Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Handelsbanken ändrar sig inte om kontanter

Det är inte överraskande att veckans misslyckade rånförsök i Täby riktade sig just mot Handelsbanken. Banken är den sista storbanken som kategoriskt säger att de avser att behålla kontanthanteringen på sina bankkontor och rent av bygger ut denna på kontor där man tidigare avskaffat kontanter.

Men enligt SvD Näringsliv säger Handelsbankens presschef Henrik Westman att man inte tänker ändra på detta. Banken har hanterat kontanter i 140 år och tänker fortsätta med det. Tvärt om menar Westman att rånförsöket bekräftar att man idag har en säker kontanthantering, då rånarna inte kom över några pengar alls. Det handlar alltså bara om att rånarna ska lära sig att trots kontanthantering finns inga pengar att hämta, då man hanterar pengarna i slutna system som ej kan påverkas av personalen.

Motsvarande slutna tekniska system ser man också i handelns butiker, åtminstone hos större livsmedelsaffärer, som har stora dagskassor.

Tvärt om visar Handelsbankens modernisering av kontanthanteringen att övriga banker inte är ärliga när de säger att de avskaffar kontanthanteringen på grund av omsorg för personalen och rånrisken. Det handlar bara om profit och vinst på korthantering och möjligheten att undvika en kontant uttagsanstormning.

Ur perspektivet uttagsanstormning är det inte heller så underligt att Sveriges kanske stabilaste bank, Handelsbanken, har kvar kontanter. Det är knappast den första banken som skulle drabbas av det som på engelska kallas för en bank run.

Övriga banker kunde alltså själva moderniserat till en trygg kontanthantering, men väljer aktivt istället att tvinga över kunderna till den lönsammare korthanteringen. Handelsbanken klär på det här viset av kollegorna och visar att deras argument om rån och säkerhet är nakna.

 

Kommentarer

sub 2016-03-08 13:24

Handelsbankens presschef Henrik Westman är tydligen dåligt informerad om att ett stort antal kontor slutat med kontanthantering. Bl.a i invandrartäta Skärholmen där man, och även banken, kan anta att kontanter är en stor del av ekonomin.

sub 2016-03-08 13:24

Handelsbankens presschef Henrik Westman är tydligen dåligt informerad om att ett stort antal kontor slutat med kontanthantering. Bl.a i invandrartäta Skärholmen där man, och även banken, kan anta att kontanter är en stor del av ekonomin.
Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 581,53 kr -0.08%
Silver 6,55 kr 0.41%
Platina 306,18 kr -0.38%
Palladium 697,38 kr -0.15%
Uppdaterat: 2022-08-08 09:00 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten