Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Guld bevarar värdet i Obama-tider

Börserna föll världen över under onsdagen, dagen efter president Obamas valseger, medan guldpriset gick åt andra hållet, ca +2%, och tog tillbaka hela det prisfall som skedde dagen före valet.

Dagschart guldpriset i USD. Börsindex S&P-500 i blått.Det samma gällde även priset på silver, med ca +3%, allt i amerikanska dollar, vilket ju också gäller amerikanska börsindexet S&P-500, som man ser som en blå linje ute till höger. Staplarna visar guldpriset.

Även om investerare även flydde till amerikanska statspapper, som i dollar mätt kortsiktigt förlorar mindre än börsen, så visade med all tydlighet ädelmetallerna sitt värde som trygghet mot fortsatt politiskt vansinne.

Frågan man ställer sig när man ser en så stor omedelbar reaktion, är hur fort utvecklingen fortsätter. Har vi ett nytt sk rally i guld och silver nu när verkligheten knackar på (Resource Investor)?

Det går även att titta på den stora sänkningen av tillväxtprognoserna för skuldkrisens eurozon, som en förklaring till gårdagens börsnedgång. Fast även i så fall visar det sig ändå att guld och silver är rätt investering eller värdebevarare i Obama- och skuldkristider.

Samtidigt hopar sig molnen allt mer i Sverige, med vad som ser ut att bli de största varslen om arbetslöshet sedan den akuta finanskrisen 2009. Samtidigt varnade Riksbanken för att svenskarnas privata skulder är ohållbara och att det enda sättet att minska skulderna är en rejäl krasch (DI.se). Krisen kommer även till Sverige. Frågan är bara när förnekelsefasen tar slut och paniken sätter in?

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 840,05 kr 1.22%
Silver 9,97 kr 0.56%
Platina 332,85 kr 0.42%
Palladium 362,88 kr -0.01%
Uppdaterat: 2024-04-18 19:55 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten