Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Silvermynt som julklapp

I dagens samhälle vill vi ha allt genast och att ge pengar i julklapp till sina barn eller barnbarn kan innebära att de omedelbart konsumeras upp, istället för att barnen ska lära sig att spara långsiktigt för framtiden. Ett sätt att förenkla sparandet är att ge bort silvermynt istället, då dessa inte än så länge omedelbart kan omsättas för konsumtion.

Samtidigt som de är vackra att se på blir det också en konkret lektion i vad pengar är idag och vad pengar och värde kan vara.

Gränsen mellan sparande och samlande kan också suddas ut och därmed stimulera till fortsatt och långsiktigt sparande hos barn och ungdomar. Ett silvermynt har ett betydligt större visuellt värde än en skrynklig papperslapp och definitivt större upplevt värde än de siffror på en datorskärm som dagens bankkonton innebär.

I ett samhälle där pengar och konsumtion blir allt mer abstrakt, när man alltid betalar med kort och sällan ser några kontanter, är ett sparande i ädelmetaller ett sätt att stämma i bäcken. Till skillnad mot ett sparande i kontanter bör också sparande i silver och guld skydda mot inflationen och är på så sätt ett utmärkt tillfälle att bredda intresset för ekonomi.

Vi behöver lära våra barn att samla i ladorna inför missväxt och framtida kriser, istället för att vilja ha allt omedelbart.

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 840,31 kr 1.25%
Silver 9,97 kr 0.58%
Platina 332,59 kr 0.35%
Palladium 362,23 kr -0.19%
Uppdaterat: 2024-04-18 19:20 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten