Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Bitcoinbörs börjar med guld

Det finns ett flertal ädelmetallhandlare runt om i världen som accepterar betalning i kryptovalutan bitcoin. Men att köpa bitcoin för guld är betydligt svårare. Givetvis kan man leta upp någon som privat är beredd att genomföra en transaktion där man utbyter guld mot bitcoin. T.ex. via sajten Localbitcoins.com där köp och sälj faciliteras mellan privatpersoner. Både via kort, överföring och kontant. 

Tidigare denna månaden blev dock en kanadensisk handelsbörs för bitcoin vid namn QuadrigaCX den första att introducera möjligheten att handla i guld. Förutom CAD (Canadian dollar) USD, och XBT (bitcoin) kan man nu köpa och sälja XAU (1 troy ounce guld). Användare kan alltså nu både sätta in och ta ut tillgångar i form av fysiskt investeringsguld, antingen genom att det fraktas hem till användaren eller genom avhämtning.

Tanken är att skapa en port in mot kryptovalutamarknaden utan att behöva gå genom banksystemet eller kontanter. QuadrigaCX säger att allt guld backas upp av 100%-iga reserver.

Vi får hoppas att de även håller 100%-iga reserver för sina kunders insättningar av bitcoin och att de har rigorösa säkerhetssystem. Då slipper vi förhoppningsvis se en situation liknande den på Mt. Gox. där 744 408 av användarnas bitcoins försvann. Den stölden motsvarade ett värde på 350 miljoner dollar!

Förutom detta är det en en het nyhet i bitcoinvärlden att den amerikanska bitcoin-betaltjänsten Bitpay har fått ett kapitaltillskott på hela 30 miljoner dollar (66 860 BTC) och de planerar nu att expandera kraftigare internationellt. Bitpay hjälper andra företag att acceptera betalningar i bitcoin och med hjälp av olika plugin kan man förhållandevis enkelt inkorporera bitcoin som betalningsalternativ i sitt e-handelssystem och uppemot 30 000 organisationer, så som Wordpress och Virgin Galactic - som är Richard Bransons rymdresebolag - använder redan tjänsten. En av dem som pumpar in kapital är just Richard Branson.

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB
 

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 691,52 kr 1.45%
Silver 7,67 kr 1.46%
Platina 294,29 kr 0.22%
Palladium 318,82 kr 1.07%
Uppdaterat: 2024-03-01 18:10 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten