Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Black Friday och Larry Summers

I fredags slog många butiker i Sverige upp dörrarna för "Black Friday". Ett Amerikanskt konsumtionshysteriskt jippo där främst hemelektronik reas ut. Dagen har länge setts som ett slags startskott för julhandeln i USA, där den infaller på en klämdag efter Thanksgiving.

Redan på fredagen kablades bilder ut på sociala medier över hysterin bland shoppinggalna amerikaner som kastar sig över fyndvaror och slåss om de sista exemplaren av TV-apparater. Det har rapporterats om polisingripanden och arresteringar i ett flertal butiker när folk desperat försöker shoppa sig lyckliga.

Under Sveriges första Black Friday verkar hysterin ha varit något mindre med på sin höjd nån liten kö utanför vissa butiker.

Populäriteten att handla hemelektronik på kredit har växt sig stark i Sverige under 00-talet. Med generösa avbetalningserbjudanden och utgivning av butiksspecifika kreditkort är det inte bara bolåneskulderna som har skjutit i höjden. Även konsumtionsskulderna har växt lavinartat.

Tyvärr bygger man inte någon uthållig ekonomisk tillväxt med konsumtion på kredit - man måste även ha sparande och investeringar.

Trenden lutar dock åt att vi kommer få se mer av billiga krediter. Retoriken bland framstående ekonomer är nämligen sådan och de är påhejade av media. Senaste exemplet kommer från DNs ledarskribent och chefredaktör Peter Wolodarski som hyllar politiska rådgivaren Larry Summers. Summers menar att vi måste ha mer av det som ledde oss in i den ekonomiska krisen - låga räntor, lån, krediter, inflation.

Helst ska folk få betalt för att låna genom negativa räntor. I alla fall om man frågar Summers och Wolodarski.

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB 

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 521,15 kr 0.16%
Silver 6,55 kr 0.04%
Platina 276,19 kr 0.27%
Palladium 544,72 kr 0.39%
Uppdaterat: 2021-12-07 01:20 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten