Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Förfalskade guldtackor

Under natten till idag spred sig en nyhet om förfalskade guldtackor som en löpeld genom nätet. Källan var MyFoxNY men Zerohedge torde vara bloggen som gav det mest spridning bland gold bugs. Redan tidigt på morgonen svensk tid hade nyheten plockats upp av svenska finansbloggar som Cornucopia?. I skrivande stund har gammelmedia inte uppmärksammat förfalskningen. Det problematiska med förfalskningen är att den är mycket skickligt gjord och den drabbade en erfaren köpare, juveleraren Ibrahim Fadl. Uppenbarligen ska det även ha medföljt dokumentation som styrker tackans äkthet. 

Då och då kommer det nyheter om liknande fall, något som ofta får stor spridning på nätet. Man ska dock vara medveten om att det är extremt ovanligt att detta sker och man känner enbart till några få fall över en tioårsperiod. Guldtackor smälts om i ganska stor utsträckning av präglare och juvelerare och trots den höga omsättningstakten har man inte stött på mer än ett par fall i hela världen. Den som är intresserad kan ta del av vad Perth Mint skriver här. Perth Mint är en av världens kändaste tillverkare av investeringsprodukter av ädelmetall och de har inte stött på några förfalskade tackor de senaste tjugo åren: "In the experience of The Perth Mint, such fakes are a rare occurrence. In the 20 years our Refinery Manager has been working at the Mint, he has never seen a fake bar come through our operations. If investors buy coins and bars made by reputable refiners and mints and from a reputable dealer they are highly unlikely to be sold fakes.

Att köpa guld präglat av kända präglare från en etablerad handlare innebär ingen risk att tala om. På samma sätt som man inte oroar sig för att bli träffad av blixten när det regnar ska man inte oroa sig för förfalskade guldprodukter. Det handlar bara om att vidta enkla försiktighetsåtgärder: i fallet med blixten bör man hålla sig borta från öppna fält och i fallet med guldprodukter bör man köpa av välkända handlare som Liberty Silver. 

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 688,98 kr 1.08%
Silver 7,66 kr 1.23%
Platina 294,45 kr 0.28%
Palladium 318,28 kr 0.90%
Uppdaterat: 2024-03-01 17:25 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten