Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Massiv import av silver till Indien

Vi ser på flera fronter hur efterfrågan på fysiskt silver ökar. Senast sedan US Mint rapporterade en försäljning på 44 miljoner Silver Eagles under 2014 - ett nytt rekord!

Indien försökte under 2013 minska den massiva importen av guld som den indiska medel- och överklassen är ansvarig för. Resultatet av importtullarna var blandat med en massiv ökning av smuggling. Uppfinningsrika smugglare använde både klassiska flygrutter, från t.ex. Bangkok till Calcutta, och gamla hederliga bergsvägar mellan Pakistan och Indien för att få in guld i landet. Kontraband har hittats på allt från flygplanstoaletter till i folks magar. 

Trots importtullar har den legala importen av guld till Indien varit hög och i november nådde den hela 148 ton. Från årsskiftet har 745 ton importerats. Omfattningen av den illegala smugglingen är svår att uppskatta men siffror visar på över 200 ton under 2014 och sannolikt är mörkertalet stort. Trots detta har tullpolisen någorlunda framgångsrikt lyckats stävja guldsmugglingen genom ett antal stora tillslag varför smugglarna nu begär mer pengar för det smugglade guldet, något som minskar vinstmöjligheterna bland detaljisterna som säljer det smugglade guldet till slutkund. Dessutom har regeringen hävt 80/20 schemat vilket krävde att importörer åter-exporterar 20% av det guld de importerat. 

Något som med säkerhet ökat, sannolikt delvis som ett resultat av importtullarna, är den indiska silverimporten som den 19 december låg på hela 6789 ton för året - mer än 218 miljoner troy ounce. En siffra nästan 5 gånger större än den totala globala försäljningen av silver under 2014!

Silverimporten i november månad nådde hela 1254 ton silver. Siffrorna på 6789 ton fram till 19 december innebär en ökning på 28% från fjolåret. 

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 840,31 kr 1.25%
Silver 9,97 kr 0.58%
Platina 332,59 kr 0.35%
Palladium 362,23 kr -0.19%
Uppdaterat: 2024-04-18 19:20 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten