Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

1300 ton guld sålt av Bank of England?

Ett antal källor har rapporterat att Storbritanniens centralbank Bank of England sålt av 1300 ton fysiskt guld ur sina valv under våren. Bank of England har en interaktiv tjänst där lagersaldon kan kontrolleras. Saldot visas i form av antal tackor a´ 400 troy ounce. I februari fanns det 505 000 tackor men i juni var lagersaldot nere på 400 000 tackor. 

Som många kanske redan vet så leasar centralbanker även ut sitt guld. En variant är alltså att Bank of England har leasat ut guldet och att det sedan sålts vidare. Till vem kan man endast spekulera i. Har det gått till att täcka terminskontrakt för vilka dess innehavare har begärt fysisk leverans, eller rör det sig om en förflyttning av guldet till Paris eller New York för att täcka Tysklands repatriering?

Oavsett verkar 1300 ton guld ha försvunnit.

Alasdair Macleod som är analyschef på Goldmoney.com intervjuas här nedan av Max Keiser och berättar bland annat om Bank of England, Comex, GOFO, etc.

Alasdair Macleod påpekar något mycket intressant runt 22:40 in i intervjun. Han säger att den österrikkiska centralbanken råkade erkänna att de leasar ut sitt guld och att detta hjälper till att betala för förvaringskostnaderna. Ett uttalande som de senare tog tillbaka. Enligt Macleod är det alltså samma sak med Bank of England: De tar ut höga förvaringskostnader och när klagomål på detta höjs föreslår de att guldet skall leasas ut. Därmed kan de som förvarar guldet där få avkastning istället för en kostnad.

Frågan är vad som händer när någon centralbank vill ha tillbaka sitt guld från Bank of England och det är utleasat? Förmodligen får de, som Macleod säger, snällt vänta tills leasingkontraktet går ut och då hoppas få tillbaka sitt guld. Såvida det inte bärs runt nacken eller armen av olika indiska kvinnor.

Hur är det med Sveriges guldreserv? Ligger det fysiska guld som Sverige äger hos Bank of England, och kan det i så fall enkelt repatrieras eller måste det slitas från armen på en kinesisk eller indisk kvinna?

Eller kommer Bank of England tillsammans med de Indiska kvinnorna ge Sveriges Riksbank fingret? 

Skyll er själva, nu har vi guldet!

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 809,28 kr -0.15%
Silver 9,50 kr -0.07%
Platina 316,52 kr -0.15%
Palladium 350,14 kr 0.05%
Uppdaterat: 2024-04-25 08:40 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten