Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

The Secret of Oz

 

År 1900 släppte L. Frank Baum boken, Trollkarlen från Oz. Berättelsen handlar om den föräldralösa tonåringen, Dorothy Gales, som bor med farbror Henry, faster Em och sin lilla hund, Toto i ett hus på landet i Kansas. Dorothys hus blir uppryckt och ivägblåst från Kansas av en tornado och störtar med Dorothy och Toto i det magiska landet Oz.

År 2009 släppte författaren och förespråkaren för monetär reform, Bill Still, sin andra film om kampen mellan bankirer och den amerikanska regeringen under historiens gång. I denna film gör Bill Still gällande att boken Trollkarlen från Oz innehåller en rad dolda referenser till dåtiden rörelse för monetär reform.

Många av dessa referenser försvann dock i filmversionen. Bland annat ändrades Dorothys silverskor till rubin för att utnyttja färgeffekten i den nya technicolor -tekniken.

Bill Still hävdar att när tillgången på pengar är god underlättas utbytet av varor och tjänster. När tillgången på pengar däremot är låg stryps handel och välståndet minskar. Problemet är att i princip alla pengar skapas ur skuld och kräver återbetalning med ränta. Det blir matematiskt omöjligt för alla skuldtagare att bli skuldfria. The Secret of Oz använder på ett mycket underhållande sätt Trollkarlen ifrån Oz som allegori för hur det ekonomiska systemet fungerat genom vår historia fram tills idag.

Filmen innehåller dessutom ett sevärt inslag från Sveriges huvudstad där Bill Still berättar om de svenska sparbankerna och kungamördaren Johan Ankarström.

Filmen är textad till svenska i youtubes eget system. Om undertexterna inte kommer upp, aktivera dem genom att klicka på CC längs ner till höger.

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 839,64 kr 1.17%
Silver 9,97 kr 0.57%
Platina 332,67 kr 0.37%
Palladium 362,20 kr -0.19%
Uppdaterat: 2024-04-18 20:10 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten