Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

"Avgrunden från vilket det inte går att återvända"

De flesta har säkert inte lyckats undgå de senaste dagarnas nyhetsrapportering gällande NSAs övervakningsprogram PRISM, inom vilket NSA genom samarbete med de största IT-jättarna i USA har tillgång till användarinformation så som e-post, video, ljud, bilder, mm. Informationen erhåller man genom att helt enkelt ha fått fri tillgång till företagens servrar. Företag som tillhandahåller info om sina användare är Google, Facebook, Yahoo, Youtube, Microsoft, m.fl. Ett par av dessa IT-jättar tillhandahåller omfattande tjänster åt olika företag och föreningar. Tjänster som t.ex. moln- och mailtjänster, kalender mm. Avslöjandet kommer från the Guardian och The Washington Post som har fått tillgång till uppgifterna delvis tack vare Whistle Blowern Edward Snowden. Snowden har varit teknisk assistent på underrättelseorganisationen CIA men har de senaste fyra åren jobbat för National Security Agency (NSA).

Video nedan är en mycket sevärd kort intervju med Snowden. Han klargör sina motiv till avslöjandet och hur han ser på vikten av folklig insyn i det som NSA sysslar med i program som PRISM.

 

Brittiska the Guardian berättar även historien om USAs hemligaste underättelsetjänst som bildades av president Harry Truman. Organisationen har ofta skrytit om att ha haft väldigt få läckor - tills nu. NSA bildades redan 1952 med uppgift att genom signalspaning övervaka olika internationella fiender, men var fram till 1975 helt okänd för den amerikanska allmänheten. Det var nämligen detta år som senatorn Frank Church avslöjade NSA och utredde dess förehavanden i det som kallades “The Church commite”.

De senaste avslöjandena visar på att det finns all anledning att fundera över och vara bekymrad för att vår integritet kränks. Det blir särkilt påtagligt i en värld där allt mer av våra liv - det ekonomiska såväl som det sociala - levs via internet. I ett sådant samhälle måste det finnas möjlighet att såväl socialisera som att genomföra ekonomiska transaktioner anonymt. Därför är fortsatt tillgång till anonyma transaktionsmedier, så som kontanter, mycket viktigt. Att inneha värden med monetära egenskaper, så som guld och silver, som inte har någon tredjepartsrisk, och som inte någon stat med en knapptryckning kan frysa, kommer förmodligen att bli allt mer värdefullt.

Trots att man på 70-talet bedyrade att NSA endast höll på med signalspaning mot yttre fiender varnade Church för risken att spioneriet skulle vändas inåt mot det egna folket och lär ha sagt:

”Det är en avgrund från vilken det inte går att återvända”.

Före detta kongressledamoten och presidentkandidaten Ron Paul uttalade sig även i ämnet häromdagen i videoklippet nedan. Han säger sig har varnat för detta ända sedan USA införde sin "Patriot Act".

Med vänlig hälsning
Gustav Andersson
Liberty Silver AB

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 810,55 kr 0.47%
Silver 9,51 kr 0.22%
Platina 317,02 kr -0.13%
Palladium 349,99 kr -1.48%
Uppdaterat: 2024-04-24 23:30 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten