Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Liberty Silver's Guld- och Silveruppdatering

Även denna vecka har varit frustrerande för guld- och silverinvesterare. Priserna på båda metallerna har korrigerats och andledningen till nedgången ansågs, även denna vecka, bero på fortsatta diskusisoner om Federal Reserve’s (Fed) planer på att minska de kvantitativa lättnaderna (QE). Guldpriset stängde på 266 kr/g och silverpriset på 4,25 kr/g.

Guldpriset v. 26

Silverpriset v. 26

Slutet för QE?

Den stora diskussionen just nu är alltså om Fed kommer att avsluta sitt stödköpsprogram av de amerikanska bankernas skräpkrediter. Anledningen till att Fed tycker att detta kan vara möjligt är för att de nu anser att den amerikanska ekonomin har återhämtat sig och att ytterligare stimulanser kan vara överflödiga. Det finns dock en del som talar emot detta. Här nedan följer några exempel.

  • Färska siffror från förra veckan visar att USA:s BNP har vuxit med 1,8 % och inte 2,4 % som tidigare hade prognostiserats. Det är inte bara USA som upplever att ekonomin inte går enl. prognos. Faktum är att tillväxten i hela den utvecklade världen har börjat svikta och det finns inte mycket som tyder på att det kommer att bli bättre. Om QE även skulle avslutas skulle det innebära en kraftig nedgång på alla fronter. Så snart som man då upptäcker att tillväxten dämpas, aktiekurserna går ned och arbetslösheten går upp har de inget annat medel att ta till än ytterligare kvantitativa lättnader.
  • Fed köper fortfarande skräpkrediter för 85 miljarder US-dollar i månaden samtidigt som japanerna har sitt eget QE som överträffar detta. Lägg därtill att det finns en större opinion för ökade lättnader inom både EMU och Storbritannien. Om inte alla dessa centralbankern håller jämn takt med varandra kommer den som först släpper på gasen att förlora exportfördelarna som en inflaterad ekonomi innebär.
  • Centralbankerna världen runt är väl medvetna om att anledningen till att de finansiella marknaderna fortfarande existerar samt att aktiekurser har gått upp är för massivt pengatryckande och inte ett resultat av en verklig ekonomisk återhämtning.

Sverige och den fysiska marknaden

I vår återkommande Guld- och Silveruppdatering nämner vi ofta att när guld- och silverpriserna går ned ökar antalet köpordrar från våra kunder. Så har det även varit den senaste veckan och särskilt utmärkande är att en stor andel av våra trognaste kunder har stått för merparten av försäljningen. Denna vecka var silverprodukter särskilt intressant för våra kunder.

Med vänlig hälsning,
Mikael From
Liberty Silver AB

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 692,21 kr 1.55%
Silver 7,69 kr 1.71%
Platina 294,24 kr 0.21%
Palladium 317,53 kr 0.66%
Uppdaterat: 2024-03-01 19:35 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten