Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Prepping av mat inför krashen
Prepping av mat inför krashen
2016-06-07 19:17 # 13
marcandrew
Citat:
Ursprungligen postat av tuna1024
Jisses, samhällskollaps. Visst kan det ske närsomhelst, men risken är snarare att maten blir för gammal och behöver slängas, än att den kommer till användning. Slöseri med resurser tycker jag. Men en prepper är kanske kul att vara ändå.


Måste tillägga att det med kollaps var mina ord och inte trådstartarens, denne har inte nämnt något om någon kollaps utan det var du som nämnde krasch och jag skrev kaosland eller något liknande före det. Men skulle jag vara en prepper så äter jag hellre polkagrisar än matolja iaf.

Tror inte på massvält i Sverige under min livstid för kunde som ett exempel tyskarna överleva(småbarn dog som flugor dog, ungefär som under sanktionerna mot Irak på 90-talet)typ 45-47 i ett sönderbombat land där segermakterna förbjöd import av livsmedel så ska nog Sverige klara sig så länge det finns diesel att importera eller om det går att lösa det med bränsle från skogen. Prepping är väl säkert kul ändå, och det är bra att ha så att man skulle klara ett strömavbrott på säg två veckor iaf.
2016-06-07 20:07 # 14
silvereagle
https://www.dollarvigilante.com/blog/2016/06/05/now-obama-warns-americans-prepared-disaster-know.html

Håller med skyking för en gångs skull, köp 3 års förbrukning av en vara som har 3 års hållbarhet , ex spagetti, konserver etc. När ett paket är slut, köp nytt och lägg lägst bak i skåpet. Blir det kaos med mer än 3år utan matleveranser så vill man nog inte va kvar på denna planet ändå så längre hållbarhet känns onödigt men vad vet jag. Vapen för att skydda maten lär behövas också.
2016-06-07 22:24 # 15
Xole
Citat:
Ursprungligen postat av Lotus
Köp gröt! Finns nog inte något som ger mer för mindre och sätt till riktigt bra näringsinnehåll.
Hur gör ni med säkerheten i hemmen förresten? Ni som verkligen tror på en krasch med medföljande kaos?
Tänk när Mujaffa & Company inte får sitt sossebidrag utbetalt och med tanke på att det redan nu bränns bilar pga av tristess och för lite fritidsgårdar, hur ska det gå då när kraschen slår till?


Jag har köpt ett vapen. Fler ska det bli. Vapenm är lite som guld. En fast tillgång i begränsad mängd och som stiger i värde med mer än inflationen.

Licensfri eftersom den är äldre än 1870 men går utmärkt att skjuta 5 skott i följd med.
Vapnet kostade 15k men ökar med ca 10% i värde varje år. Så det är en mycket bra investering också.


http://picturearchive.gunauction.com/521578/4522539/rem1858.JPG
Senast ändrad av Xole; 2016-06-07 22:26
2016-06-07 22:41 # 16
KalleKula
Hallå alla!

Tack för alla tips.

Vatten har jag ett par dunkar (byter vatten 2 gånger per år nyårsafton och midsommar)
Vapen har jag också (är jägare) :-)

Många preppingsidor så skriver de precis samma bra tips som ni skriver. Att man ska äta av sitt förråd och byta ut det under tiden (rotera). Dock är det så att jag inte nu äter kolhydrater och allt som man preppar innerhåller just det. Vid en kris så äter jag det mer än gärna, men när man får välja så håller jag mig till mera LCHF kost.

Tack för tipset för matoljan. Detta kommer jag köpa:

Jag köpte till slut detta. 1 års färdiga rätter. (366st rätter) tänkte dryga ut det med eget ris mm. Håller i 25år men i alla fall typ halva priset från Svenska sidor.

http://www.emergencyfoodstorage.co.uk/products/12-Months-'Basic'-Emergency-Food-Pack-%28Full-Meal-Range%29-.html

Ha det nu gott så hoppas vi att man slipper använda den här maten och att vi kan dansa en jäkla massa år till :-)
2016-06-07 22:47 # 17
Einstein
Citat:
Ursprungligen postat av KalleKula
Hej alla

Har guld och silver så det räcker, men vad som nu saknas nu är mat.

Har varit och handlat typ ris, vissa produkter som har lång livslängd och satt det nere i förrådet. Detta räcker dock inte så länge. Därför måste jag köpa frystorkad mat.

Har varit inne på typ överlevnadsbutiken på nätet men tycker det är på tok för dyrt samt min mat behöver inte hålla i 25år utan jag tror att det ekonomiska läget kan ändras ganska så snabbt. Jag vill helst ha mat som kanske räcker max 5år-10år då det är biligare att köpa. (frystorkad mat brukar hålla så länge ungefär)

Har googlat för att köpa Mountain House produkter i storpack och då kommer man främst till amerikanska sidor. Hittade en sida www.campsaver.com och enligt hemsidan så skickar det till Sverige. När jag sen betalade in 15.000kr till dem så sa det sedan att det blir för svårt att skicka (inväntar att få pengarna tillbaka).

Har ni några tips? Jag hade tänkt att köpa ett matförråd för ca 6månader för 2 personer.

Kollar man sitter som amazon mm så tillkommer det ca 10.000kr i fraktkostnad.

Hjälp mig! :-)


Hej KalleKula,

Ett gott råd kan lyda så här: Sätt av en heldag, exempelvis en söndag då du inte har nåt speciellt inbokat i kalendern. Det första du ska göra när du går upp är att stänga av huvudströmbrytaren och stänga av huvudkranen för vattnet. Så. Ingen ström och heller inget vatten tillgängligt i kran och toalett.
Sedan spenderar du ett helt dygn under dessa förutsättningar och jag lovar dig att du kommer att upptäcka flertalet av dina svaga punkter som kan ligga till god grund för din struktur/planering/prepping.
Flertalet av oss kan inte njuta av lyxen med att ha en egen brun på ägorna, så är det bara. Så för de utav oss som förlitar sig på kommunens pumpstationer med tillhörande dieselaggregat bör ta en funderar på ifall det är så att man har en god vän, granne, kollega eller släkting som bor hyftsat nära och som har egen brun, i så fall kan du säkra vattentillförseln den vägen. Men ha gärna flera alternativ till vattenförsörjning. Hemma bör du ha flera 25 L dunkar med kran, så att du enkelt kan förflytta exempelvis 100 - 150 L vatten. Ovanpå detta är det inte fel att ha en eller flera 5 L dunkar av kolloidalt silver för vattenrening. Du vill absolut inte bli sjuk eller få diarre i ett kritiskt läge.
Eftersom du bör planera för att både vatten och el inte inte kommer att finnas tillgängligt på det sätt du hittills varit van vid, bör din kost vara anpassad för detta. Förslagsvis köper du portionsförpackad frystorkad mat. Hemma har du ett mindre köp från Primus exempelvis med tillhörande gas, som kokar upp 1 L vatten på ca 2-3 min. Detta vatten häller du sedan ner direkt i påsen och låter dra 10 min. Sedan klart för att äta. Ingen disk, minimal energiförbrukning, minimal vattenförbrukning. Tänk hur mycket gas som skulle gå åt för att koka några deciliter ris. Inte hållbart enligt mig. Ha dock gärna lite ris hemma ifall du trots allt skulle ha el i fastigheten. Men som sagt, räkna inte med det. Planera alltid för det värsta. Tonfisk på burk, makrill, choklad, smör exempelvis är bra att ha hemma.
Saker du bör köpa hem och förvara i större kvantiteter är toalettpapper och sanitetspåsar. Har du tur och bor nära skog o mark kan du ju lätt lösa de praktiska bitarna av de mest basala kroppsliga behoven.
Du bör ha ett kök, men gärna två. I varje fall en extra gasolbrännare. Lite beroende på familjesituation och så.
LED lantern och ett gäng extra batterier. Primus har fina och bra grejor. Gasollampa kan även vara bra. Ger dessutom skön värme. Värme är för övrigt också nåt du bör tänka på förstås. Bra ullfiltar är bra, satsa på att hålla ett litet rum varmt och bygg koja av filar och kuddar. Era kroppar alstrar ju värme och tillför förstås till helheten.
Värktabletter, allergitabletter etc beroende på din situation etc är alltid bra att ha hemma. Sällskapsspel för tidsfördriv och för att hålla motivationen uppe, för både barn och vuxna.
Mycket kan sägas och skrivas men detta bör vara en bra början, nåt att utgå ifrån.
Lycka till!
2016-06-11 09:42 # 18
Obetalbar
Citat:
Ursprungligen postat av KalleKula


Jag köpte till slut detta. 1 års färdiga rätter. (366st rätter) tänkte dryga ut det med eget ris mm. Håller i 25år men i alla fall typ halva priset från Svenska sidor.

http://www.emergencyfoodstorage.co.uk/products/12-Months-'Basic'-Emergency-Food-Pack-%28Full-Meal-Range%29-.html



Det var ju ett väldigt intressant tips. Det motsvarar ungefär 52kr per måltid. En vanlig fryst Dafgårds går ju lös på ca 20kr så då är kanske inte 52 kr med 25 års hållbarhet så illa. Det som jag tycker känns mysigt är att göra slut på fiatvaluta samt bankfordringar innan de tappar sitt värde också... Vad kostar det totalt med frakt och allt ?

Har du smakat de olika rätterna ? Vad är vikten med och utan tillsatt vatten ? Näringsinnehåll osv... berätta gärna!

Har en brunn men om jag endast kokar detta brunnsvatten räcker det tro ? Eller kan man bli förgiftad av eventuella föroreningar? Vad bör man vara uppmärksam på och kan man testa vattnet osv..Inte funderat på detta tidigare men vatten är ju "guld värt" :)
Senast ändrad av Obetalbar; 2016-06-11 09:48
2016-06-11 17:44 # 19
shadowtwister
Hej på er,

Mycket bra tråd.
Är det någon som vet några bra svenska affärer (online eller fysisk butik) som säljer frystorkad mat ?

/Robban
2016-06-12 18:19 # 20
Sandow
Citat:
Ursprungligen postat av Xole
Citat:
Ursprungligen postat av Lotus
Köp gröt! Finns nog inte något som ger mer för mindre och sätt till riktigt bra näringsinnehåll.
Hur gör ni med säkerheten i hemmen förresten? Ni som verkligen tror på en krasch med medföljande kaos?
Tänk när Mujaffa & Company inte får sitt sossebidrag utbetalt och med tanke på att det redan nu bränns bilar pga av tristess och för lite fritidsgårdar, hur ska det gå då när kraschen slår till?


Jag har köpt ett vapen. Fler ska det bli. Vapenm är lite som guld. En fast tillgång i begränsad mängd och som stiger i värde med mer än inflationen.

Licensfri eftersom den är äldre än 1870 men går utmärkt att skjuta 5 skott i följd med.
Vapnet kostade 15k men ökar med ca 10% i värde varje år. Så det är en mycket bra investering också.


http://picturearchive.gunauction.com/521578/4522539/rem1858.JPG


Fantastiskt. Du vet att man kan köpa en morakniv för några tior? Betydligt mer effektivt än en gammal armérevolver. Det måste vara ganska svårt att få tag på svartkrut utan tillstånd. Har du tillräckligt med kulor och tändhattar? Du är medveten om att det tar ganska många minuter att ladda om - och att det kanske går att avlossa max 15-20 skott innan mekanismen blir så smutsig att den inte längre rör sig. Man kan ju i och för sig ladda med rökfritt men då brukar man också spränga handen av sig. Lycka till mot pöbeln med den där!
2016-06-12 20:46 # 21
KalleKula
Tack för Goa tips Einstein.

Har faktiskt också fixat med det mesta som du skrev. Dock har jag inte fixat toapapper i stort lager ( har inte plats i källarförrådet för det). Har nu:
366st Färdiga måltider
Massa ris
Mjöl och liknande
100L fatten som byte 2ggr per år
Vattenreninstabletter samt vattenreninssystem
Godis :-)
Alvedon och liknande
Batterier
Ficklampor samt sån man kan sätta på bordet
En jäkla massa torrfoder av hela ägg
Filtar
Gasolbrännare med en massa gasoltuber ( är nog inte gasol men sådan som man har när man campar)
Samt mycket mer som jag inte kommer på just nu.

Sålde min bostad för ett tag sen och bor nu igen storhyresrätt i centrala stan.
Skulle att skita sig redigt så kan jag åka hem till där jag är uppväxt och där har man jaktmarker, brunn och familj.

Frakten av varorna gick på runt 600kr så det var redigt billigt. (Skulle kosta 10.000kr från USA)

Kommer få maten nu på onsdag så har inte smakat på det, men har läst många omdömen om mountain house och det ska smaka redigt bra.

Läser man vad man skrivit så kan man tro att man är redigt parodi, men hoppas på att man aldrig behöver sakerna. Men sover bättre om natten när man vet att man inte behöver svälta första tiden.
2016-06-12 22:10 # 22
marcandrew
Bra att godis är med på listan!

Angående en kommentar om moraknivars effektivitet, det var alltså dalmasar som tämjde den sk vilda västern och inte Samuel Colts och andra vapensmeders små uppfinningar?
2016-06-14 23:42 # 23
Sandow
Citat:
Ursprungligen postat av marcandrew
Bra att godis är med på listan!

Angående en kommentar om moraknivars effektivitet, det var alltså dalmasar som tämjde den sk vilda västern och inte Samuel Colts och andra vapensmeders små uppfinningar?


Jag bara menar att det är direkt skrattretande att köpa en svartkrutsrevolver. Dels är det inget vidare bra vapen. Fem skott och sedan tar det en kvart att ladda om. Dels vill den vapenköparen förbereda sig för "det värsta" typ samhällets upplösning, men oroar sig samtidigt för att vapnet kan vara olagligt! Jag kan bara upplysa läsarna på detta forum att om den situationen uppstår att ni måste försvara ert matförråd med vapen i hand så kommer licensfrågor vara väldigt långt ner på priolistan.

Köp inga pistoler utan bygg sociala nätverk i stället. Mycket mer effektivt. Och lagligt.
2016-06-15 15:04 # 27
Sandow
Citat:
Ursprungligen postat av Solidus
Nix, " Jeesus" är det mest korkade idag, och minnet är kort : Köp inga pistoler utan bygg sociala nätverk i stället??? Detta var det mest korkade alla kategorier....


Jag uppmuntrar som sagt ingen att köpa pistoler. Eller att beväpna sig överhuvud taget. Det bästa överlevnadstipset är att hålla en låg profil, ha goda grannar, vänner som kan hjälpa till. Idén om att vara en beväpnad eremit med ett berg av corned beef och en ak47:a är bara dravel. Man behöver mer samverkan i en kris, inte mindre. Alltså hålla ihop samhället, inte bidra till dess kollaps.


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt