Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Värdet - Inte Priset

Med vårt nuvarande penningsystem är vår valuta på god väg att förlora sitt värde. På under 100 år har alla större valutor som US dollarn, pundet och den svenska kronan tappat 95 % - 99 % av sitt värde genom inflation.

När länder krigar för att göra sin valuta så värdelös som möjligt samtidigt som räntor sätts artificiellt lågt av centralbanksstyrelserna som dessutom skapar pengar genom stimulanser ser inte framtiden ljus ut för vårt valutasystem.

Vi är på god väg mot slutfasen av den största bubblan i modern tid. Penningbubblan.

I det rådande ekonomiska klimatet är det svårt att investera. Begreppsförvirringen är total. Termerna för pris och värde sammanblandas.

Investerare jagar nominella prisuppgångar istället för värde. Effekten blir ofta att värdet av en investerares tillgångar sjunker samtidigt som priset ökar. Om en investerares aktieportfölj ökar med 30 % på 5 år samtidigt som priset på mat och energi stiger med 6 % per år har värdet på investerarens aktieportfölj minskat. Detta eftersom priset på mat och energi under samma period stigit med 33,8 %.

Ett extremt men talande exempel är världens bäst presterande börs under förra decenniet, Zimbabwe-börsen. Börsen steg med flera miljarder procent per år och ibland med några hundratusen procent per dag. Detta samtidigt som värdet i form av köpkraft hela tiden sjönk. Oavsett hur många nollor det totala börsvärdet utökades med kunde hela börsens kapital ändå bara köpa några ägg i slutänden.   

Exemplen ovan visar vilken dålig måttenhet våra nuvarande pengar är för att mäta värde. För att kunna mäta värde behövs en stabil måttenhet. Dollar, euro eller kronor är ingen stabil måttenhet eftersom värdet kontinuerligt urholkas och går mott noll.

Guld och silver kan mätas och vägas. Som måttenhet för värde har guld och silver historiskt visat sig vara överlägset andra typer av valuta. Särskilt överlägset har guld och silver visat sig vara i jämförelse med ouppbackad ”fiat-valuta” (pappersvaluta) som alltid varje gång det provats historiskt slutat som värdelös.

När cirkeln sluts och vår nuvarande valuta åter blir värdelös hjälper det inte hur många hundra procent du tjänat på börsen. Det du behöver är riktiga pengar, guld och silver.

Guld och silver kan inte skapas ur tomma intet, kan inte gå bankrutt och kommer alltid efterfrågas. Guld och silver är pengar.

 

Kommentarer

jaws 2013-03-25 11:01

Genialt enkelt och klargörande. Tack! Frågan är bara vad vi, som jagar värde i form av till exempel guld, gör för att skydda oss mot konfiskation?

jaws 2013-03-25 11:01

Genialt enkelt och klargörande. Tack! Frågan är bara vad vi, som jagar värde i form av till exempel guld, gör för att skydda oss mot konfiskation?
Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 838,07 kr 0.98%
Silver 9,97 kr 0.60%
Platina 332,81 kr 0.41%
Palladium 361,92 kr -0.27%
Uppdaterat: 2024-04-18 18:20 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten