Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Guld i magen?

Kurirer som smugglar droger som t.ex. heroin i sin kropp har de flesta säkert hört talas om. Oftast rör det sig om väl förpackade paket som svalts och förvaras i kurirens mage, väl gömt för tullpersonal och narkotikahundar. 

I Indien har en ny typ av smuggling ökat lavinartat sedan myndigheterna försökt stoppa inflödet av den ädlaste av metaller, nämligen guld. Kurirer smugglar kilovis med guld. Bland annat hittade man totalt 24 kilo guld på en flyplanstoalett på ett boeingplan tillhörande Jet Airways. Planet hade flugit från Bangkok till Calcutta där flygplatsens tulltjänstemän gjorde det minst sagt ovanliga fyndet.

När staten förbjuder något med hög efterfrågan vet smugglarnas uppfinningsrikedom sällan några gränser. Inspirerad av narkotikasmugglarnas beprövade metod att svälja smuggelgodset valde en 63-årig indisk affärsman att svälja guldtackor i Singapore och sedan åka till sin hemstad Dehli.

Väl i Dehli fick han problem med kräkningar och förstoppning och valde därför att uppsöka läkare. Mannen skylde på att han svalt en flaskkork när han bråkade med sin fru. Men röntgenbilder visade något annat och snart låg han på operationsbordet. Efter en 3 timmar lång och besvärlig operation var magen tömd på 12 guldtackor á 1 ounce styck. Mannen är nu över 100 000 kr fattigare och väntar på att åtalas för sitt smugglingsförsök.

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 680,70 kr -1.26%
Silver 8,21 kr -2.59%
Platina 325,27 kr -2.42%
Palladium 437,56 kr -2.75%
Uppdaterat: 2023-09-25 21:40 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten