Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

G&S: Del 7 Vad har skapat lågkonjunkturen?

Av: Torgny Persson

Visste du att majoriteten av det vi kallar pengar skapas genom privata banker?

Bankerna skapar pengar ur tomma intet genom utlåning. Pengarna investeras i olika tillgångar som fastigheter och aktier vilket leder till bubblor. När bubblorna spricker innebär det lågkonjunktur. 

Historien har bevisat att samhällssystem där pengar skapas ”magiskt” ur tomma intet är dömda att misslyckas. Resultatet blir en kreditexpansion som innebär inflation och ökad skuldsättning till den grad att pengarna så småningom blir värdelösa. 

Vad har papperspengar för värde?
Papperspengar har inget egentligt värde mer än pappret som de trycks på. Dock finns det ett starkt intresse från mäktiga bankirer att fortsätta låta pengar skapas från privata banker. När bankerna skapar pengar genom utlåning (pengarna som lånas ut finns inte sedan tidigare) är nämligen låntagaren skyldig att betala tillbaka det lånade beloppet plus ränta. Räntan finns inte heller utan måste också skapas ur tomma intet genom nya lån. På detta sätt skapas en omfördelning där bankerna succesivt tar makten över alltmer resurser.

I USA finns en växande rörelse, mycket tack vare kongressledamoten och frihetskämpen Ron Paul, som vill stänga ner den amerikanska centralbanken Federal Reserve eftersom den ägs av privata intressen och köper amerikanska statsobligationer av regeringen med pengar som de själva skapar.

Guld och silver är riktiga pengar
För att skapa stabil tillväxt med låga stabila räntor utan konjunktursvackor krävs ett system där valutan har en uppbackning. Denna uppbackning kan vara i ädelmetall som guld och silver.

Fördelarna med en uppbackad valuta är att bankernas och statens makt över människor minskar då de inte längre kan styra oss genom att kontrollera penningsystemet. De kan inte skapa pengar genom lån och på så sätt förslava människor. De kan heller inte göra dina pengar och besparingar värdelösa genom inflation.

Med en uppbackad valuta avskaffas konjunkturcykeln och den misär som uppstår i lågkonjunkturer kan undvikas.

Guld och silver är den bästa tänkbara investeringen i såväl goda som dåliga tider då guld och silver har ett naturligt inneboende värde eftersom det är sällsynt förekommande och högt eftertraktat.

Papperspengar kommer och går med guld och silver består. Ingen pappersvaluta har överlevt mer än några decennier medan värdet på guld och silver har bestått över tusentals år.

Skydda dig från lågkonjunkturen genom att investera i Guld och Silver!
Investera i guld och silver från Liberty Silver. Vi har Sveriges bästa utbud av silvertackor och silvermynt och säljer även guld, platina och palladium.

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 674,43 kr -0.22%
Silver 7,57 kr -0.67%
Platina 298,56 kr -0.49%
Palladium 320,41 kr -1.04%
Uppdaterat: 2024-02-26 03:10 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten