Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Peter Schiff på SVT: Ny bubbla i USA

Peter Schiff är finansmannen som förutsåg finanskrisen 2008, långt innan den skedde. Redan 2006 frekventerade Schiff nyhetskanalerna där han hävdade att skulderna är skyhöga, den amerikanska staten är insolvent, och rikedomen som byggts upp på finansmarknaderna är oäkta och kommer snart att gå upp i rök. Nästan alla skrattade. Nu skrattar ingen.

I hans senaste bok varnar han för en större och ännu farligare bubbla. Om den spricker kan vi få en ännu större kris än 2008.

Här nedan uttalar sig Schiff om USA:s bostadsmarknad i ett klipp från SVT.

Det är intressant att notera det som Schiff säger om hur bostadsmarkanden är uppblåst av regeringens pengatryckande, det vill säga Federal Reserves stödköp, som motsvarar ca. 85 miljarder dollar i månaden.

Schiff säger:

"Istället för investeringar i produktion går pengarna till nybyggnation av bostäder. Detta trots att vi inte har råd med de bostäder som redan finns. ?Bostadspriserna måste ner ordentligt innan de kan anses befinna sig på en rimlig nivå."

Om någon undrar vart inflationen från allt pengartryckande befinner sig så är svaret förmodligen att den uppenbarar sig som prisinflation i vissa tillgångsklasser, till exempel bostäder eller som i Japans fall på börsmarknaden.

Här nedan följer ett klipp med Peter Schiffs förutsägelser år 2006 - 2008.


Om man vill se mer av Peter Schiff rekommenderas följande föreläsning där han på ett mycket underhållande och förklarande sätt berättar om både finanskrisen 2008 och IT-kraschen i början av 2000-talet. När man lyssnar på Schiffs förklaringar inser man ganska lätt att det inte är "annorlunda nu", som vissa hävdar, utan att det är en fråga om samma förnekelse kring vad det är som driver finansiella uppgångar och krascher. 

Kraschen 1929 var inte heller den något undantag. Billiga krediter gavs ut påeldat av centralbanken.

 

Kommentarer

TT 2013-07-23 13:10

Han har ju precis skapat en guld fond - http://www.europac.net/ som han måste snacka upp lite http://www.youtube.com/watch?v=902PPETlWFE

Säger inte att han har fel, men ... Cui bono

TT 2013-07-23 13:10

Han har ju precis skapat en guld fond - http://www.europac.net/ som han måste snacka upp lite http://www.youtube.com/watch?v=902PPETlWFE

Säger inte att han har fel, men ... Cui bono

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 839,65 kr 0.14%
Silver 9,96 kr 0.06%
Platina 331,70 kr 0.12%
Palladium 362,28 kr 0.09%
Uppdaterat: 2024-04-19 01:40 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten