Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Kevin O’Leary: köp inte gruvaktier, köp fysiskt guld!

Kitco News med Daniella Cambone genomförde nyligen en intressant intervju med Kevin O’Leary, ordförande för O’leary Funds som förvaltar 1,5 miljarder dollar.

O’leary berättar i klippet bland annat om sin investeringsfilosofi som bygger på att aldrig köpa obligationer eller aktier som inte betalar någon utdelning. Det är cash varje månad som gäller, säger han.

O’leary menar att någon gång på 60 - 70-talet förlorade vi greppet om vad aktier faktiskt är och började tro att det var en bra investering att köpa en aktie som inte betalar någon utdelning vilket är vansinne. Aktier som inte betalar utdelning är ren spekulation, enligt honom. 

Länder som han gillar är Brasilien, Indien, Kina, Thailand och Asien i stort.

4:29: O’leary säger att han inte vill äga basmetaller som t.ex. koppar eftersom dessa metaller är för volatila. Bättre att äga företag som hanterar dessa metaller och som generar ett kassaflöde. Den enda metall som O’leary säger är värd att äga är guld.

5:23: Han varnar även för att äga gruvbolag och juniorer. Vill man vara exponerade mot guld så är det fysiskt guld som gäller eller GLD som gäller. Trots att gruvbolagen fallit ner mot rekordlåga värderingar tror O’leary att de kan gå lägre de har inget kassaflöde och kostnaderna för gruvdrift ökar. Detta har vi på Liberty Silver skrivit om tidigare i både ledare och artiklar. EROEI (Energy Returned on Energy Invested) är kraftigt fallande samtidigt som energipriserna ökar. Det går åt mer och mer dieselolja för att få upp samma mängd guld eller silver ur marken. 

När det gäller att äga gruvjuniorer säger O’leary: ”It’s a wasteland! Never own the mining companies, own the physical gold!

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 692,34 kr 1.57%
Silver 7,70 kr 1.78%
Platina 294,31 kr 0.23%
Palladium 317,33 kr 0.60%
Uppdaterat: 2024-03-01 19:40 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten