Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Liberty Silver's Guld- och Silveruppdatering

Förra veckan var tuff för ädelmetallpriserna och guldet stannade på 278 SEK/g och silvret på 4,35 SEK/g. Nedgången har förklarats med att Federal Reserve’s ordförande Ben Bernanke utannonserade att en minskning av de kvantitativa lättnaderna (QE) kan vara nära förestående.

Guldpriset v. 25

Silverpriset v. 25

Det var inte bara priset på guld och silver som gick ned, även så gott som samtliga aktiemarknader hade samma utveckling. Amerikanska statsobligationer fick sig också en törn vilket innebär högre lånekostnader för såväl den amerikanska staten som de amerikanska hushållen. Samtidigt så stärktes den amerikanska dollarn mot den svenska kronan vilket dämpade prisfallet för guld och silver något för oss svenskar.

Slut för de kvantitativa lättnaderna?

Nu har vi alltså fallande aktiemarknader, fallande obligationsmarknader, fallande guldpris och fallande svensk krona. Allt detta på grund av att Fed meddelade att de någon gång i framtiden förmodligen kommer att minska den mängden pengar som de idag tillför marknaden. Notera att Fed idag fortfarande stödköper skräpkrediter för 85 miljarder dollar per månad från de amerikanska finansiella institutionerna. Utöver det så lånar Fed i praktiken ut till noll-ränta. Ändå faller marknaderna. Anledningen som Bernanke anger för att avsluta stödköpen är att prognosen för arbetslöshet och tillväxt är positiva. Klart är dock att den privata sektorn inte håller med. Meddelandet till Fed tycks vara att utan QE blir det tvärnit!

Samtidigt i Kina

Vad svenska medier sparsamt rapporterar om just nu är den akuta krisen som har blossat upp i Kina. Det nämns lite kort om ett likviditetsproblem men inte riktigt vad det har för konsekvenser. Ingenting nämns om att en av Kinas största banker, Bank of China (BOC), är nära ett haveri. Vi kan i dagsläget inte överblicka vad detta kan ha för konsekvenser för den globala finansiella sektorn, men det är inte orimligt att det kan utveckla sig till en händelse i klass med Lehman Brothers-kraschen. Bristen på insyn i diktaturens banksystem gör sig påmind och ingen vet hur sunda de kinesiska bankernas utlåning har varit.

Den fysiska marknaden

På den fysiska marknaden märker vi en ökad orderingång för såväl guld som silver. Ökningen inträdde så snart oroligheterna startade och våra mest luttrade kunder var snabba att köpa guld och silver till vad de anser vara ett mycket bra pris.

Det är lätt att misströsta i dessa tider av fallande guld- och silverpriser. Vi vill dock uppmana alla ädelmetallägare att sitta still i båten. Under guldets över 10 år långa uppgång så har vi sett liknande situationer. Med facit i hand kan vi även konstatera att dessa perioder har varit de sämsta tidpunkterna att göra sig av med sina ädla metaller. Jag rekommenderar särskilt Jim Sinclair´s kommentar som nyligen publicerades (scrolla ned till "To Frustrated Gold and Gold Share Holders"). Han sammanfattar i stort vår syn på läget just nu.

Torsdagens nedgång i silverpriset var ett resultat av att 17 st årproduktioner dumpades på börsen inom loppet av några timmar. Att denna pappersprodukt ska sätta priset på silver är helt absurt. Du kan dock utnyttja detta tillfälle och passa på att dryga ut din silversamling genom vårt aktuella erbjudande. Silver blir inte mer prisvärt än så här.

Med vänlig hälsning,
Mikael From
Liberty Silver AB

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 691,08 kr 1.38%
Silver 7,67 kr 1.39%
Platina 294,16 kr 0.18%
Palladium 318,94 kr 1.11%
Uppdaterat: 2024-03-01 18:35 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten