Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Drottningen som pryder rekordmånga mynt har snart inga pengar kvar

Den engelska kungahuset med Queen Elizabeth II på tronen håller på att få problem med sina finanser. Kungahuset har fått en reprimand att de måste dra in på sina kostnader.

Drottningens spartillgångar har fallit från 58 miljoner dollar ner till 1,6 miljoner dollar. Men det är inte bara drottningens spartillgångar som håller på att kollapsa. Även självaste Buckingham Palace är på väg att falla samman. Stenar som rasar från fasaden har blivit en risk för kungafamiljen själva.

Värmekostnaderna på slottet är tack vare de 60 år gamla värmepannorna rekordhöga. 1,2 miljoner dollar om året betalar kungafamiljen för bekvämligheten att inte behöva frysa. Taket läcker så kraftigt att anställda måste springa runt med spanar som de med jämna mellanrum får tömma för att inte golven ska bli översvämmade. Slottets elledningar är heller inte bytta sedan 1949.

Man tror att totalnotan för en överhalning av slottet kan komma att hamna på 83 miljoner dollar.

Nu har kungahuset förvisso dragit ned sina utgifter med 5% under de senaste 5 åren, efter finanskrisen. Detta kan dock jämföras med den 33%-iga nedskärning som den brittiska staten i stort har tvingats till för att klara kostnaderna. Så kallade ”austerity measures” har inneburit kraftiga nedskärningar i allmänna verksamheter, med målet att försöka balansera budgeten.

Kanske var det detta som föranledde de frågor som drottningen ställde i samband med ett besök på London School of Economics år 2008? Drottningen ifrågasatte då bland annat varför ingen såg finanskrisen komma.

Men nu är det alltså drottningen själv som måste oroa sig över sin egen ekonomi.

Drottning Elizabeth II är antagligen den monark som figurerar på flest olika sorters mynt i världen. Alla länder som är medlemmar i det som kallas ”Commonwealth of Nations” har ett eller flera mynt med drottningens huvud avbildat. Såväl den Kanadensiska Gold Maplen som den Australiensiska Kangaroon pryds på ena sidan av drottningen i profil.

Det är helt klar lite ironiskt att den drottning som pryder flest mynt i världen snart inte har några pengar kvar.

I nedanstående video kan man se ett besök drottningen gjorde 2012 på Bank of England. I videon kan man bevittna de imponerade mängder guld som förvaras djupt ner i källaren på banken.

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB
 

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 839,64 kr 1.17%
Silver 9,97 kr 0.57%
Platina 332,67 kr 0.37%
Palladium 362,20 kr -0.19%
Uppdaterat: 2024-04-18 20:10 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten