Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Thailand förbjuder Bitcoin

Få som är intresserade av pengar och hur banksystemet funkar har nog missat Bitcoin. Bitcoin är en decentraliserad kryptovaluta som skapas i användarnas datorer vilka är uppkopplade till ett nätverket av klienter. Tanken är att centralisering av makt skall undvikas samt att transaktionerna skall vara anonyma. Det finns ett antal börsplattformer för handel med Bitcoin varav Mt. Gox förmodligen är den största. 

Många har under en period spekulerat kring hur länge stater och regeringar kommer att tillåta spridningen och användandet av Bitcoin. Nu verkar i alla fall Thailands centralbank ha satt ner foten och mer eller mindre kriminaliserat användandet av Bitcoin. Detta i samband med att den officiella handelsplatsen Bitcoin Co Ltd inte kunnat uppfylla en rad kriterier inom utsatt tidsram. 

Intressant att notera är att de thailändska myndigheterna inte anser att Bitcoin är en valuta. Deras argument är att "de inte skapas av en centralbank". Men faktum är att den thailändska centralbanken har helt fel. Valutor har uppstått i olika former under årtusenden, även då det inte funnits någon centralbank. Det behövs inte något centralstyrande organ utan det kan vara marknadsaktörer själva som tar fram det bytesmedel de finner lämpligt. 

Många olika saker har använts som valuta eller pengar under historiens lopp, men ingen form av valuta har nog haft så stort genomslag som guld och silver. 

Alternativa kontanta medel har uppstått många gånger under historiens lopp under perioder då politiker och bankirer misskött sitt uppdrag.

Det kan vara checkar, Bitcoin eller ädelmetaller. Traditionellt sett har människor vänt sig till guld och silver när de statliga valutorna kollapsat. Detta tack vare guld och silvers utmärkta värdebevarande egenskaper.

Läs gärna vår artikel om varför kontanta medel alltid kommer att finnas och varför det är svårt för regeringar att lagstifta bort detta. Det skulle krävas en extremt totalitär kontrollapparat för att hålla kontanter borta.

 

Kommentarer

oyvinds 2013-08-02 21:25

Det här är BullShit. 1) Thailands centralbank är en _centralbank_ inte någon som har makt över lagen. 2) Dom pratade om en specifik Bitcoin tjänst i Thailand, inte Bitcoin generellt.

0/10 poor research.

oyvinds 2013-08-02 21:25

Det här är BullShit. 1) Thailands centralbank är en _centralbank_ inte någon som har makt över lagen. 2) Dom pratade om en specifik Bitcoin tjänst i Thailand, inte Bitcoin generellt.

0/10 poor research.
Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 819,41 kr 0.34%
Silver 9,65 kr 0.51%
Platina 321,12 kr -0.30%
Palladium 343,27 kr -0.51%
Uppdaterat: 2024-04-26 10:50 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten