Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Prepping av mat inför krashen
Prepping av mat inför krashen
2016-06-06 22:01 # 1
KalleKula
Hej alla

Har guld och silver så det räcker, men vad som nu saknas nu är mat.

Har varit och handlat typ ris, vissa produkter som har lång livslängd och satt det nere i förrådet. Detta räcker dock inte så länge. Därför måste jag köpa frystorkad mat.

Har varit inne på typ överlevnadsbutiken på nätet men tycker det är på tok för dyrt samt min mat behöver inte hålla i 25år utan jag tror att det ekonomiska läget kan ändras ganska så snabbt. Jag vill helst ha mat som kanske räcker max 5år-10år då det är biligare att köpa. (frystorkad mat brukar hålla så länge ungefär)

Har googlat för att köpa Mountain House produkter i storpack och då kommer man främst till amerikanska sidor. Hittade en sida www.campsaver.com och enligt hemsidan så skickar det till Sverige. När jag sen betalade in 15.000kr till dem så sa det sedan att det blir för svårt att skicka (inväntar att få pengarna tillbaka).

Har ni några tips? Jag hade tänkt att köpa ett matförråd för ca 6månader för 2 personer.

Kollar man sitter som amazon mm så tillkommer det ca 10.000kr i fraktkostnad.

Hjälp mig! :-)
2016-06-07 08:09 # 2
Xole
Barnvälling.
Hållbarhet minst 1 år. Därefter tappar det nog bara smak o vitaminer men är fortf tjänligt som föda.
Du får ca 40 000kcal tror jag det var för 120kr. Komplett måltid med fett kolhydrater proteiner o vitaminer samt järnberikat. Det är svårslaget.

Köp därtill några liter matolja. 1l matolja är 10 000kcal. Det överlever du en vecka på.
Proteiner kan man i värsta fall jaga el fiska. Det är inte svårt.
2016-06-07 08:45 # 3
Solidus
Köp en häst, en gris och en höna....
2016-06-07 08:55 # 4
Skyking
Hållbarheten på ris är väl över 6 månader? Räcker det inte så länge så är det bara för att du inte köpt tillräckligt av det. Det mest effektiva sättet att hålla nödlager är oftast att ha det som en del i sin ordinarie omsättning. Du ser helt enkelt till att köpa in maten löpande i samma takt som du förbrukar den, men du stoppar inköpta matvarorna längst bak i lagret och tar från längst fram i lagret.

Skall du klara dig många dagar så skall du inte glömma att se till att ha vattenbehovet tillgodosett, och värmebehovet också. Det blir lite tråkigt att äta kallt torrfoder helt enkelt (sen är det inte så kul att frysa och vara törstig). I realiteten är det vatten som blir den första akuta bristen - det märker man ju direkt när det blir en störning.

Sen skadar det förstås inte att ha en fastighet med eget vatten och egen odling, då löser sig det där med nödlagret mer eller mindre av sig själv...
2016-06-07 09:31 # 5
kaase
Torra bönor, ärtor och så klarar sig i princip hur länge som helst om du inte får in fukt. En tryckkokare så att du kan konservera egna burkkonserver - hållbarheten är 5-10 år med max på 20-100 år beroende på om du är en kräsmage. Glöm inte kryddor. Och torkad frukt och annan comfort-food. :)
2016-06-07 10:57 # 6
kaase
Vatten är väl kanske viktigast om du förutspår en kris av den magnituden. Och då räcker inte en stash, du behöver ha ett system för att filtrera vatten. Och då är det som Skyking säger troligen bäst att du skaffar en egen gård med brunn.
2016-06-07 14:13 # 7
marcandrew
Citat:
Ursprungligen postat av Solidus
Köp en häst, en gris och en höna....


Ännu bättre om han köper två av varje, förslagsvis med olika kön också.
2016-06-07 14:26 # 8
marcandrew
Köp alkohol det står sig länge och är en fin handelsvara också. Vita bönor på Lidl är sjukt billigt fast inte så där mycket till dunderföda direkt, kostar 3 kr burken. Ett tag när iag hade konserver för så där en månad hemma så upptäcke jag att många olika konserver har ett bäst före på 3 år, och det är ju bara ett bäst före. Men om jag skulle tycka att det var så där jättekul att leva 6 månader extra i ett framtida kaos så skulle jag ha saker jag tycker är goda att äta.
2016-06-07 15:10 # 9
tuna1024
Vad är det för krasch det handlar om denna gången? Brexit?
2016-06-07 15:26 # 10
marcandrew
Jag har tolkat frågan att det gäller en samhällskollaps överlag. Brexit leder väl endast till att vi tyvärr inte får lika lätt tillgång till det utmärkta engelska köket samt lite svajigt i ekonomin.
2016-06-07 15:36 # 11
tuna1024
Jisses, samhällskollaps. Visst kan det ske närsomhelst, men risken är snarare att maten blir för gammal och behöver slängas, än att den kommer till användning. Slöseri med resurser tycker jag. Men en prepper är kanske kul att vara ändå.
2016-06-07 17:12 # 12
Lotus
Köp gröt! Finns nog inte något som ger mer för mindre och sätt till riktigt bra näringsinnehåll.
Hur gör ni med säkerheten i hemmen förresten? Ni som verkligen tror på en krasch med medföljande kaos?
Tänk när Mujaffa & Company inte får sitt sossebidrag utbetalt och med tanke på att det redan nu bränns bilar pga av tristess och för lite fritidsgårdar, hur ska det gå då när kraschen slår till?


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt