Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Recessionen når norr

Eurozonen är nu bortom all tvekan i en recession (FT.com), då man inte lyckas samordna en manipulering av speciellt BNP-deflatorerna på det sätt som USA gör.

Värst är det för tidigare relativt väl förskonade Nederländerna med en kontraktion i ekonomin på 1.1%. Likt i Sverige har man en bostadsbubbla, som dock börjat pysa på allvar. Då man som svenskarna har ett ränteavdrag på bostadslånen har staten nu infört att för att få sina ränteavdrag så måste man amortera i en takt på 30 år, i hopp om att man ska undvika en holländsk bankkrasch.

Detta betyder att eurozonens problem nu på allvar har nått de tidigare så osårbara nordliga ekonomierna, utan koppling till tidigare PIGS-länder vid Medelhavet. Samtidigt lyckas Tyskland och Frankrike på nåder hålla näsan över vattnet med 0.2% i ekonomisk tillväxt.

Och recessionen når även Sverige. Dagens Industris Henrik Mitelman menar att Sverige redan är i recession. Det betyder också att alla officiella expertprognoser om Sveriges ekonomi kommer ha fel, speciellt regeringens och bankernas gissningar.

Europa återhämtade sig egentligen aldrig från Lehmankraschen. Ekonomin har hållits under armarna av massiva stimulansåtgärder med centralbankspengar eller skattepengar, men ändå dras man nu ner i en ny omfattande recession. Men nu är vapnen redan använda. Frågan är vad som kommer ske med banksystemen och även de svenska bankerna? Onlinemäklarna har sparkat folk och på Twitter beklagade sig Avanzas Claes Hemberg över att Facebook ville ha drygt 40:- SEK för att Hembergs inlägg på Avanza skulle synas bättre. Passande nog har Hemberg hängslen, men fortsätter bestämt hävda att man ska köpa aktier.

Vi andra kan se tecknen och köper guld och silver.

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 839,64 kr 1.17%
Silver 9,97 kr 0.57%
Platina 332,67 kr 0.37%
Palladium 362,20 kr -0.19%
Uppdaterat: 2024-04-18 20:10 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten