Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Volatiliteten i silver är ett gott tecken

Hos Resource Investor menar Peter Cooper att volatiliteten i silverpriset är ett pris man får betala för en råvara som sett en rekordartad utveckling de senaste åren och säger underförstått att man inte ska oroa sig över nedåtrörelser. Volatiliteten gäller även på uppsidan.

Tony Daltiro menar att silverpriset kommer fortsätta att stiga under 2013, både som en konsekvens av nya tillämpningar i industrin, såväl som efterfrågan från investerare. Risken för nationaliseringar av silvergruvor kan också driva upp silverpriset, vilket i sig leder till större risk för nationaliseringar. Generellt leder nationaliseringar till ineffektivitet och minskar produktionen, vilket i sig alltså drar upp priset ytterligare.

Man ska samtidigt komma ihåg att när Daltiro och Cooper pratar om silverpriset så är det amerikanska dollar man menar. Som svensk, med sparande och inkomster i svenska kronor, behöver man också titta på hur den svenska kronan kan komma att utvecklas mot dollarn. Detta speciellt med den överskuggande amerikanska statliga skuldkrisen, där man till årsskiftet riskerar slå i skuldtaket igen.

Samtidigt kommer det allt tätare tecken på att den svenska ekonomin är på väg att tvärstanna och frågan är hur mycket starkare kronan kan bli. En investering i silver och guld kan också ses som att man säljer svenska kronor och satsar på att de ädla valutorna ska stiga mer än den svenska kronan. 

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 838,53 kr 1.03%
Silver 9,97 kr 0.59%
Platina 332,94 kr 0.45%
Palladium 361,94 kr -0.27%
Uppdaterat: 2024-04-18 18:15 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten