Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Bernanke äntligen "fri" från Fed!

Ben Bernanke efterträdde Alan Greenspan den 1 februari 2006 som USA:s centralbankschef. Han avträdde nyligen då han efterträddes av Janet Yellen. Vad tjänar man på att skapa pengar ur tomma intet, pressa ner räntorna långt under rimliga marknadsnivåer och dessutom mer eller mindre ge bort de nytryckta pengarna till sina "svågrar" på Wall Street? Tja, inte så mycket faktiskt. Under sitt sista år som centralbankschef (2013) tjänade Bernanke 199 000 USD. Nu när han gjort sitt på Fed kan han dock tjäna storkovan på att föreläsa om åren på Federal Reserve och om sin vidlyftiga penningpolitik under finanskrisen och dess efterdyningar.

När han nyligen föreläste i Abu Dabi var prislappen 250 000 USD. Hur länge varade föreläsningen? En vecka? En helg? Ett par dagar? Njae, ca. 40 minuter. På 40 minuter tjänade alltså Ben Bernanke långt mer än vad han tjänade under hela förra året som centralbankschef för världens mäktigaste centralbank.

Från SvD:

"Han kommer naturligtvis att njuta frukterna av den fria marknaden, sade Jan Baran, expert på lagar som reglerar politik och lobbying vid advokatfirman Wiley Rein LLP.

– Han kommer personligen att uppleva tillgång och efterfrågan, tillade han."

Man kunde önska att Ben Bernanke fått uppleva effekterna av tillgång kontra efterfrågan innan han slutade på Fed. Men förmodligen kommer vi ALLA, inklusive Ben Bernanke, att snart få uppleva tillgång och efterfrågan. Tillgången på pengar har ökat lavinartat sedan Fed med Bernanke vid rodret pumpat in tusentals miljarder dollar i bank- och finanssystemet. Då tillgången på något ökar kraftigt sänks normal sett priset. Det vill säga värdet på vad det än är som det skapas mer av sjunker.

Mer pengar i cirkulation lika med mindre värde på varje enhet av det som är pengar. 

De som håller fiat-valuta kommer att få uppleva tillgång och efterfrågan då värdet på fiat-valutorna kommer att sjunka eftersom tillgången är så hög. Den som hållet guld och silver kommer också att få uppleva tillgång och efterfrågan då värdet på de båda metallerna kommer att stiga i föhållande till fiat-valutorna. 

Tillgången på fiat kommer öka medan tillgången på guld och silver kommer minska. 

Du kan själva räkna ut vad som logiskt sett borde hända?

Köp guld och silver och skydda din köpkraft! 

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB 

 

Kommentarer

zanetti6 2014-03-05 16:58

Att nån frivilligt betalar 250 000 $ för en 40 minuters föreläsning. Jag kommer bara till en slutsats, än är inte den sista idioten född!

zanetti6 2014-03-05 16:58

Att nån frivilligt betalar 250 000 $ för en 40 minuters föreläsning. Jag kommer bara till en slutsats, än är inte den sista idioten född!
Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 840,85 kr 1.31%
Silver 9,98 kr 0.70%
Platina 332,95 kr 0.45%
Palladium 362,88 kr -0.01%
Uppdaterat: 2024-04-18 19:25 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten