ren sci-fi, precis som scientologernas, ihopkraffsade i syfte att ge sina författare betydligt större inkomster än bara royaltys.
Ditt exempel med Sverige och Zimbabwe är lysande, det bekräftar bara teorin om att de religiösa har lättare att begå brott, Italien är ett annat lysande exempel, maffian består inte av ateister direkt.. även i amerikanska fängelser hittar man ytterst få ateister..resten måste då vara ...religiösa?f

En intressant länk: http://www.dn.se/debatt/religionen-bidrar-inte-till-ett-battre-samhalle/

och: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/studie-om-tro-och-intelligens/?brs=m
2016-06-19 09:35 # 26
Chefen
"Att tro i någonting som inte går att bevisa är just vanföreställning :-)"

Ovanstående är ett citat från vår käre "Solidus".
I min bekantskapskrets inklusive mig själv är det mer än 5 stycken som jag känner som gått från narkomani och fullständig
alkoholism och fått sina liv helt förvandlade.Dom rökade både hasch,drack alkohol i mängder och var grovt kriminella.Nu
har man arbete,körkort,bil och jag själv har tillstånd att ha jaktvapen.Jag kan säga att man mår dåligt av att ni smutskastar varann på forumet.

m.v.h.

Chefen
2016-06-19 10:11 # 27
Solidus
Citat:
Ursprungligen postat av Chefen
"Att tro i någonting som inte går att bevisa är just vanföreställning :-)"

Ovanstående är ett citat från vår käre "Solidus".
I min bekantskapskrets inklusive mig själv är det mer än 5 stycken som jag känner som gått från narkomani och fullständig
alkoholism och fått sina liv helt förvandlade.Dom rökade både hasch,drack alkohol i mängder och var grovt kriminella.Nu
har man arbete,körkort,bil och jag själv har tillstånd att ha jaktvapen.Jag kan säga att man mår dåligt av att ni smutskastar varann på forumet.

m.v.h.

Chefen


Summan av laster är konstant, brukar man säga...
Forumet ska handla om guld och silver inte om gud och slavar så sluta smygannonsera här. Skickar man ut oönskad reklam får man finna sig i att den granskas kritiskt och sen slängs i soptunnan.......
Att ni har slutat supa och knarka är ert eget förtjänst och är bara att gratulera....
2016-06-19 12:06 # 28
greg
DI:s "experter" anser att guld är en bra placering:

http://www.di.se/artiklar/2016/6/16/placera-som-en-expert/

"Guld, dollar och amorteringar.
Det är experternas placeringsråd inför en sommar som med Brexitomröstning och kommande USA-val kan skaka om privatekonomin."

Kommer inte åt att läsa resten av artikeln, men det viktiga finns redan i ingressen.

När DI anser att guld är en bra placering är det illa ställt med världsekonomin.
2016-06-19 13:35 # 29
Solidus
Citat:
Ursprungligen postat av greg
DI:s "experter" anser att guld är en bra placering:

http://www.di.se/artiklar/2016/6/16/placera-som-en-expert/

"Guld, dollar och amorteringar.
Det är experternas placeringsråd inför en sommar som med Brexitomröstning och kommande USA-val kan skaka om privatekonomin."

Kommer inte åt att läsa resten av artikeln, men det viktiga finns redan i ingressen.

När DI anser att guld är en bra placering är det illa ställt med världsekonomin.


Stoppa nedladdningen så fort du ser artikeln, innan fönstret laddas ner, då kan du läsa i lugn och ro
Annars här:

Guld, dollar och amorteringar.
Det är experternas placeringsråd inför en sommar som med Brexitomröstning och kommande USA-val kan skaka om privatekonomin.

Sommarens finansmarknader ser ut att bli allt annat än lugna med flera stora politiska händelser på agendan. Därför finns det goda skäl att se över både lång- och kortsiktigt sparande.

"Vi tror på guld som ett skydd i turbulenta tider", säger Peter Lidblom, ansvarig för Norden och Nederländerna på ETF Securities.

I en analys har ETF Securites, en av Europas största utgivare av börshandlade fonder (ETF:er) granskat guldprisets utveckling under flera decennier. Guldet har under det senaste halvåret börjat klättra uppåt efter ett långvarigt fall.

”Ofta tror man att dollarn ska stärkas när räntorna går upp, vilket vi menar inte stämmer. Därför går guld bra trots räntehöjningar i USA”, säger han.

Arturo Arques, privatekonom på Swedbank, lägger även med den överhettade bostadsmarknaden i vågskålen när det gäller orosmoment i sommar.

”Brexitomröstningen, valet i USA och den tröga globala tillväxten gör att det är hög tid att se över sina placeringar. Risken för sjunkande bostadspriser bör också tas med i kalkylen”, säger han.

”För den som har stora bolån, uppemot 85 procent i belåningsgrad, med rörlig ränta, rekommenderar jag en viss undervikt i aktier, ca 35-40 procent vid en normal riskvilja”, säger Arturo Arques.

Han föreslår en aktiefondportfölj där basen är en svensk indexfond och en globalfond. Dessutom kan man krydda med en aktivt förvaltad aktiefond om den har en lång och framgångsrik historik.

Ska man skydda sina aktieinnehav med derivat?
”Det mest kostnadseffektiva sättet att över tid få sina pengar att växa är att fokusera på allokeringen, mixen av aktier och räntebärande placeringar. Att köpa skydd i form av Xact Bear eller OMX-optioner skulle jag inte rekommendera den breda allmänheten att göra”, säger Arturo Arques.

Carnegies placeringsstrategi inför sommaren rymmer bland annat dollarinnehav och börsplaceringar i mindre tillväxtmarknadsländer.

Brian Cordischi, allokeringsansvarig på Carnegie Investment Bank, är bekymrad över att den globala tillväxten masar sig fram på låg växel.

”Trots att centralbankerna trycker gasen i botten får vi ingen fart på tillväxten. Den hålls tillbaka av demografi och åldrande befolkning i Europa och Japan, hög skuldsättning och svaga företagsinvesteringar”, säger han.

I bankens nya portföljstrategi är inriktningen mot aktier neutral.

”På kort sikt är Brexit-omröstningen mycket viktig. Stannar Storbritannien kvar i EU kan vi få se ett lättnadsrally på finansmarknaderna”, säger Brian Cordischi, som räknar med en slagig börs som mest går sidledes under de närmaste veckorna.

”De låga räntorna talar ändå för att aktier är ett intressant alternativ, samtidigt som värderingarna inte är avskräckande höga.”

Brian Cordischi räknar med att en Brexit ger konsekvenser som fallande pund, svagare krona, stärkt dollar och nedåt för europeiska aktier.

”Det stora lyftet för dollarn har vi bakom oss, men vi räknar med att kronan fortsätter att handlas i en korridor mellan 8 till 9 kronor. Ett innehav i dollar är ett bra skydd i en portfölj”, säger Brian Cordischi.

Om britterna däremot väljer att stanna kvar inom EU väntas ett lyft för bankaktier i Europa och för brittiska börsbolag.

Varska den långsiktige investera?
”Riktig tillväxt finns i världens så kallade frontier markets. De kännetecknas av stark tillväxt, fördelaktig demografi och låg skuldsättning, samtidigt som de är underanalyserade. Dessutom är aktier på dessa marknader nu unikt lågt värderade”, säger Brian Cordischi.

Carnegies favoritländer i den gruppen är Pakistan, Vietnam, Sri Lanka och Argentina.

På den amerikanska börsen är det byggbolag och bostadsutvecklare som lockar. Brian Cordischi nämner bolag som DR Horton, Pulte Group och Lennar Corporation.

Den som vill placera direkt i dollar har en rad olika värdepapper att välja mellan, förutom möjligheten att sätta in pengar direkt på ett valutakonto.

”Valutacertifikat det absolut billigaste sättet. Jag får lite ont i magen när jag hör att folk går iväg till Forex och växlar stora summor kontanter”, säger Joakim Bornold, privatekonom på Nordnet.
Tjänster
Senast ändrad av Solidus; 2016-06-19 13:40
2016-06-20 06:28 # 30
Skyking
Citat:
Ursprungligen postat av Obetalbar
Att jag har hakat upp mig är långt ifrån sanningen. Det är ryckt från ett i övrigt långt inlägg jag skrev och du har fokuserat enbart på detta. Trots att det inte är trådens ämne.

För varje inlägg du skriver här så förstärks bilden av en person som vill få bort diskussionen dels från guld och silver, dels från strategier som används av etablissemanget sk kulturmarxism. I en befolkning där väldigt få sparar i ädelmetall och väldigt få delar ditt intresse för guld och silver (om du har ett sådant intresse?) så söker du inte samband med dessa när du väl hittar dem. Du letar efter fel och hackar på de få människor som håller med dig. En väldigt dålig konfliktsökande livsfilosofi du är inne på.


Nu är det inte så att jaws glidit från ämnet, det verkar snarare vara så att du inte verkar bry dig om att låsa vad som skrivits.

Han verkar trampat på ett par ömma tår: konstaterat det faktum att bankkontot utvecklat sig bättre än guld de senaste 4 åren och snövit "god bless you" i slutet av inlägget. Varpå vissa har gått igång på högvarv och beskyllt honom för lögn och blasfemi (bägge baserat på vanföreställningar och fantasier).
2016-06-21 14:18 # 31
tuna1024
Priserna gick upp kraftigt för att sedan gå ner igen, inte så ovanligt.
2016-06-21 20:56 # 32
marcandrew
Till Solidus. Läs mellan raderna så tror jag att du fattar min poäng bättre. Jag klickar inte så gärna på propaganda från Bonnierägda tidningar och chefredaktören på DN tillhör inte direkt mina topp 10 bland älskvärda personer så jag avstår att läsa. Men självklart har jag också läst sådant men statistik kan ofta tas ur sitt sammanhang, självklart så är stora delar av världens befolkning som är religiös ointelligent med tanke på att stora delar av världen har en iq i klass med svensk/europeisk/norra halvklotets särskolenivå.
2016-06-22 06:54 # 33
Skyking
Citat:
Ursprungligen postat av greg
DI:s "experter" anser att guld är en bra placering:

http://www.di.se/artiklar/2016/6/16/placera-som-en-expert/

"Guld, dollar och amorteringar.
Det är experternas placeringsråd inför en sommar som med Brexitomröstning och kommande USA-val kan skaka om privatekonomin."

Kommer inte åt att läsa resten av artikeln, men det viktiga finns redan i ingressen.

När DI anser att guld är en bra placering är det illa ställt med världsekonomin.


Detta visar ju snarare att klickbait inte alltid är så representativt för innehållet. Läser man vidare verkar det ju snarare som att de föreslår aktier, men inte all in. Vad man skall placera resten verkar det inte råda någon konsensus kring - en del säger dollar, andra säger att det kanske inte är någon höjdare. Endast en framhåller guld (antagligen då pappersguld i form av någon av deras EETFern). För övrigt verkar ingenr trots ingressen verka slå ett slag för amorteringar.

Dessutom verkar de tämligen tvetydiga i sina prognoser rent generellt: typ att aktierg är en bra placering bortsett från ifall de visar vara en dålig.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt