Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

SERIE: Krisen i Grekland Inifrån - Del 13 - Flykten från Platons Grotta

Av: Robin Nilsson

 

Tolv artiklar har vi nu lämnat bakom oss, varav flertalet innehåller information om hemliga VIP-möten, falskflaggade operationer, giriga banker, förljugen media, kryptiska symboler och förrädare till politiker. Har artikelförfattaren drabbats av solsting på Greklands badstränder? Ja, ett växande antal människor världen över påstår konstigheter som att regeringar, välgörenhetsorganisationer, multinationella företag och underrättelsetjänster ligger bakom stora omvälvande händelser såsom storskaliga terrorattacker, kriser och revolutioner. Vad orsakar då konspirationssjukan och hur är det med smittorisken? Går det att vaccinera sig mot den? Låt oss undersöka fenomenet närmare och se om vi finner en lösning! Utgångspunkten för denna den trettonde och sista artikeln i serien blir en liknelse av en gammal tokig gubbe som hette Platon.

I sitt verk Staten drömde Platon ihop följande historia:

En grupp människor sitter fastkedjade i en grotta, med ansiktena vända mot grottans inre. Bakom dem finns en mur, och bakom muren brinner en eld. Mellan muren och elden går människor som håller upp föremål ovanför muren, som i en dockteater. Elden kastar skuggor på grottväggarna och dessa skuggor är de enda föremål fångarna i grottan kan se. Därför kretsar hela deras liv kring diskussioner om skuggornas utseende.

Om någon av fångarna nu lyckas lösgöra sig från sina bojor, och passera förbi muren och elden och genom grottmynningen ut i den verkliga världen, skulle han omedelbart bländas av solen som han aldrig hade sett förut. Men när hans ögon vant sig vid ljuset, skulle han upptäcka den verkliga världen och förstå att hans liv hittills varit baserat på artificiellt skapade företeelser. Hade han nu av någon anledning vänt tillbaka in i grottan, skulle han ha mycket svårt att övertyga fångarna i grottan om vad han sett, och därtill skulle hans ögon, nu ovana vid mörkret, ha svårt att peka ut skuggorna på väggarna, och han skulle göra sig till åtlöje.

Den historien är givetvis irrelevant för oss nutidsmänniskor som är så välinformerade om världen. Vi som har gått i skolan och pluggat in en massa information som omtänksamma staten sammanställt åt oss, om världens religioner, kungar på krigståg, ett urval av den bästa litteraturen, de fyra räknesätten m.m. Många av oss har dessutom fortsatt till universitetet och skaffat fina titlar inom något område med svåruttalat namn. Dessutom knäpper vi på TV:n varje kväll och låter snälla tanter och farbröder förklara och reda ut händelser som enligt SVT eller den välmenande nyhetsbyrån är värda att veta. Så vi kan ju omöjligen vara lurade, eller hur?

Tyvärr har på senare år en oerhört farlig skapelse kommit i mänsklighetens händer. Det är ett oberoende nätverk som kallas Internet där information sprids okontrollerat. Staten, bevare oss väl! Nej, Staten sviker förstås inte, utan skyddar oss bäst den kan genom välmenande informationskampanjer. Nätverket är ju särskilt farligt för barn, varför föräldrar uppmanas att begränsa och kontrollera barnens tillgång till Internet. För tänk om barnen skulle råka hamna på någon av följande webbsidor:

  • Mer än 1700 hallucinerande arkitekter och ingenjörer påstår sig ha bevis för att kollapserna av byggnaderna på World Trade Center den 11 september 2001 skedde på grund av kontrollerad sprängning – alltså inte på grund av att 19 kapare styrde flygplan in i byggnaderna. Här presenterar de bevisen. Titta helst inte på deras filmer eftersom det är slöseri med tid. Titta på SVT:s Uppdrag Granskning istället som, hör och häpna, uppdagat att Ingvar Kamprad gömt undan miljarder kronor i ett skatteparadis. Kamprad som varit lömsk nog att bygga upp sitt företag runt en stiftelse så att Coca Cola retfullt nog inte kan köpa upp det. Honom måste vi granska!
  • Vaccinationsfaran.se är en nyhetsportal som samlar löjeväckande artiklar med påståenden om att vacciner skulle vara farliga... Att sprutorna inte alls stärker immunförsvaret utan är direkt nedbrytande för människokroppen. Visst är det en och annan som drabbas av narkolepsi eller allergier, men det är väl ändå acceptabelt i vetenskapens namn (bara det inte är mitt barn). Att MMR-vaccinet skulle vara kopplat till sjukdomar som ADHD är ju skrattretande. Fast jag undrar vad ämnen som kvicksilver och formaldehyd är bra för? Men de måste ju vara nyttiga för vaccinerna rekommenderas ju av WHO och farbror doktorn. Håll barnen borta från den sajten! Annars riskerar du skrik och ben som spjärnar emot nästa gång det är dags...
  • Trädens årsringar har tydligen krympt i storlek de senaste 2000 åren och vi är på väg mot kallare klimat. Men hur stämmer detta in med helgonförklarade Al Gores doktrin om smältande polarisar? Han som osjälviskt reser runt i sitt privata jetplan och så illustrativt belyser växthuseffekten för att även vi mindre begåvade ska förstå. Snälle Al Gore som gett oss alla dessa underbara koldioxidskatter som säkert kommer att hjälpa oss ur krisen. Den globala uppvärmningen får vi absolut inte ifrågasätta. Här är några som trots allt gör det ändå. Dessa besserwissers menar att det är temperaturen som styr koldioxidmängden och inte tvärtom. De har påvisat att halten av koldioxid relaterat till temperaturen är eftersläpande med flera hundra år. Hur vågar de!?
  • Hoppsan då! En skådespelare som fått fnatt.Är det bara Al Gore som är frisk?
  • Här har vi en världsartist som vädjar till fansen att vakna. Vad är det som pågår? Sälja sin själ? Michael Jackson var förstås galen. Det förstår ju vem som helst. Han hade ju till och med intima stunder med små pojkar. Det sa dom på TV, så det måste ju vara sant.

STOPP STOPP! Jag tänkte att vi stoppar monologen där och tittar närmare på exemplet med Michael Jackson. Skulle det inte kunna vara så att Michael tagit sig ut ur Platons grotta och genom sina erfarenheter som världsartist upptäckt hur musikindustrin och delar av samhället egentligen fungerar? Han går sedan tillbaka in i grottan för att berätta vad han skådat. Fansen som inte har några referensramar vad gäller överstatliga konspirationer, bara tjuter och applåderar utan att ta honom på allvar.

Med övrig information i åtanke bör vi kanske fundera över om det eventuellt låg något i Michael Jacksons uttalande, och möjligen lägga ner vår föresats om att bota konspirationssjukan. Men, vad gör vi istället? Ska vi låtsas som om inget händer och bara köra vidare? De flesta av oss har ju investerat mycket i den här ”verkligheten”. Vi har skaffat oss titlar, positioner, yrkeskarriärer, diplom och medaljer som bygger på allt som för närvarande anses riktigt och viktigt. På samma vis hade ju fångarna i grottan skapat en samhällsstruktur runt skuggbilderna. Vad skulle ni rekommendera dem? Skulle de göra bäst i att leva vidare i grottan och låta sig manipuleras av teaterskådespelet? Tänk om teaterfolket inte hade så goda intentioner och började projisera hypnotiska budskap som manipulerade dem till galenskap eller slaveri?

 

VALET

Ja, vi kan fortfarande välja. Antingen stannar vi i drömvärlden eller så vaknar vi upp och konfronterar verkligheten. För min egen del påbörjades processen för cirka 10 år sedan. När TVÅ flygplan kraschade in i TVÅ skyskrapor på Manhattan, varefter TRE skyskrapor symmetriskt kollapsade (WTC1, WTC2 och WTC7), kändes det inom mig att något inte stämde. Likt många andra har jag spenderat mycket tid åt att söka sanningen. Resultaten delar jag gärna med mig av, men först måste ni göra ett val.

Väljer ni drömvärlden så kan ni fortsätta leva ungefär som förut, åtminstone ett litet tag till. TV:n kommer förstås finnas vid er sida och ge någotsånär välpaketerade förklaringar som ni ganska enkelt kan acceptera, alltmedan ni successivt lotsas vidare i drömmen mot en framtid som blir utom er kontroll. Ni som väljer drömmen kan med fördel sluta läsa här. Vad gäller Greklandskrisen så kommer ni få allt serverat via TV och tidningar. Var bara noga med att inte tänka efter själva, utan acceptera informationen som färdigprocessad kunskap. Glöm inte att repetera huvudmantrat varje dag: att själva kärnan till krisen är grekiska folkets bristande skattemoral, korrupta kynne, lathet och lättjefulla leverne.

Ni som väljer sanningen kan gärna fortsätta läsa.

 

SANNINGEN

Att i detalj beskriva alla nivåer av sanningen i sin helhet skulle kräva ett antal bokvolymer. Jag kommer bara ge en kort sammanfattning av de slutsatser som flertalet sanningssökare dragit genom att oberoende av institutioner och media, förutsättningslöst undersöka och observera händelser och företeelser i vår värld:

Samtliga av mig kända sanningsforskare har kommit fram till att det finns en omfattande konspiration riktad mot mänskligheten. Denna genomsyrar hela samhället, alla aspekter av livet, alla kunskapsområden, och sträcker sig långt tillbaka i historien. Bakom konspirationen ligger en maktelit som genom hela den historiska tiden, mer eller mindre öppet, styrt och manipulerat mänskligheten. Makteliten bestod ursprungligen av kungafamiljer, prästerskap och sedermera ättlingar till dessa. Deras blodsband tycks leda ända till Babylon och Egypten. Visste ni förresten att flertalet av USA:s presidenter har påbrå från olika kungafamiljer i Europa?

År 2000 infiltrerade ett amerikanskt oberoende nyhetsankare, vid namn Alex Jones, en hemlig mötesplats i norra Kalifornien som kallas Bohemian Grove. Dit reser varje år ett urval av maktelitens medlemmar och deltar i underliga ceremonier och orgier. Till Bohemian Club har bland annat presidenter som Ronald Reagan och Richard Nixon hört. Alex Jones blev vittne till en ceremoni där man brände en replikation av ett människobarn vid foten av en stor stenuggla. Uggleguden kan härledas till Babylon och har funnits med som esoterisk symbol genom tiderna. Vi hittar den idag på många av våra skolböcker. Alex intervjuade sedermera en av Reagans rådgivare, David Gergen om Bohemian Grove. Vad tycker ni om hans reaktion?

Elitens viktigaste redskap för att styra oss är vanligt hederligt hemlighetsmakeri. Kunskap är ju makt, som man brukar säga. Det finns en gömd maktstruktur bortom det vi lär oss i skolan – en struktur som är oberoende av nationer, regioner och den officiella maktstrukturen. Denna struktur är noggrant gömd inom olika hemliga sällskap såsom frimurarordnar och Tempelriddarna. Eliten älskar hemliga symboler och maktstrukturen symboliseras av en pyramid som i toppen har ett öga – det allseende ögat (se baksidan på en amerikansk dollarsedel). När man förflyttar sig uppåt i maktstrukturens hierarki kommer man närmare och närmare sanningen, men på varje nivå finns det färre och färre individer.

Den viktigaste kunskapen är bara för ett fåtal och innehåller nyckeln till makten över våra liv. Eliten har hållit denna kunskap avskild från oss och därmed alltjämt kunnat behålla makten över mänskligheten. Deras kontrollsystem börjar emellertid förlora sin effektivitet eftersom vi människor just nu genomgår en fundamental kroppslig och själslig förändring. Vi är på väg mot en ny tidsålder då vi återupptäcker de djupare sambanden i universum. Jag säger återupptäcker eftersom det finns gott om bevis för högt stående civilisationer långt tillbaka i forntiden. Den linjära utvecklingen från apmänniska till Homo Sapiens Sapiens och vidare till dagens civilisation, då vi ska ha nått den absoluta toppen, är alltså inget annat än en underhållande myt.

Makteliten känner till den pågående förändringen och försöker panikartat hålla sig kvar vid makten. Deras plan för att behålla makten kan sammanfattas med termen NVO, som betyder den nya världsordningen. George Bush den Äldre och många andra politiker har med kryptsika ordalag pratat om denna ordning i åratal, ja till och med Winston Churchill pratade om den. Tanken är att skapa en global polisstat där all makt är centraliserad. Planen går ut på att via terrorattentat, artificiellt skapade kriser och konflikter successivt införa ett storebrorsamhälle där alla är försedda med ett mikrochip och kontrollerade från vaggan till graven. Metoden att centralisera makten är genom att successivt överföra fler och fler befogenheter till FN och andra världsomspännande organisationer såsom IMF och WHO.

 

VÄGEN TILL FRIHET

Vägen ut ur Platons grotta är inte alls särskilt komplicerad. Det första steget är att inse vem som egentligen har makten här. Vi är många och de är väldigt få. Att de besuttit makten beror endast på vår okunskap och den situationen håller på att förändras. Bara det faktum att just Du sitter och läser denna artikel är ett tecken på detta.

Tyvärr har eliten lyckats få oss att känna oss små och obetydliga. Vad kan lilla jag göra? Mer än du kan drömma om! Vi har en enorm kapacitet till konstruktivt skapande som bara väntar på att frigöras. När vi gör oss av med hat och rädlsa kan vi successivt börja utnyttja våra hjärnors fulla kapacitet och åstadkomma mirakel.

Vi är så vana vid att problem måste lösas med våld. Det får vi inprogrammerat via alla våldsfilmer som Hollywood matar oss med. Bara actionhjältar kan åstadkomma något och det görs med våld och vapen. Titta vad Gandhi åstadkom på sin tid! Han och tusentals indier fick den tidens största maktimperium, det Brittiska Imperiet, att lämna Indien med svansen mellan benen, utan att avlossa så mycket som ett skott.

Men, rent praktiskt då – hur börjar man? Ja, det är förstås individuellt, men intentionen är en central faktor. Det gäller att verkligen vilja bli fri och vilja ta kontroll över sitt liv. Med kontroll menar jag att själv ta ansvar för områden som utbildning, hälsa och ekonomi. Vi är så vana vid att förlita oss på så kallade experter. Blir vi sjuka så fixar farbror doktorn oss, bankens finansiella experter får ansvaret för våra pengar och TV:n ger oss färdigpaketerade kunskaper. Vi måste lägga det slentrianmässiga levernet på hyllan och börja ifrågasätta. De flesta doktorer saknar intresse för din hälsa och är snabba att skriva ut medicinska preparat som endast undertrycker symptomen på de egentliga underliggande problemen. Bankens rådgivare borde egentligen kallas försäljare för de säljer bankens produkter. Stora TV-kanaler och tidningar ägs av mediamoguler eller statliga bolag. Litar du på informationen?

Internet är ett fantastiskt redskap. Med en sökmotor hittar du snabbt information och kan enkelt dubbel- eller trippelkolla denna mot olika källor. Utbilda dig om hälsa, ekonomi, historia etc. Hur tror du förresten att pyramiderna byggdes? Ja, sagoberättelsen i historieboken om slavar eller bönder med primitiva kopparredskap som släpade upp till 80 ton tunga stenblock uppför jordramper, är ju ganska patetisk, inte sant? Avancerad teknologi som överträffar dagens är väl snarare slutsatsen man borde dra om man tittar på storleken, komplexiteten och precisionen i bygget. Visste ni förresten att Parthenon byggdes på 9 år? Restaureringsexperter håller på att laga Parthenon, men har svårighet att åstadkomma tillräcklig precision. De har nu hållt på i över 20 år och avklarat beklämmande lite. Här är länken till en dokumentär om mysterierna med Parthenon.

Informera dig om makteliten och deras planer. Vi vet relativt lite om dem, medan de vet allt om oss. De känner till våra grundläggande behov och vet vilka knappar de ska trycka på för att lotsa oss dit de vill. Med lite kunskap om dem kan vi successivt ta över kommandobryggan. Det finns ett enkelt, men oerhört kraftfullt sätt att påverka utvecklingen. Det är genom våra val i det dagliga livet. T ex vill eliten åstadkomma ett kontantlöst samhälle. Därav den massiva propagandakampanjen mot ”de farliga kontanterna” som just nu pågår i Sverige. Vi kan genom att ta ut våra pengar från banken och betala med kontanter effektivt motverka den utvecklingen.

Makteliten vill centralisera makten och föra den längre ifrån oss. Vi kan istället arbeta för decentralisering och att makten stannar på lokal nivå. Eliten eftersträvar storskalighet. Vi kan göra allt för att gynna det småskaliga. Köp ägg och kycklingar från lokala bönder istället för matkedjorna. Efterfråga kvalitet och ifrågasätt ingredienserna i maten ni köper.

Ifrågasätt att övervakningskameror och mobilmaster poppar upp överallt. Ja, mobilstrålning är skadligt. Det pågår massiv lobbying och mörkläggning, bl.a. organiserad av mobiltillverkarna. Jag säger inte att vi måste sluta använda mobiltelefoner, men använd dem med måtta, håll dem på avstånd från huvudet och kolla denna artikeln innan ni ger en till barnen.

Men bäst är inte att kämpa emot elitens system. Bäst är att ta avstånd från det, medan vi successivt bygger vårt eget. Att ta kontroll över pengar tillhör de viktigaste åtgärderna. Pengar är elitens styrmedel så genom att återta kontrollen över dessa, klipper vi rodret på deras redan läckande fartyg.

Nu tackar jag för mig och hoppas att den rådande situationen i allmänhet och Greklandskrisen i synnerhet, hamnat i ett rättvisare och mer balanserat perspektiv.

 

TILLÄGG

Efter en fullständigt berättigad kommentar från en läsare känner jag att det behövs ett tillägg. Tanken med artikeln är inte att instifta någon negativ sinnesstämning hos läsaren, utan tvärtom att inge hopp och inspirera till handling. Alex Jones, som jag nämner infiltrera Bohemian Grove, kan ge skrämselhicka åt vem som helst som saknar fullständig insikt om alla nivåer av sanningen. Alex saknar uppenbarligen själv den insikten, även om han nog successivt börjat öppna sinnet genom åren. Anledningen att jag nämner honom är att han utgör en tillförlitlig informationskälla när det gäller allt som manifesterar sig fysiskt bakom kulisserna.

Som jag nämnde i början av stycket ”Sanningen” så existerar sanningen på olika nivåer. Ja, förutom det vi kallar den fysiska världen där allt vi ser med ögonen utspelar sig, så finns det en energimässig nivå där allt är vibrerande energi. Denna energi är bland annat sammanlänkad med vårt sinnestillstånd. Hat och rädsla är långsamt vibrerande energi som ligger nära den fysiska materien i frekvens. Kärlek är den snabbast vibrerande energin. Makteliten är inte kapabel till den snabbare vibrerande glädjen och kärleken. De ”blåblodiga” har annorlunda genetik som inte tillåter detta. De är fast i den långsamt vibrerande energin av hat, egoism, avundsjuka och framförallt rädsla. Där vill de även att Du ska befinna dig, för annars tappar de kontrollen över dig.

Vi människor är emellertid fullt kapabla till ett liv i glädje och kärlek. Skapar vi oss den tillvaron så hamnar vi utom maktelitens räckhåll eftersom vi då existerar utanför deras frekvensband. Ja, det är faktiskt vi som skapar tillvaron! Tillvaron är inga yttre omständigheter som bara händer oss, så glöm konceptet "tur och otur i livet". Den energi som vi inombords vibrerar, sänder vi ut och den manifesterar sig efterhand som upplevelser, omständigheter, personer vi möter och fysiska ting. Självklart påverkar energin även vår egen fysiska kropp som tar skada av ständigt negativa tankar. Har ni svårt att tro på detta så hänvisar jag till den japanske forskaren Dr. Masaru Emoto som forskat på vatten och hur denna substans påverkas av musik och känslor. Tänk på att din egen kropp består till ca. 80% av vatten! Med detta som bakgrund är det kanske inte så knäppt som det låter att prata med krukväxterna, eller varför inte spela musik för dem!

Makteliten är högst medveten om den energimässiga aspekten och försöker med alla medel hålla oss i ett tillstånd av rädsla. Hur konstigt det än kan låta så lever de på vår energi. De lever på att skapa rädsla och absorbera denna långsamt vibrerande energi. Därför är de så glada för konflikter, krig, skräckfilmer, svartmålande nyhetspropaganda m.m. De ser oss förutom boskap som energigivande batterier. Se filmen The Matrix som, likt Platons Grotta, är en förträfflig analogi till den värld vi lever i och som dessutom illustrerar batterikonceptet. Utan att överdriva kan jag påstå att spelfilmerna innehåller mer sanning än flertalet dokumentärer. Sanningen är bara gömd i analogier och symboler som oinitierade betraktare inte förstår. Så jobbar eliten, och de älskar det.

Det viktigaste vi kan göra är att bryta oss loss ur rädslans järngrepp. Vi gör detta genom att komma till insikt om vilka vi är och hur världen egentligen fungerar. En man som förklarar verkligheten på ett intressant och underhållande sätt är David Icke. Här är en föreläsning från Brixton Academy från 2010. David är en föredetta sportkommentator på BBC som under 1990-talet började ifrågasätta ”verkligheten”. Han blev utskrattad under många år, och stolarna gapade tomma på hans föreläsningar. Visst kan det verka knäppt, men idag är det inte lika många som skrattar och i oktober håller David Icke en föreläsning på Wembley Arena i London inför tusentals åskådare!

Ja!, det förekommer utomjordingar i hans föreläsningar, men är det så konstigt egentligen? Åk ut på landsbygden en stjärnklar vinternatt, på hyfsat avstånd från gatulampor och annan belysning, och titta upp mot himlen. Då förstår du nog vad jag menar. Om inte det räcker så hänvisar jag till Dr. Steven Greer och ”The Disclosure Project”. Om ni besöker sajten och scrollar ner till slutet av förstasidan så hittar ni länkar till 4 + 4 timmar med vittnesuppgifter, främst från radaroperatörer och höga militärer som berättar om sina erfarenheter med utomjordisk teknologi under yrkeskarriären.

Ja, verkligheten är märkligare än något vi kunnat föreställa oss. Så till den grad att Platons liknelse med fångarna i grottan knappast överdriver mänsklighetens situation. Fast man kan ju vända på det hela: Vore det inte märkligare om intelligent liv endast utvecklats på denna lilla planet, eller om ingen utomjordisk civilisation gett sig i kast med att utforska universum? Drömmen som vi kallat verklighet är nog trots allt märkligare, inte sant?

Jag hoppas att ni läsare nu kan lämna artikeln i positiv sinnesstämning. Det är långt ifrån så mörkt som det verkar, men för att inse detta fullt ut, behöver man forska lite på egen hand. Steg 1 är att identifiera och förstå konspirationen. En bra inkörsport är terrorattacken den 11 september i New York, eftersom den utgör elitens i särklass mest omfattande klavertramp. Det tar inte lång tid innan man inser att den officiella versionen kan spolas ner i toaletten utan tveksamhet. Därefter är det naturligt att börja ifrågasätta fler händelser, fenomen och aspekter av livet som man tidigare tagit för givet. Snabbt upptäcker man att det finns en hel värld av möjligheter bortom den lilla låda som vår verklighetsuppfattning tidigare rymdes inom.  Då börjar man nästan tycka synd om makteliten, vars uppfattning av verkligheten får plats i en endast marginellt större låda än vår.

När uppvaknandet nått en kritisk punkt kan de kyssa sin nya världsordning adjö. Då gör vi den till vår, genom att arbeta tillsammans, över nationsgränserna, med kärlek, glädje och vår återvunna kreativa potential, för att manifestera en värld som gör oss människor rättvisa!

Kom gärna med ytterligare frågor eller synpunkter så kan vi tillsammans reda ut begreppen och nå ökad klarsynthet.

Tack för ordet!

<< Tillbaka till artikelseriens huvudsida

 

Kommentarer

Erik 2012-07-22 12:02

Bra artikel, och jag håller med om det mesta. Men personligen håller jag mig undan Alex Jones och likasinnade. De påverkar enbart min sinnesstämning negativt - Även om jag lyssnat lite på Rik Clay, Ian Crane ... speciellt nu när det är OS i London om några dagar.

Men vem trodde för 20 år sedan att säkerhetstjänsten skulle kunna ha total kontroll på befolkningen. Vilka matvaror vi köper i affärerna -kortanvändningen, vart vi befinner oss hela tiden - gps:en i mobilen, hur ofta vi masturberar - besök av sexsidor, våra fingeravtryck - flygplatsen, våra sjukjournaler - digitaliseringen, vilka vi är vänner med och vad vi skriver privat - Facebook och mail, eller vad våra innersta tankar är när vi skriver på "anonyma" forum.

Vårt nuvarande samhälle får IB-affären att likna en fis i rymden.

Frågan är hur mycket värre det blir om ytterligare 20 år?

Robin Nilsson 2012-07-22 16:30

Tack Erik för din kommentar! Den fick mig att utveckla artikeln bortom vad jag initialt hade planerat. Se det nyinsatta stycket strax ovanför kommentarerna med rubriken "Tillägg". Där beskriver jag en annan nivå av verkligheten som makteliten inte vill att vi ska känna till. Det är vetskapen om den nivån som en gång för alla kan låsa upp mänsklighetens bojor.

Jag är medveten om symboliken bakom OS i London och maktelitens möjliga planer att iscensätta något. Om de vågar sig på en falskflaggad operation så kommer det leda till att ytterligare människor vaknar upp. Svärdet är dubbeleggat och hugger tillbaka på dem själva.

Vad ni än upplever under TV-sändningarna från OS så glöm inte att ifrågasätta det som presenteras. Öppningsceremonin riskerar bli en orgie i esoteriskt symbolspråk och svart magi. Ska ni titta på den så var medvetna om detta. Då är ni betydligt mindre påverkbara.

Olympiska Spelen till trots så är spelet snart slut för våra kära översittare!

C.E. Strandh 2012-07-27 16:39

Jag gillade överlag artikelserien men känner mig skeptisk mot den här avslutande delen. Dels ställer jag mig tvivlande till många enskildheter såsom hur bra belagda wtc konspirationsteorin, new age metafysiken, med mera är. Och sen undrar jag på vilket sätt detta egentligen har att göra med greklandskrisen.. Det förefaller mer för mig som att teorin att krisen är orsakad av politisk korruption på många nivåer, brister i det demokratiska systemet, ekonomiska vanföreställningar och girighet har mycket mer stöd än det ganska extravaganta teoretiserandet här. Vad har ufon med saken att göra exempelvis?

Robin Nilsson 2012-07-28 16:43

Jag förstår att många reagerar över mycket av innehållet i den avslutande artikeln. För 10 år sedan skrattade jag själv åt konspirationer, UFO-fenomenet, metafysik mm. Som universitetsstuderande hade jag i princip fullständig tilltro till vetenskapen och systemet. Så skedde terrorattacken den 11 september 2001, följt av omfattande nyhetsrapportering i TV och det s.k. kriget mot terrorismen. Successivt infann sig känslan av att något inte stämde, vilket fick mig att börja undersöka fenomenet på egen hand. Via nätet hittade jag omfattande bild- och videomaterial som aldrig visades på nyheterna, med vittnen som berättade om explosioner, flytande stål som rann ur hål i fasaderna, enorma rökmoln stigande från marknivå redan innan byggnaderna kollapsade mm mm. Det visade sig att jag inte var ensam om att ifrågasätta och efterhand som åren gick ökade antalet skeptiker, inte minst bland vetenskapsmän. Det visade sig snart att den officiella versionen av händelsen enkelt kunde motbevisas med vanlig högstadiefysik. Förutom Architects & Engineers for 911 Truth kan jag rekommendera Physics 911 (http://physics911.net) som med vetenskaplig metod klart bevisar orimligheten i den officiella versionen. Bland ifrågasättande vetenskapsmän kan jag nämna en dansk kemiprofessor vid namn Niels Harrit som, tillsammans med 8 andra vetenskapsmän, påvisat rester av högteknologiskt sprängmedel (Nano-Thermite) i betongdammet efter byggnaderna (sök på YouTube: niels harrit danish tv). Dessa och massor av andra tekniska bevis är svåra att bortförklara. Då bör man genast ställa sig frågan varför vi inte hör mer om detta i TV och tidningar. Det skulle ju utgöra drömmaterial för granskande journalister och skapa stora svarta rubriker, öppna för debatter och lägga grund till sanningssökande dokumentärer. Vår värld har ju förändrats radikalt sedan denna omvälvande händelse, med långtgående konsekvenser som krig, nya kontroversiella lagstiftningar och kraftiga inskränkningar i vårt privatliv. Vadan den

Robin Nilsson 2012-07-28 16:44

Vadan denna informationsblackout och löjeväckande framställning av alla som ifrågasätter det senare decenniets tilltagande terrorattacker? Med detta som bakgrund kändes det rimligt att även sätta andra s.k. sanningar på prov. Sanningar som vi fått inpräntade under uppväxten, inte minst via föräldrar, skola och media. Det finns ju massor av frågor och fenomen i vår värld som behandlas precis på samma vis. Jag hade kunnat fortsätta skriva i all oändlighet för ämnet är väldigt stort och går djupare än någon tidigare kunnat ana. Jag kan bara säga att sanningssökandet är väl värt besväret. Det leder till en ny övergripande världssyn och ny syn på allt från ekonomi och hälsa till livet och universum. Det besvarar frågor som vilka vi är, var vi egentligen befinner oss i historien, vad som egentligen händer just nu och hur vi kan påverka vår framtid. Självklart är sökandet efter sanningen ett personligt val och man behöver absolut inte förstå världen bara för att uppleva den. Det är emellertid ett erkänt faktum att en annalkande storm inte försvinner bara för att man sticker huvudet i sanden.

Robin Nilsson 2012-07-28 16:46

Vad gäller Greklandskrisen så ville jag med sista artikeln sätta den i ett större perspektiv. Visst finns det korrupta politiker i Grekland och systemet är inte det bästa, men det fungerade trots allt drägligt under många år. Vad var det egentligen som gjorde att det plötsligt gick utför för Grekland? Mycket pekar på att den gemensamma europeiska valutan i sig har medfört fundamentala problem för Euroområdets perifera länder. Ingen egen valuta – ingen egen penningpolitik. I media är det få politiker som talar om att slopa Euron, utan istället tar man för givet att vi behöver ökat europeiskt centralstyre för att rädda den gemensamma valutan. Hur mycket är den gemensamma valutan värd egentligen? De senaste åren i Grekland har dessutom varit kantade av svårbegripliga extraordinära händelser, vilka tyder på att något händer under ytan (se tidigare artiklar). Att det världen över pågår ett omfattande politiskt och ekonomiskt spel bakom kulisserna, bortom vad media rapporterar, är inte längre en konspirationsteori. Till er som fortfarande tvivlar på detta rekommenderar jag boken Confessions of an Economic Hitman av John Perkins. Det finns en mycket intressant intervju med honom på Youtube (sök efter: john perkins talkingsticktv). Jag hoppas att fler börjar söka sanningen. Den leder förr eller senare till upptäckten av en patetisk skara ynkryggar, med sannolik koppling till utomjordisk intelligens, som styr världen nästan uteslutande genom att manipulera din och min syn på oss själva och andra människor, omvärlden och universum. De har gjort så under väldigt lång tid. När uppvaknandet når den kritiska massan går det inte längre att stoppa och en empatisk värld blir äntligen möjlig. Vi är betydligt mer än vi tror så glöm termer och uttryck som ”lilla jag” eller ”vad kan jag göra?”. Mina kunskaper är på inget vis allomfattande, men fortsätt gärna fråga så fortsätter jag förklara utifrån min synvinkel.

Mengerian 2012-07-28 17:57

Med anledning av denna artikel väljer jag att avsluta alla samarbeten som jag hittills haft med Liberty Silver.

Tack för mig!

C.E. Strandh 2012-07-28 19:02

Hade jag haft ett samarbete hade jag gjort detsamma, tycker inte den här typen av teoretiserande (som jag som som sagt ställer mig starkt skeptisk till) hör hemma här.

Robin Nilsson 2012-07-28 23:11

Liberty Silver har ingenting med innehållet att göra. Det står klart och tydligt på artikelseriens huvudsida. Initiativet till serien var mitt och jag hade fria tyglar att styra innehållet. Liberty Silver står däremot för yttrandefriheten och möjligheten till fritänkande. Utan fritänkande hade jorden fortfarande varit platt, inte sant? Utan fritänkande hade vi inte handlat ädelmetall när en överväldigande majoritet pratar om att sälja. Jag hade verkligen hoppats på en konstruktiv dialog där vi tillsammans kunde närma oss sanningen. Kan inte någon lägga fram bevis för att 19 muslimska fanatiker kapade flygplan i USA den 11 september 2001, och flög in dessa i World Trade Center och Pentagon, samt knyta detta till att tre skyskrapor kollapsade? Jag har nämligen inte sett några sådana bevis och ställer mig ytterst skeptisk till den officiella versionen av händelserna den dagen. Den kontroversiella FRA-lagen i Sverige går att härleda till det ökande terrorhotet. Är det då inte sunt att kunna ifrågasätta och diskutera sådana händelser fritt? Är inte sanningen av allra största vikt?

Mengerian 2012-07-29 09:10

Jag har ingen lust att "debattera" 9/11 med någon som dig. Inte med en paranoid-schizofren dåre som tror på David Icke (och hans teorier om att världen styrs av "ödlor" - eller om det nu var en omskrivning för "judar"...). Däremot vill jag gärna ha en förklaring från Liberty Silvers ledning om varför de anser att denna dynga platsar på deras webbsida. Ingenting i artikelserien har att göra med ekonomi, utan är en rent konspirationsteoretisk utläggning (som totalt detonerade i det sista inlägget).

C.E. Strandh 2012-07-29 10:17

Liberty silver låter den här artikeln utgöra en del av något de kallar kunskapscentralen vilket är något de måste stå för. Skulle också gärna få en förklaring varför de tycker detta platsar där.

C.E. Strandh 2012-07-29 10:25

Vad gäller 911 så har jag sett vederläggningar av konspirationsteorin som är övertygande. Tror mest "the truth movement" är ute efter att få in bidrag och sälja prylar eftersom vartenda större sådan sajt har mycket sådana inslag. De är knappast ute efter sanning eftersom de bygger sina påståenden på vetenskapligt felaktiga påståenden och felaktiga citat med mera. En sak håller jag med om, och det är att det nog ändå är den bäst belagda av konspirationsteorierna du saluför här vilket säger något om kvaliteten på dem andra teorierna om rymdvarelser, frimurare med flera... Detta har ingen plats på en sajt som handlar om ekonomi och ädelmetall och riskerar bara att idiotförklara liberty silver i allmänhet vilket är synd eftersom mycket annat material på sajten är bra, även en del tidigare delar av den här artikelserien var intressanta som t.ex. Intervjuerna.

HenrikSundholm 2012-07-29 12:13

Skummade lite igår. Nu har jag läst hela plus tillägget, och det var värre dynga än man brukar se i Flashbacks konspirationsforum. That's saying something. Allt på samma gång, från 9/11 till vaccinationer till mobiltelefonstrålning till löst snack om "energier". Om Robin bara tryckt in något om indigobarn och Scientologikyrkans skit om psykiatrin också hade förteckningen blivit komplett.

Om jag haft någon kontroll över Liberty Silver hade hela artikelserien rykt på fem röda. (Om jag haft någon kontroll över Liberty Silver hade inte Robin fått skriva artiklarna från första början.)

Daniel Agorander 2012-07-29 16:32

Allvarligt talat har jag nog aldrig sett något så illa. Det finns en site för denna sorts idioti: vaken.se. Där kan foliehattar umgås fritt.

Om artikelförfattaren vill vara ute bland tänkande varelser, i stället för platser som vaken.se, så får han nog stå ut med att bli utskrattad. Liberty Silver däremot skulle nog tjäna mycket på att lägga lite distans mellan sig och dessa dumheter.

Robin Nilsson 2012-07-30 00:32

Roligt med allt engagemang och substansen i kommentarerna är verkligen imponerande! Så ni tycker att artikelserien inte borde få publiceras hos Liberty Silver? Med den logiken bör alltså en dagstidning avstå från att publicera åsikter som inte ligger i linje med tidningens egen profil. Skulle inte det göra Liberty Silvers Kunskapscentral till en icke-neutral propagandacentral, endast innehållande utvald information som ligger i linje med företagets egna intressen? Vad jag vet så handlar Liberty Silver om något större och betydligt ädlare än att bara kränga varor på nätet. Företaget har gjort ett tydligt ställningstagande för personlig frihet och vad är då viktigare än att främja fritänkande och yttrandefriheten? Liberty Silver har däremot ALDRIG påstått att företaget stöder informationen i artikelserien på något vis. Och vad är egentligen så farligt med att någon utomstående tycker på ett visst sätt? Varför denna aggressiva/förlöjligande attityd för att jag vågar ifrågasätta 9/11 och ser närvaron av utomjordisk intelligens på jorden som en möjlighet? Det står ju er fritt att läsa något annat istället, som inte riskerar rubba er livssyn. Jag är väldigt öppen för diskussion och omvärderar gärna mina åsikter, men jag ser inga vettiga argument från er sida, utan bara gliringar och personliga påhopp. Jag tänkte avsluta med att utlysa en utmaning: Om någon kan ge en rimlig förklaring för hur WTC7 kunde kollapsa på eftermiddagen, samma dag som WTC1 & 2, så kommer jag personligen kontakta Liberty Silver och be att artikelserien plockas bort från deras webb. Kom ihåg att byggnaden aldrig träffades av något flygplan och endast hade lindriga skador, likt andra byggnader i närheten.

Robin Nilsson 2012-07-30 00:32

Roligt med allt engagemang och substansen i kommentarerna är verkligen imponerande! Så ni tycker att artikelserien inte borde få publiceras hos Liberty Silver? Med den logiken bör alltså en dagstidning avstå från att publicera åsikter som inte ligger i linje med tidningens egen profil. Skulle inte det göra Liberty Silvers Kunskapscentral till en icke-neutral propagandacentral, endast innehållande utvald information som ligger i linje med företagets egna intressen? Vad jag vet så handlar Liberty Silver om något större och betydligt ädlare än att bara kränga varor på nätet. Företaget har gjort ett tydligt ställningstagande för personlig frihet och vad är då viktigare än att främja fritänkande och yttrandefriheten? Liberty Silver har däremot ALDRIG påstått att företaget stöder informationen i artikelserien på något vis. Och vad är egentligen så farligt med att någon utomstående tycker på ett visst sätt? Varför denna aggressiva/förlöjligande attityd för att jag vågar ifrågasätta 9/11 och ser närvaron av utomjordisk intelligens på jorden som en möjlighet? Det står ju er fritt att läsa något annat istället, som inte riskerar rubba er livssyn. Jag är väldigt öppen för diskussion och omvärderar gärna mina åsikter, men jag ser inga vettiga argument från er sida, utan bara gliringar och personliga påhopp. Jag tänkte avsluta med att utlysa en utmaning: Om någon kan ge en rimlig förklaring för hur WTC7 kunde kollapsa på eftermiddagen, samma dag som WTC1 & 2, så kommer jag personligen kontakta Liberty Silver och be att artikelserien plockas bort från deras webb. Kom ihåg att byggnaden aldrig träffades av något flygplan och endast hade lindriga skador, likt andra byggnader i närheten.

C.E. Strandh 2012-07-30 08:17

Den här är helt ok tycker jag, betydligt rimligare än förklaringarna du åberopar

http://www.structuremag.org/Archives/2007-11/SF-WTC7-Gilsanz-Nov07.pdf

http://www.debunking911.com/index.html

Är en rekommenderad sajt för ämnet.

Som jag förstår det är inte liberty silver en nyhetsportali allmänhet utan en mer specilaiserad sajt men de publicerar förstås precis vad de vill, även om jag bestämt skulle avråda från publikationer av dåligt beleagda konspirationsteorier och pseudovetenskap eftersom det återspeglar negativt på kärnverksamheten och då det finns andra forum för sådant.


Robin Nilsson 2012-07-30 17:15

Tack för inlägget och länkarna! Själv ser jag inte rimligheten i att kollapsen av ett enskilt bärande element skulle leda till den fullständiga kollapsen av en hel byggnad av den kalibern, inte minst med tanke på redundansen i sådana konstruktioner. Men alla som är intresserade kan nu undersöka båda sidors framlagda bevis och argument (se tidigare länkar i artikeln och i mina kommentarer). Hur många i vårt avlånga land har verkligen gjort det? Borde inte existensen av två fundamentalt olika versioner av en händelse med så enorma konsekvenser som 9/11, vara tillräcklig anledning för var och en att objektivt undersöka saken? Det är ju mycket som står på spel och det handlar knappast om experter mot ”foliehattar”, utan respekterade arkitekter, ingenjörer och vetenskapsmän på båda sidor. Varför skulle framgångsrika personer med långa yrkeskarriärer lägga tid på att fabricera vidlyftiga lögner för att kränga lite t-shirtar på nätet, och därmed riskera sitt anseende? Finns det åtminstone inte en hypotetisk möjlighet att de kan ha rätt och att t-shirtarna är ett försök att nå ut med budskapet? Vågen av terrorattacker som började förra decenniet används, förutom för att starta obarmhärtiga krig, som argument för att successivt urholka våra demokratiska rättigheter, vår personliga frihet och rätten till privatliv. Något som knappast hade accepterats annars. Är det då inte sunt att ifrågasätta och sätta de officiella förklaringarna på prov?

Robin Nilsson 2012-07-30 17:16

Jag tycker inte heller att vi ska fortsätta argumentera om 9/11, eftersom det inte står i centrum för artikelserien. Därmed inte sagt att händelsen saknar relevans. Ni som hävdar att artikelserien inte handlar om ekonomi får nog gå tillbaka och kolla tidigare artiklar. Det jag tror ni reagerar på är att serien är skriven utifrån ett helhetsperspektiv, där man vågat sig utanför den låda som vi kallar ekonomi. Ekonomi har kopplingar till allt, inte minst geopolitik, och pratar man om Greklandskrisen helt inom ramen för den ekonomiska disciplinen, är risken stor att man missar eventuella större sammanhang. Att innehållet i artikelserien skulle vara dåligt belagt har jag svårt att se. Visst förekommer spekulationer, men i texterna finns det gott om länkar till stödjande information. Har någon brytt sig om att verkligen undersöka den länkade informationen?

Robin Nilsson 2012-07-30 17:19

Vad beträffar Liberty Silvers agerande så borde ni kanske istället visa lite respekt för att man värnar om mer än sin egen kassa. Tänk om fler företag hade gjort det? Vad är mer nobelt än att stödja yttrandefriheten och låta olika synvinklar komma till tals? En dag kanske det visar sig att det som med passionerad ilska avfärdats som döfött teoretiserande, blir den accepterade sanningen. Så blev ju vår planet en gång rund.

Mengerian 2012-07-30 20:45

Det är skillnad på att ägna sig åt kritiskt tänkande och det som Robin kallar för "fritänkande". Vi är många som såg väldigt positivt på Liberty Silvers vilja att röra om lite grann i debatten kring många ämnen som är känsliga. Det kan röra sig från allt mellan guldprisets märkliga mönster och högfrekvenshandel till att chefer på Goldman Sachs har svängdörrar till många höga ämbeten inom staten.

Det som utmärker en kritisk tänkare är dock att han ifrågasätter _alla_ påståenden, och frågar sig om de har stöd i observerbara fakta och tidigare erfarenheter. Han försöker validera sin världsbild genom att titta på verkligheten. Om kartan inte stämmer överens med terrängen ändrar man på den förstnämnda. Raka motsatsen är att modellera upp en världsbild efter vad en auktoritet sagt - det kan vara ett prästerskap, staten (om man lever i exempelvis DDR), scientologi-rörelsen, en New Age-guru eller David Icke. Tro mig - när varje auktoritär religion föddes var den också en "sanningsrörelse". Och varje militärjunta som rest upp en diktatur har varit en "befrielserörelse".

Det finns noll empiriskt stöd i verkligheten för flygande tefat, babyloniska släktskap med makthavarna, vattens musikalitet eller att pyramiderna (och människans DNA) byggdes av en alien-ras. Problemet med spekulativa konspirationsteorier är att förespråkarna aldrig vill titta på argument som talar emot deras egen tes. Deras tolkningsmodell är så korrupt (och dessutom sammankopplad med ALLT här i världen) att allt som sker kan associeras med någon av alla de vansinnesidéer som förfäktas. Det är inte "kritiskt tänkande" utan snarare okritiskt hyllande av en metafysisk spekulation!

Att detta publiceras skänker ett löjets skimmer över alla som faktiskt vill nagelfara den dominerande tolkningen av nyhetsflödet. Artikeln ifråga är ungefär som att ha en diarréfontän installerad i en hotellobby. Det väcker garanterat uppmärksamhet och blir ett samtalsämne bland många. Tyvärr skvätter den ner kunderna, vilket gör

Mengerian 2012-07-30 20:46

Tyvärr skvätter den ner kunderna, vilket gör att den enbart uppskattas av den lilla minoritet av koprofiler som kan tänkas bli kunder.

Daniel Agorander 2012-07-30 21:20

Robin Nilsson, du undrar varför du häcklas och förlöjligas. Här kommer en beskrivning:

"Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions. Ideas must be distinct before reason can act upon them."
- Thomas Jefferson

Snack om vattens musikalitet och det övriga sammelsurium av vetenskapens motsvarighet till dagis du hänger dig ovan är inte idéer som går att debattera. Du har gjort en så kallad "Gish Gallop" där du hasplar ur dig så mycket dumheter som möjligt på så kort tid som möjligt att det blir omöjligt att bemöta.

Sedan ger Mengerian en bra poäng också som du bar ta till dig:
Det är skillnad på hänge sig åt kritiskt tänkande, och att knäcka upp kraniet så mycket att hjärnan plaskar ned i backen. Du har gjort det senare.

HenrikSundholm 2012-07-30 21:38

Skall skriva en artikel som bara upprepar orden BAJS BAJS BAJS BAJS BAJS och se om LS publicerar den. Det handlar trots allt om yttrandefrihet och att de publicerar annat än vad som ligger i företagets intresse... tänk vad ädelt av dem o.s.v.

C.E. Strandh 2012-07-31 08:48

Varför inte en artikel om indigobarn, scientologpsykologi och någon form av explicit kreationism kombinerat med rymdvarelser? Då kan du ju sälja in den som ett komplement till Robins artikel med det han missade.

Robin Nilsson 2012-07-31 17:17

Jag håller absolut med om vikten av kritiskt tänkande, men det betyder ju inte att man måste avstå från att undersöka extraordinära fenomen. New-Age-gurus har jag själv svårt för, men icke desto mindre alla professorer som snävat in sig på ett litet pytteområde. Dessa indoktrinerade läkare t ex, som tror att de kan bota sjukdomar genom att förgifta kroppen med olika preparat och strålning. Fast frågan är hur pass omedvetna de är? David Icke tycker jag har flera banbrytande idéer, men många av hans påståenden passar inte in med min egen världsbild. Men måste jag förlöjliga honom och ilsket avfärda alla hans påståenden som total idioti, bara för det? Kanske det är jag som fått något om bakfoten och sådant brukar ju visa sig efter hand, bara man gör sig av med förutfattade meningar. Skillnaden på detta agerande och en sekt är att sekten bygger upp en idévärld som man sedan till varje pris håller fast vid. Tyvärr hamnar den etablerade vetenskapen många gånger inom just den kategorin. Området arkeologi är ett bra exempel: Där har man bestämt sig för att människan genom evolutionen sakta utvecklats till den avancerade varelse vi är idag, via en del ”primitiva” civilisationer såsom Egypten och antika Grekland. Det dyker emellertid hela tiden upp arkeologiska fynd som motsäger den teorin. T ex hittar man allt som oftast metallföremål som bägare och ringar i oljekällor och kolgruvor. Till er som är intresserade kan jag rekommendera boken Forbidden Archaeology av Michael A. Cremo och Richard L. Thompson. Ni hittar den här: http://www.amazon.com/Forbidden-Archeology-Hidden-History-Human/dp/0892132949. De har bland annat katalogiserat massor av s.k. ”anomalous artefacts” som lagts på hyllan eftersom de motstrider den accepterade dogman. Till er som inte orkar eller har tid att läsa boken, finns det en dokumentärfilm som sammanfattar en del av materialet: https://www.youtube.com/watch?v=hYRfLp9aRkk

Robin Nilsson 2012-07-31 17:21

Vad beträffar ufo-fenomenet så finns det gott om observationer av flygande objekt vars fart- och manöverkapacitet vida överträffar mänsklig teknologi. Det handlar både om visuella observationer och avläsningar från radarskärmar. Och nej, det är inte bara ”foliehattar” som påstår sådant. Om någon brydde sig om att följa min tidigare länk till The Disclosure Project så finns det gott om militärer som nu vågar sig fram och berättar om sina upplevelser under karriären. Se gärna filmerna med vittnenas uttalanden innan ni fortsätter ödsla er galla på detta ämne. Här har vi förresten en foliehatt som uttalar sig: https://www.youtube.com/watch?v=PDp0IZtsxkA. Blev han knäpp under månfärden kanske? Oj, här har vi en till – NASA verkar föredra foliehattar bakom spakarna: http://www.youtube.com/watch?v=dvPR8T1o3Dc&feature=related. Vidare finns det gott om gammal konst och inskriptioner med ufon, och ja, detta förekom även innan surrealismen. Tyvärr spenderar den stora massan sin tid på jobbet, i TV-soffan och i bilen däremellan. Hur ofta tittar vi upp mot himlen egentligen? Dessutom bör man kanske fråga sig vad sådan avancerad teknologi är kapabel till. Om man kan resa mellan stjärnor kanske man kan göra sig mer eller mindre synlig också, eller är det för svårt att föreställa sig? Många som påstår sig haft kontakt med utomjordingar menar att dessa varelser mestadels observerar oss och att flertalet ogillar att lägga sig i mänsklighetens förehavanden. Undantaget är tydligen kärnvapen där de enligt vittnen inom militären (se The Disclosure Project) besöker kärnvapenanläggningar och stänger ner utrustningen. Ja, att betrakta himlen en stjärnklar natt och fortfarande se rimligheten i att vi är ensamma i universum, bara för att vi inte råkat se ett ufo flyga förbi med vinkande rymdvarelser, är nog vår tids platta jord – om man nu vill förlöjliga något...

Robin Nilsson 2012-07-31 17:22

När det gäller minoriteten koprofiler så växer den stadigt. Hoppas att ni klarar av att handskas med att vara i minoritet med era åsikter, för den tiden kommer snart. "Ridicule is the only weapon which can be used against unintelligible propositions. Ideas must be distinct before reason can act upon them." Att idéerna om en världsomspännande konspiration och förekomsten av avancerade civilisationer som reser i universum, inte skulle vara distinkta, får ni gärna förklara? Vidare undrar jag vad det skulle tjäna till att förlöjliga ett förslag? Den som yttrade förslaget blir ju bara stärkt av bristen på argument från den motsatta sidan. Scientologi är just en sekt och inget som jag själv befattar mig med, men vissa här verkar visst ha intresse... Indigobarn är inget som jag tittat närmare på, men varför inte? Vi växer upp i illusionen att vetenskapen redan har de fundamentala svaren och att vi redan vet allt som är värt att veta. Den etablerade vetenskapen kan inte svara på så simpla frågor som vilka vi är, vad vi gör här eller hur medvetandet fungerar. Det bästa de kan hosta upp är att vi är en produkt av slumpen som bara råkade utvecklas här på denna ensamma plats i utkanten av en galax i universum. Tittar man närmare på applikationen av evolutionsteorin på den mänskliga utvecklingen så upptäcker man stora hål. Fullt av så kallade ”missing links”. Jag är i allra högsta grad beredd att ifrågasätta mina egna sanningar, men jag har kommit fram till dem genom att observera vår värld och objektivt titta på tillgänglig information – ALL för mig tillgänglig information, utan att inledningsvis filtrera bort något. Att låta etablissemanget stå för det ”vetenskapliga” arbetet och passivt sitta och bli matad ”sanningar” är tyvärr en alltför vanlig företeelse som kan leda just till sektmentaliteten.

Robin Nilsson 2012-07-31 17:23

Diarréfontänen tycker jag ni underhåller bra själva. Jag hittade förresten den här filmen vars innehåll möjligen kan förklara ert beteende: https://www.youtube.com/watch?v=mEGgAk1AbA4 (Psychologists help out the conspiracy theorists that won't let go of the official conspiracy theory). Hur skrämmande det än kan kännas att ifrågasätta sin världsbild, är det ändå inte vår största plikt gentemot barn och barnbarn? Att ständigt söka sanningen är att garantera frihet för sig själv och kommande generationer. Jag kan lova er att ni inte har något att frukta, utan att det tvärtom är otroligt stärkande att förstå de större sammanhangen – inte minst i denna tid av accelererande galenskap. Att placera pengar i ädelmetall och betrakta ädelmetall som pengar är ett betydande slag för mänsklig frihet, men det är långtifrån det enda vi kan göra. Många så kallade survivalists tror att de ska gömma sig ute i skogen med matlager, vapen, ammunition och ädelmetall och bara rida ut den annalkande ekonomiska kollapsen. De bör nog tänka om. Det är nu vi har chansen att tillsammans göra något åt situationen och förhindra mänsklighetens fortsatta slaveri. Men att personligen ta första steget och ifrågasätta sin världssyn kräver förstås en del... Så, fortsätt gärna på den inslagna vägen ett tag till. Det blir säkert underhållande för oss andra.

Daniel Agorander 2012-07-31 19:12

Robin Nilsson: <br>
Lägg märke till det där med "Gish Gallop". Tack. ;)

Daniel Agorander 2012-07-31 19:14

"icke desto mindre alla professorer som snävat in sig på ett litet pytteområde"

Det kallas specialisering. Det är vad vårt moderna samhälle bygger på, och är nödvändigt eftersom ingen människa kan lära sig allt om allt. Om du vill ha professorer som inte snävat in sig på ett litet pytteområde så rekommenderar jag ett besök till 1500-talet. Då gick det fortfarande för en person att kunna allt om allt. Givetvis har riktiga vetenskapsmän förstått detta, medan konspirationspuckon och diverse sekteristiska alternativare fortfarande tror att hokus pokus och abrakadabra är en fullständigt acceptabel teori till varför något fungerar. Det enda du visat här, Robin, är att du inte förstår dig på vetenskaplig metod.

Daniel Agorander 2012-07-31 19:22

"Dessa indoktrinerade läkare t ex, som tror att de kan bota sjukdomar genom att förgifta kroppen med olika preparat och strålning. Fast frågan är hur pass omedvetna de är?"

Vi har alltså en konspiration där ALLA läkare, ALLA medicinska forskare, ALLA arbetare inom läkemedelsindustrin, ALLA som arbetar inom kontrollorgan, är inne i konspirationen? Är det rymdödlorna som kirrar detta? Vem har betalat för köpet? Detta är mycket enkelt faktiskt; vissa sjukdomar botas genom förgiftning - men långt ifrån alla. Det skulle i sådana fall vara sepsis och andra infektioner, där man måste se till att döda främmande biota i kroppen; det kan handla om bakterier men i vissa fall mycket värre grejor. Då kan man antingen försöka hitta varenda främmande kropp och plocka ut den med någon sorts mikropipett (lycka till, de flesta fallen förökar sig medelst delning ett antal gånger i timmen!) eller så kan man förgifta dem. Nackdelen med det senare jämfört med det förra är att patienten givetvis också blir förgiftad, varför läkaren måste vara ypperligt försiktig med doser etcetera; speciellt som man vill vara säker på att döda allt som man skall döda, eftersom man annars löper risk att skapa nya antibiotikaresistenta. Likadant med strålning: om du har cancer, dvs cellmassor som replikerar okontrollerat, så måste dessa bort. Du kan då antingan kniva bort dem, förgifta bort dem, eller stråla bort dem. Målet är helt enkelt att DÖDA det som planerar att döda patienten. Och du verkar ju tro att all strålning är farlig, så vari ligger problemet?

Daniel Agorander 2012-07-31 19:29

" Skillnaden på detta agerande och en sekt är att sekten bygger upp en idévärld som man sedan till varje pris håller fast vid. Tyvärr hamnar den etablerade vetenskapen många gånger inom just den kategorin. "

Fel fel fel. Du bara tror det eftersom vetenskapen har ett litet litet krav: BEVIS. Om du inte kan lämna fram bra bevis blir du utskrattad. Detta skall då trigga dig till att skaffa FLER och BÄTTRE bevis än du försökte med första gången, inte skygga tillbaka och gråta över konspirationer. Hur tror du Einstein blev berömd? Jo, genom att påvisa att alla vetenskapsmäns husgud Newton inte hade helt och hållet rätt. Michelson och Morley byggde sin berömmelse på att bevisa att det inte finns någon eter, vilken tills dess hade varit allmänt accepterad. Tror du astronomerna som såg mörk materia bestämde sig för att introducera begreppet för att bekräfta existerande världsbild? Mörk energi fanns inte heller innan, och för att citera Kaku (tror jag det var): "Ingen frågade efter den, ingen ville ha den, men där finns den." Det är faktiskt bara i din egen fantasivärld, Robin, som vetenskaplsmän håller fast vid något till varje pris, men vad du inte förstår är att det är faktiskt DU som gör det, eftersom du vill spinna vidare på ditt foliehattande även när du blir motbevisad. "Sanningsrörelsen" är sekten i det här fallet. Riktiga vetenskapsmän däremot är rediga slagkämpar som inte räds att puckla på varandra, och har tillräckligt med stenar för att inte gråtande skrika "sekt sekt sekt" varje gång någon inte accepterar deras hypotes.

Daniel Agorander 2012-07-31 19:30

Sådär, nu har jag illustrerat din "Gish Gallop". Så mycket på så kort tid att det blir en enorm tidsinvestering att besvara allt. Därför fortsätter jag inte längre än jag gått nu, jag har bättre saker att göra än att försöka få en foliehatt att känna sig viktig. Mitt förslag till dig är: skaffa dig en utbildning. Och helst inte en i UFOlogi, då...

Daniel Agorander 2012-07-31 19:55

Förresten, den här måste jag bara 'skjuta ned':

"Det handlar både om visuella observationer och avläsningar från radarskärmar."

Gällande UFOdetektioner alltså. Okej. AN/APG-63, en av de främdre radarsystemen i världen som används för intercept och primärstyrning av medeldistansrobotar (F-15C). Felfrekvensen är ca 2 per minut. Vad betyder detta? Jo, att radarn två gånger per minut kommer säga till radaroperatören att här finns något som inte finns.

Hur beter sig dessa felaktigheter? De är skapade av "spöken", enkelt uttryckt buggar i den mjukvara som filtrerar radarekot (vilket krävs för att möjliggöra look-down-shoot-down). Givetvis behöver ju inte en mjukvarubugg bete sig som ett människoproducerat flygplan, för vet du vad? DET ÄR EN BUGG!

Det finns en sjuk övertro för radarsystem och stridspiloter bland UFO-fjantar. Radarsystem är INTE allsmäktiga, de har tvärtom många stora problem som man måste vara medveten om när man hanterar dem. Stridspiloter är även också människor. De ser fel precis som alla andra. Vi hör ju dock bara talas om de fall där man inte omedelbart efteråt kunde se vad det rörde sig om.

Occam's razor.

Daniel Agorander 2012-07-31 19:56

(Undantag gällande stridspiloter som är människor: detta gäller ju inte de som kommer långt i karriären, som George W Bush; dessa är rymdödlor.) :D

Nikon 2012-07-31 20:43

Som flera sagt är artikeln så full av påståenden ätt det inte går att bemöta. Men låt oss då prova ett av påståendena: "Ja, mobilstrålning är skadligt."
Vad har du för belägg för detta? Du länkar till en websida som är full med åsikter och pseudovetenskap, där påstås att "strålningen" ger allt från fetma, elöverkänslighet och beteendestörningar till cancer, hjärntumörer och demens.
Men på denna websida hittar jag inte en enda dubbelblind studie.

Om "strålningen" skulle orsaka hjärntumörer så borde vi väl ha mycket fler fall av hjärntumörer idag än i början av 1900-talet när det inte fanns någon "strålning"?
Titta i cancerfondens statistik så ser du att antalet fall av hjärntumörer inte ökat mer än vad som förklaras av att vi lever längre nu.
Hjärntumörer är en väldigt sällsynt form av cancer.

Om du är så säker på att din sak, visa mig då en dubbelblind studie som styrker ditt påstående.
(Alla dubbelblinda studier jag hittat visar på motsatsen)

Silverik 2012-07-31 21:48

Ja, vem har rätt egentligen. Det är förståeligt att många tar avstånd från det okända, sådant som man inte kan greppa, men även sådant som det inte egenligen finns riktiga belägg för. Det är okej. Jag tror ingen kan förneka att kontrollsamhället är på god väg i alla fall, följt av ex. obligatorisk vaccinering ETC., vilket också är ett hot mot mänskliga rättigheter och jag tvivlar inte på detta, men när introduceras det i Sverige? Det lär väl tiden avslöja, jag är glad om jag har fel.

Jag håller med dig på vissa ämnen i artikeln, andra inte. Men alla har rätt att säga sitt, sedan är det upp till andra vad dem gör med det. Får se om jag slipper bli attackerad också ;)

Liberty Silver / Torgny Persson 2012-07-31 21:48

För egen del är det mycket jag inte instämmer med i den avslutande artikeln och jag var därför kritisk till att publicera den men ville samtidigt inte censurera den utan istället låta folk debattera den.

Jag kan klargöra att Robin har skrivit artiklarna på uppdragsbasis för Liberty Silver men inte som anställd. För egen del tycker jag att vi måste kunna publicera innehåll från olika vinklar och debattera det istället för att strypa debatten. I denna sista del av artikelserien, som för övrigt gett mig många insikter kring Greklandskrisen i tidigare delar, framförde Robin sina åsikter på ett rättframt sätt.

Mengerian,
Är det inte bättre att låta åsikter uttryckas och debatteras och för den delen gärna motbevisas än att åsiktsgranska?

Daniel Agorander 2012-07-31 22:16

Måste vi också debattera frågan om huruvda jorden är platt från olika vinklar och låta det debatteras?

Liberty Silver / Torgny Persson 2012-07-31 22:23

Daniel, Nej, absolut inte, var och en bestämmer vad de läser och debatterar. Jag är tacksam för att du väljer att debattera artikeln och inte låter den stå obemött.

Liberty Silver / Torgny Persson 2012-07-31 22:27

Angående kommentarerna om att Robin inte borde fått skrivit något alls för publikation på Liberty Silver. Tja, inte vidare enkelt för oss/mig att på förhand veta exakt vad som kommer skrivas. För att ge full bakgrundsinformation var detta den sista delen i artikelserien. Robin har varit anställd på Liberty Silver under en kort tid innan dess att Liberty Silver valde att avsluta anställningen innan utgången av provanställningen.

Daniel Agorander 2012-07-31 22:39

För full bakgrund: min utbildning är i journalistik. Detta är journalistik. Genom detta har LS ett ansvar som redaktion för att säkra kvalitet; detta har ni brustit i. Det räcker inte att bara säga "yttrandefrihet" och sedan låta allt möjligt skräp uttryckas, det är på mediets ansvar som innehållets korrekthet ligger. I detta fall skulle jag i sådana fall se dig som ansvarig utgivare, det är du som kollat innehållet och genom publikation har du sagt att du står för den källkritik ni genomfört innan publicering. Om det nu inte är så att ingen källkritik alls genomfördes?

Robin Nilsson 2012-08-01 10:57

Jag kan inte se att Liberty Silver brustit på någon punkt. Det finns en klar och tydlig ”Disclaimer” på artikelseriens huvudsida som lyder så här: ”Initiativet till artikelserien är emellertid helt och hållet mitt eget och innehållet styrs inte av företaget, så när som på en punkt: Jag har blivit ombedd att även inkludera artiklar som belyser gulds och silvers roll i kristider och grekernas förhållningssätt till dessa ädelmetaller. Själva innehållet i samtliga artiklar kommer emellertid inte vara påverkat av någon parts intressen.” I varje artikel finns en tydlig länk till huvudsidan. De flesta dagstidningar tar emot och publicerar insändare och publicerar dessa med liknande disclaimer. Detta utgör alltså ett undantag från tidningens normala policy, liksom artikelserien är just ett sådant undantag från Liberty Silvers policy. Dessutom arbetar artikelförfattaren inte på Liberty Silvers redaktion utan skriver som utomstående person.

Nikon 2012-08-01 12:06

Här finns en serie dubbelblinda studier som visar att det inte finns något samband mellan elektromagnetisk strålning och de symptom som en del människor påstår sig få: http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_hypersensitivity
Vår hjärna kan göra rätt otroliga saker. Om man är övertygad om att någonting är farligt så kan vår hjärna framkalla fysiska symptom i kroppen, även om det i verkligheten är ofarligt.
Det dubbelblinda studier som gjorts indikerar att detta är fallet när det gäller låga nivåer av elektromagnetisk strålning (från exempelvis mobiltelefoner).
Dvs symptomen är verkliga, men EM är inte orsaken.

Daniel Agorander 2012-08-01 16:55

Robin Nilsson, vad du inte förstår är att detta inte är en insändare. Detta är en artikelserie i LS "kunskapscentral". Om jag är generös kan jag jämföra med tidningarnas debattsidor, och där har det vid många tillfällen varit folk som skrivit konstigheter - exempelvis en person (namnet kommer jag inte ihåg på rak arm) som skrivit propaganda för Scientologernas psykiatri-hat. I de fallen har tidningarna också fått mycket svidande kritik, vilket är korrekt. I det här fallet är det dock värre eftersom detta är en hel artikelserie. Jag tycker motivet är rätt enkelt att gissa sig till - det handlar om att publicera artiklar här, som länkas på vaken.se's förstasida, vilket sedan är en ren marknadsföring för att attrahera foliehattarna därifrån att köpa guld och silver. Då är det ju dock beklämmande för de som har samarbete med LS på andra sätt att de plötsligt kommer komma i association med den sidan. Det hör helt enkelt inte hit!

Leo Kratz 2012-08-01 17:29

Jag avslutar härmed allt samarbete med Liberty Silver, då den här artikeln tillåts stå kvar. Jag tänker inte låta mig associeras med en plattform som sprider dessa genomruttna idéer.

Markus 2012-08-01 17:45

Tack Robin Nilsson för en bra artikelserie med en spännande och modig avslutning. Befriande att vi människor ser världen på olika vis.

Liberty Silver / Torgny Persson 2012-08-01 22:41

Daniel, Det stämmer överhuvudtaget inte att det skulle finnas någon typ av marknadsföringstrick bakom artikelserien. Ambitionen med artikelserien var att Robin skulle beskriva situationen i Grekland eftersom han varit bosatt i Grekland under många år. Det finns ingen marknadsföringsstrategi bakom artiklarna. Om så hade varit fallet skulle det väl vara en synnerligen misslyckad marknadsföringsstrategi med tanke på de känslor artiklarna upprört.

Maria 2012-08-01 22:57

Leo Kratz - Nördigt och omoget

En liten fråga dock. Jag vet inte vad du arbetar med till vardags men delar du din arbetsgivares och kollegors samtliga åsikter? Jag tycker det är trångsynt att man inte kan vara öppen för andras åsikter och funderingar, det är väl det som berikar livet?

Det är rätt intressant dock att en del av er fortsätter och fortsätter att debattera trots att ni inte vill ha något med artikeln att göra. Tycker man det är blaj lämnar man väl bara sidan och läser något annat?

Robin Nilsson 2012-08-02 00:31

Nej Daniel, uppenbarligen var det ingen insändare, men jag syftade på principen. Liberty Silver publicerade artikelserien eftersom den till viss del tilltalade företaget, men eftersom man inte ville ställa sig bakom all informationen, försåg man serien med en disclaimer. Denna lägger klart och tydligt över allt ansvar på skribenten. Kunskapscentralen innehåller många artiklar, varav flertalet går helt i linje med företagets egna ideologi, varför man inte avsagt sig ansvaret för dem. Tydligen får man se till att all information håller sig på lagom avstånd från mainstreamfåran, för annars blir man lätt biten... Att artikelserien inte skulle vara väl underbyggd och källkritiskt granskad får du gärna lov att förklara. Radaroperatörer och piloter är alltså inte kapabla att förstå och hantera sin utrustning? Har du förresten brytt dig om att kolla intervjumaterialet med vittnen av övernaturligt snabba farkoster? Då hade du upptäckt att det ofta handlar om två oberoende radarutrustningar som samtidigt ger samma utslag, t ex ett flygplans radar i kombination med markradar. Vad tror du sannolikheten är att båda visar samma ”spöke”? Och astronauter är alltså inte trovärdiga vittnen? Dela gärna med dig av dina kriterier för källkritik. Jag har personligen besökt NASA och samtalat med flera astronauter och de gav inte direkt intryck av att tillhöra kategorin människor som inbillar sig saker. Är det så att Gordon Coopers och Edgar Mitchells utsagor inte räcker så tillhandahåller jag gärna ytterligare material med fler ”vilsna” astronauter. Vad gäller din konspirationsteori om Liberty Silvers önskan att attrahera foliehattar från Vaken.se så får du gärna ha den åsikten. Ingen åsiktsgranskning från min sida. Hoppas bara att teorin är väl underbyggd och källkritiskt granskad.

Robin Nilsson 2012-08-02 00:53

Maria, det var huvet på spiken. Varför dröja sig kvar och debattera om det är BAJSBAJSBAJS. Leo Kratz skulle jag helst inte associera mig med, om det nu är så hemskt att bli associerad. Någon som säger upp samarbetet med en frihetens fyr i ett mörker av lögner, stöld och lurendrejeri, skulle jag skämmas över att dela bord med. Jag ser fram emot fortsatta synpunkter och frågor från er som har något att komma med.

Daniel Agorander 2012-08-02 00:56

Torgny, så du kan alltså kategoriskt förneka att det finns något samband mellan er permanenta reklamkampanj hos Vaken.se, med rabattkoder för den sitens läsare, det faktum att denna artikelseries samtliga utgåvor länkats på förstasida där, och det faktum att ni sket i källkritik för att kunna publicera? Ditt försvar är alltså "jag är dum i huvudet" i stället för "jag försökte tjäna pengar"? Yes, hårt uttryckt, men jag har svårt att hitta något annat och välkomnar förklaringar som inte går ut på dumma undanflykter om massmedias ovilja att skriva om rymdödlor och annan sådan bajs. För jag utgår ju ifrån att du inte jämställer den österrikiska skolan med rymdödlor, vattens musikalitet och den övriga avföringen ni gav uttryck för?

Daniel Agorander 2012-08-02 00:57

Maria: "Jag tycker det är trångsynt att man inte kan vara öppen för andras åsikter och funderingar, det är väl det som berikar livet?" Det är skillnad på att vara "öppen", som det klassiska "open mind", och att knäcka upp kraniet så att din hjärna rinner ut och ruttnar i solen. För att köpa den skit Robin skrivit, och som LS vill skriva, krävs att man gjort det senare.

Daniel Agorander 2012-08-02 01:03

Robin: "Radaroperatörer och piloter är alltså inte kapabla att förstå och hantera sin utrustning?" De flesta är det. Men inte alla. Och även den bäste råkar ut för saker den inte förstår. En radaroperatör är en person vars arbete är att stirra på en skärm och säga till om vart saker är - INTE en person som är utbildad i exakt hur prylen funkar. En pilot är utbildad i att framföra sitt flygplan och bekämpa fientliga mål - INTE en expert i hur avioniken fungerar. Det är avionik-killarnas jobb! Enkel jämförelse: vet du, till 100%, hur din bil funkerar? Eller har du lärt dig det som krävs för att framföra bilen på ett bra sätt som uppfyller ändamålet? JUST DET! Vad gäller att kolla material: jag har flera vänner som är jaktpiloter, har varit delaktig i utveckling av träningsmjukvara för jaktpiloter. Jag tror jag vet mer om detta än du. ;) (Eller blev jag en rymdödla nu?)

Daniel Agorander 2012-08-02 01:12

Vidare, Robin: "Då hade du upptäckt att det ofta handlar om två oberoende radarutrustningar som samtidigt ger samma utslag, t ex ett flygplans radar i kombination med markradar. Vad tror du sannolikheten är att båda visar samma ”spöke”?"

Lagen om stora tal: sannolikheten är mycket god att detta kommer hända ibland, speciellt som flera system kan luras av samma sak. Detta är inte konstigare än att utbildade astronomer lurats av att atmosfären brutit Venus ljus udda under mycket specifika förhållanden. Fint också att du besökt NASA och snackat med astronauter, men vad du inte fattar är att det inte krävs att någon "inbillar" sig saker. Allt som krävs är att man FELTOLKAR det man faktiskt ser. Det är en enorm skillnad mellan dessa. Och astronauter tränas till att göra sitt specifika jobb. De är inte bättre på att göra skillnad mellan X antal udda prylar som kan ske och en utomjording än vad en busschaufför är. Det är inte deras jobb att se skillnad på utomjordingar och [insert ALLT som finns i universum som kan se konstigt ut]!

Daniel Agorander 2012-08-02 01:14

Slutligen Robin: Min "teori" om LS försök att attrahera foliehattar från vaken.se är baserad på följande: 1) Du skriver för dem. 2) Dina artiklar är förstasidesmaterial på vaken.se. 3) Dessa artiklar direktänkar hit. 4) LS har haft en permanent reklamkampanj på vaken.se, med rabatt.

Sigvard 2012-08-02 02:50

Bra skrivit av Robin Nilsson tycker jag. En del stämmer säkert, som t.ex 9/11 medan en del annat kanske inte stämmer alls. Troligen är väl vår uppfattning av världen alldeles för tillrättalagd så därför bra när någon tar itu med detta. Det mest lustiga är faktiskt att läsa alla kommentarer som ondgör sig över artikeln. Det hade varit bättre att ägna sig åt lite självrannsakan istället. Dessa kritiker av artikeln (inklusive mig själv) har ju här världens chans att inse att de vet väldigt lite om hur allt fungerar. Så ta vara på den chansen istället för bli rädda och dogmatiska. Vår existens är en gåta som vi faktiskt inte vet så mycket om. Ta till er det istället.

Robin Nilsson 2012-08-02 10:09

Tack Sigvard, Maria, Silverik, Markus och Erik och inte minst Torgny som vågat sticka ut och motverkat åsiktscensuren. I övrigt belyser flertalet kommentarer ett intressant psykologiskt fenomen som har att göra med att konfronteras med något som utmanar ens världsbild. Varje persons världsbild kan liknas vid ett hem där man känner sig trygg. Ett alltför abrupt hot mot hemfriden gör att många reagerar på ett sätt som kan tyckas oproportionerligt och rentav ohyfsat. Men själv skulle jag bli utom mig om någon började hugga i min husfasad. Därför hyser jag största respekt för alla som läser artikeln och reagerar starkt. För min egen del har det tagit 10 år att avlägsna mig från mainstreamfåran, vars omfattande lögner egentligen torde vara uppenbara. Men uppenbara blir de inte förrän man ser dem i ett större perspektiv. Den största insikten jag fått av arbetet är att inse hur enormt LITE jag faktiskt vet. Hur beklämmande mycket som krävs för att vi ska närma oss något som ger en någorlunda rättvis bild av världen. För min egen del har resan bara börjat och jag hoppas att fler vill dela den med mig. Och nej, jag planerar inte starta någon sekt. Det enda jag uppmanar till är att på egen hand börja ifrågasätta presentationen av vår värld, såsom den presenteras av skola, universitet och media. Vilken bild av verkligheten man kommer fram till är upp till varje enskild person, men vi kan gärna diskutera våra synsätt och hjälpa varandra i processen. Hoppas att jag en gång bli förlåten för mina synder.

Robin Nilsson 2012-08-02 10:21

Ett litet belysande exempel: Många på detta forum ifrågasätter den Keynsianska ekonomiska teorin, trots att denna är den förhärskande och allmänt accepterade inom den etablerade ekonomiska disciplinen. För många här är det naturligt att betrakta ädelmetall som pengar. Fundera över hur enormt mycket detta synsätt skiljer sig från den stora massans totala okunskap om vad pengar är. Kan det vara så att detta faktum har paralleller inom andra områden? Ja, med lite efterforskning verkar det te sig just så. Många har t ex genom egen eller närståendes kroniska sjukdom börjat ifrågasätta pillervägen och sökt andra vägar, inte sällan med mirakulösa resultat. Visst finns det kvacksalvare, precis som det finns folk inom ädelmetallhandeln som försöker kränga guldtackor med volframkärna, men det finns faktiskt många guldkorn, eller skulle jag säga silverkorn? Silver är faktiskt naturens antibiotikum som existerar naturligt i kroppen, såvida vi får i oss näringsrik mat, och utgör en vital komponent hos immunförsvaret. Därför klarade sig de rika förvånansvärt bra under pestens tid, eftersom de åt från silverfat, med silverbestick, och drack ur silverbägare. Idag finns det ett fantastiskt effektivt preparat som kallas kolloidalt silver (marknadsförs som vattenreningsmedel eftersom vår vän EU förbjudit företag att sälja det som kosttillskott, och än mindre som medicinskt preparat). Gör vi inget för att exponera lögnerna kommer silver snart klassas som miljögift – något som pådrivs av den ”omtänksamma” miljörörelsen. Med detta förnekar jag inte att det finns miljöfrågor, utan tvärtom finns det enormt viktiga miljöfrågor som debatteras väldigt lite i proportion till falska demoner som den naturliga växthuseffekten. Kanske den allra viktigaste är genmanipulationen som, om den inte stoppas, riskerar skapa totalt kaos i ekosystemet. Men svälj inte mina ord som sanning utan sök själva.

Nikon 2012-08-02 10:39

Sigvard: Mänsklighetens samlade kunskap och upplysning gynnas inte av att folk fantiserar ihop en massa saker och sedan kallar detta för "sanningen" och "fakta".
Mänsklighetens samlade kunskap och upplysning gynnas endast genom sökandet av sanningen genom vetenskaplig metod. Dvs sökandet av fakta som grundas på verifierbara bevis.

HenrikSundholm 2012-08-02 11:38

Nu råkar det ju faktiskt förhålla sig så att Robin är en reptilkung från en avlägsen galax som kommit hit i ett astralt rymdskepp. Sina verkliga avsikter mörkar han, men det handlar om att vinna makt för sin egen reptilart så att de kan komma hit och bilda en ny världsordning med oss människor som slavar.

Nu är ju inte det här mainstream-uppfattningen om Robin. Men de som inte är keynesianer vet ju att mainstream inte alltid har rätt. Några bevis har jag inte, men förmodligen är det sant ändå. Se upp i himlen en stjärnklar natt så förstår ni nog vad jag menar.

Klart att det finns folk som inte vill tro att Robin är någon reptilkung som vill förslava mänskligheten under sin egen art. Det beror på ett psykologiskt fenomen som innebär att man inte vill utmana sin egen världsbild.

Vi som sett igenom denna dimridå kan emellertid välja att gå en annan väg, mot en ljusare framtid. Om vi bara ifrågasätter reptilkungen Robin och ser honom för den imperialistiske ödla han är, får inte hans propaganda effekt.

Svälj inte mina ord som någon sanning. Men ser ni upp mot stjärnorna och hör vad David Icke säger om shape-shiftande ödlor, samt inser att mainstream-uppfattningen om Robin _kan_ vara en mörkad komplott, har ni kommit sanningen en bra bit på vägen.

Daniel Agorander 2012-08-02 11:52

Wow Robin, du köper verkligen precis ALLT som är alternativt och udda, no? Silver... Jag hoppas du inte har barn, för när du börjar ge silver till ett barn för att bota någon åkomma ligger du taskigt till med lagen. Fast det är väl bara läkemedelsbolagens mega-konspiration igen, i stället för det faktum att det inte alls är ett "antibiotikum". Eller ja, det är ju det på samma sätt som asbest är ett "antibiotikum". Klagade du inte förut på att hela genom "förgiftning"? Det är ju vad antibiotika är! Här har vi några andra saker som är "naturliga antibiotikum" och som existerar naturligt i din kropp: Uran 235, Plutonium 229, Bly, Arsenik... ... ... "Naturalists fallacy" kallas det du pysslar med här: att något är "naturligt" betyder INTE att det är nyttigt. Det finns väldigt mycket som är naturligt, funkar fint som antibiotikum, men som du ändå inte bör leka med. Ormgift exempelvis. Funkar skitbra! (Tyvärr lite FÖR bra... ... ... ;) )

C.E. Strandh 2012-08-02 12:24

Silver har en förekommande användning i kliniskt syfte, t.ex. I viss sårbehandling. Att det har det implicerar inte att det är ett mirakelmedel man ska äta mändger av.

Nikon 2012-08-02 12:29

Robin: Sveriges riksbank betraktar guld som en valuta, så så värst avvikande är väl inte den åsikten?
Det är ingen här som har något emot att du har avvikande åsikter.
Problemet är att du presenterar en massa _ogrundade_ påståenden som om det vore fakta.
Du måste skilja på dina åsikter och fakta.


Guldets status som valuta är välgrundad både historiskt, och av många riksbanker som ser guldet som en valuta än i dag.

Robin Nilsson 2012-08-02 12:38

Nej, rymdödlor och reptiler är inget som jag hittills accepterat som verifierbar sanning. Därmed inte sagt att jag avfärdar det som total idioti. Termen introducerade någon av er intelligenta personer under ”debattens” gång. Om ni syftar på David Ickes teorier om vårt ursprung så verkar ni veta mycket om dessa. Det är väl inte så att ni sitter och smygtittar på hans föreläsningar när ingen ser er? Själv refererade jag till honom eftersom jag anser att han är ”en man som förklarar verkligheten på ett intressant och underhållande sätt”. Förklara gärna vad ni har för problem med detta? Tack förresten för att ni är så goda och dröjer er kvar och hjälper till att reda ut begreppen!

Robin Nilsson 2012-08-02 12:40

Tack för din synpunkt Nikon! Ja, riksbanken betraktar i alla högsta grad guld som pengar, men är det något du fick lära dig om i skolan? I så fall får du gärna berätta vilken så att jag kan skicka mina barn dit.

Erik 2012-08-02 12:58

Vad annorlunda skrivteknik Mengerian, Nikon och Henrik Sundholm använder. Personligen använder jag kursivering om jag vill framhäva vissa ord. Om det inte finns tillgängligt så skriver jag `ord´ och inte _ord_. Jag skulle naturligtvis aldrig insinuera att det är samma person med flera alias - då är man väl en konspiratorisk Foliehatt?

Nikon 2012-08-02 15:23

Robin: Poängen är att det finns starka belägg för att se guld som en valuta, medan du inte har mycket till belägg för vad du skriver. Ändå kallar du det för "sanningen".

De flesta skolor tar nog upp guldets historiska betydelse som valuta och handelsvara. Likså nämner man nog centralbankernas guldreserver.
Men vad har det med saken att göra?

Erik: Alla har sitt sätt att skriva på.

Sigvard 2012-08-02 15:49

Nikon:......jo det är klart att det är bra om saker är vetenskapligt verifierade. Men ta en sådan enkel sak som att skratta. För kanske 30 år sedan så läste jag att några japanska vetenskapsmän hade på ett vetenskapligt sätt kunna bevisa att skrattet var bra för människan. Men detta visste ju alla människor sedan årtusenden tillbaka utan några vetenskapliga bevis. Så vetenskapen är ju bara ett hjälpmedel, och dessutom ett väldigt fyrkantigt sådant.

Nikon 2012-08-02 17:16

Så du "bara VET" att mobiltelefonernas strålning är farlig?
Något vetenskapligt belägg för detta är helt onödigt eftersom du redan vet hur det ligger till?

Många var bombsäkra på att jorden är platt. Helt onödigt att hitta vetenskapliga belägg för det eftersom alla VET att jorden är platt....

Sigvard 2012-08-02 17:54

Nikon: Det är en utveckling i tiden det där. Just nu är inte mobiltelefonstrålning farlig eftersom tillverkarna av dessa lobbar för detta. Om du går 50 år tillbaka så var inte rökning skadligt eftersom försäljarna av tobak lobbade för det. Det fanns naturligtvis en del som ansåg att tobaksrökning var farligt då också men de blev förstås utskrattade.

Erik 2012-08-02 17:57

Nikon: ”Erik: Alla har sitt sätt att skriva på.”

Jo, självklart. Dock har jag aldrig sett någon framhäva ord genom att skriva _ord_. Det verkar ha inträffat en inflation av det skrivsättet - som hade fått min gamla lärarinna i svenska att gråta sig till sömns - på det här forumet, av tre med liknande tankar. Men hon hade alltid lite cementerade åsikter som hon hade fått lära sig 40 år tidigare. Bevisligen har jag inte hängt med i språkutvecklingen så det skulle vara uppskattat om du kunde länka till några skrivregler som berättigar användandet av ”_” eller någon annan som också skriver så. Jag vill också bli bättre på att skriva svenska och följa med i utvecklingen av vårt modersmål …

Metalass 2012-08-02 18:05

Det är ett lite lustigt sätt att skriva, men det kanske är vanligt i bloggosfären?

HenrikSundholm 2012-08-02 19:44

Det finns tre konventionella sätt att emfasera ord i formaterad text: SÅ HÄR, *så här* eller _så här_.

Erik 2012-08-02 20:39

Okej, Henrik. Kan du länka skrivreglerna också så skulle jag bli glad. Jag som trott att tonårstjejerna med sina bloggar - och vissa här - som jag ansett missbrukar VERSALER OCH UTROPSTECKEN HAFT FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Men som sagt, det kanske är jag som måste uppdatera min bokhylla? Jag försöker inte vara dryg, har jag fel är jag villig att erkänna det. Men jag måste fråga dig, vad anser du att det är för text du skriver när du svarar på en artikel?

Daniel Agorander 2012-08-02 20:55

Erik, du kanske inte varit på nätet lika länge som många andra. Kutymen att göra emfas med lågstreck, dvs _betoning_, härstammar från usenet och IRC-kanalernas storhetstid - 90-tal och däromkring. Då hade man inte möjlighet att kursivera och skriva i fetstil, utan använde "trick" som _fetstil_, /kursiv/, etcetera.

Daniel Agorander 2012-08-02 20:57

(Och till ämnet kan höra att här i detta kommentarsfält har vi samma oförmåga att använda normala betoningar som vi hade då, back in the days, varför man kan använda samma metoder som var vanliga då.)

Erik 2012-08-02 22:44

Har man läst en skönlitterär bok de senaste 15 åren så använder man inte ”_” för att framhäva ord. Och du/ni kan inte försvara er med att det inte går att kursivera på LS forum – för hade du/ni läst en engelskspråkig bok det senaste decenniet så borde du/ni veta att många engelskspråkiga författare oftast använder något annat än kursivering.
Sedan kan jag tillägga att jag är gammal nog för att vara med på IRC-kanalernas tid. Men har utvecklats sedan dess. Numera använder jag inte =), =P, eller försöker komma innanför tonåriga tjejers trosor eller liknande som man gjorde på den tiden. Ej heller missbrukar jag versaler då jag tycker det ger ett oseriöst intryck av en tonårig som skolkat från de basala svensklektionerna.
Det är väl bara ett sammanträffande att alla ni tre är fast i det förgångna?
Vi kan fortsätta debattera imorgon. John Blund kallar inför arbetet imorgon … du/ni tror väl fortfarande inte på honom som du/ni gjorde då?

Daniel Agorander 2012-08-02 23:04

Ah, Erik.

Vem har pratat om tonåriga tjejers trosor? Ah, just det, bara du.

Är du HELT säker på att du vill gå in i en debatt om korrekt svenska? 100%? Din text här är nämligen riktigt katastrofal. :)

Eller skall vi göra normala tillstånd för kulturella skillnader för att olika människor har olika sociokulturella influenser?

Robin Nilsson 2012-08-03 07:12

Jag förespråkar att vi sätter stopp för diskussionen om skrivteknik, eftersom den inte har med artikeln att göra och är på väg att urarta. Bättre om vi kan hålla oss till att strikt diskutera innehållet i artikeln. Kan ni vara så snälla och ta den diskussionen via annan informationskanal?

Erik 2012-08-03 13:46

Robin: Jag ber om ursäkt att jag återigen går off-topic, men ska svara på Daniels fråga. Jag välkomnar kritik på min svenska som är långt ifrån felfri, men jag vill gärna utvecklas. Förhoppningsvis får jag konstruktiv kritik. Jag skulle faktiskt vara tacksam, men innan du gör mig den tjänsten så hjälp gärna din bror/far med svenskan på hemsidan till sitt/deras företag för att inte skrämma iväg potentiella kunder. Det känns som att det borde ha högre prioritet. Jag tycker det är beklämmande när jag påpekade det egendomliga i att flera användare hade samma skrivteknik. Till svar fick jag olika förklaringar, men ingen skrev sanningen att ni tillhörde samma diskussionsgrupp och tagit efter varandra. Känns det ärligt och tycker du inte att det påverkar debatten? Användare tror sig debattera mot en när det i själva verket är nio(?) Jag ska ställa en fråga och förväntar mig och litar på att det är ett ärligt svar: Diskuterar ni i er diskussionsgrupp hur ni ska bemöta olika påståenden här på forumet? Förhoppningsvis slipper jag bli utsatt för någon WoW-raid …

HenrikSundholm 2012-08-03 13:47

Robin, du är bara sur för att jag avslöjat dig som imperialistisk reptilkung. Att du försöker mörka det är bara pinsamt. Den fråga som återstår är väl om du lurat Torgny eller om han är en av dina undersåtar. När någon nämner Liberty Silver i framtiden kommer jag i alla fall inte missa tillfället att säga "ja, det är ju de där foliehattarna som skriver att aliens byggt pyramiderna, att makthavare är genetiskt oförmögna till kärlek och länkar David Icke". Eftersom LS visar att de tycker ett bra rykte är överskattat, genom att publicera detta och låta det stå kvar, kan jag inte tänka mig att det skulle uppfattas som annat än välkommet. På sikt tror jag att sådan här makalös brist på omdöme och källkritik kan leda till märkbara förluster för LS. Jag hoppas att foliehattsstämpeln känns tillräckligt klädsam för att det skall vara värt det.

HenrikSundholm 2012-08-03 13:54

Erik, vi känner varandra eller är bekanta över nätet. That's it. Bara du har trott eller påstått att vi skulle vara en och samma person.

Sigvard 2012-08-03 14:51

Henrik Sundholm: Det är liksom bara i din värld som du tror dig ha "avslöjat" Robin. Det är lite likt den lilla gruppen som kallar sig Vetenskap och Folkbildning (VoF). En samling minst sagt fyrkantiga människor som inte kan tänka längre än vetenskapen kommit. Det värsta med dem är att de på fullt allvar anklagar mer fritänkande människor för lurendrejare. Och tyvärr så verkar det vara likadant med många insändare här också. Är det inte bättre att säga att ni faktiskt inget vet om det som finns i Robins artikel?

HenrikSundholm 2012-08-03 15:04

Sigvard, jag säger inte att jag sitter inne med sanningen förstås, men det du skriver beror på en psykologisk mekanism som gör att du inte vill utmana din världsbild. När du börjar ifrågasätta mainstream och ser upp mot himlen en sjärnklar natt förstår du nog vad jag menar.

Sigvard 2012-08-03 15:12

Henrik: Det är just det som jag gör och det är då som jag inser hur lite jag vet egentligen. Det är därför som jag också är öppen för sådana artiklar som Robin har skrivet. Jag är dock både kritisk och öppen på samma gång.

HenrikSundholm 2012-08-03 15:18

Sigvard, det är bra, öppnar du bara upp ännu lite mer inser du förmodligen det rimliga i att Robin är en reptilkung från en annan galax. Sanningen mörkas naturligtvis, men du, jag och David Icke kan nog genomskåda rimridån tillsammans.

Sigvard 2012-08-03 15:36

Henrik: David Icke är bara smart. Han har massor av bra saker att säga. Dessa saker är "lite väl bra" för att han skall slippa drabbas av "akut blyförgifting". Så därför så kryddar han det hela med lite reptiler och annat så att han blir lite byfåne. Och byfånen är inte lika farlig som en vanlig människa.

HenrikSundholm 2012-08-03 15:40

HAHAHAHAHHA :D

Sigvard 2012-08-03 15:48

Så hade jag gjort om jag varit i Ickes kläder......!

HenrikSundholm 2012-08-03 15:49

Och i en tänkande människas :)

Robin Nilsson 2012-08-03 18:45

Ja, med lite humor kan vi kanske finna varandra till slut :-)

HenrikSundholm 2012-08-03 18:52

Nej, saklighet och ett minimum av intellektuell hederlighet är vad som krävs. (Jag svarar seriöst på en eventuellt skämtsam kommentar; mer er går det faktiskt inte alltid att avgöra om ni skämtar eller menar allvar, Poes lag o.s.v.)

Daniel Agorander 2012-08-05 04:09

"ERIK":

"men innan du gör mig den tjänsten så hjälp gärna din bror/far med svenskan på hemsidan till sitt/deras företag för att inte skrämma iväg potentiella kunder. Det känns som att det borde ha högre prioritet."

Tyvärr är den sidan djävligt irrelevant för försäljningen. ;)

Men ja, jag klagar lika mycket på den, men jag går ju inte in och leker webmaster utan betalning. Dock är det ju inte så att bror och far klagar på min svenska, tvärtom ber de om råd gällande korrekt skrivteknik, så jag ställs ju inte i detta sammanhang inför en situation där amatörer försöker klaga på mig?

Snyggt försök dock. Jag gillar din google-fu! Good job! Det är ju nästan så att jag misstänker att du klarar av att skriva google.com i en webbläsare. :)

Nikon 2012-08-05 09:01

Sigvard: Varför anser du att endast vof och de som kritiserar Robins artikel skall säga att de inget vet om vad som står i Robins artikel?

Varför kräver du inte att Robin skall säga samma sak? Menar du att han är en obestridlig auktoritet på området??
Han skriver verkligen som om han vore det när han använder stora rubriker som "SANNINGEN".

Jag kan lätt säga att jag inget vet om ödlor från rymden.
Däremot är jag utbildad elektroingenjör och följer forskningen om elektromagnetisk strålning, så jag kan omöjligt säga att jag inget vet om "mobilstrålning".
Jag sysslar även med genealogi och känner därmed till lite om "maktelitens" genetiska ursprung. Därför kan jag inte heller säga att jag inget vet om de blåblodiga. Det vore en lögn.

Per-Arne 2012-08-05 09:39

Tack Robin för en intressant artikelserie.

Angående den här sista delen vill jag bara säga att:

* Platons grottallegori är helt underbar.

* Det är viktigt att se upp för falska profeter.

Sigvard 2012-08-05 13:07

NIKON: Naturligtvis är inte Robin en obestridlig auktoritet på området. Det har nog mer med att du själv anser att man måste vara en obestridlig auktoritet för att skriva om någonting. Gör så att du istället läser igenom artikeln och om något intresserar dig så gå vidare med det och strunta i resten. VoF kan ju göra samma sak tycker jag men de borde ju inte anklaga honom för att ha fel om de inte till 100% vet det. Då kan de istället säga att enligt OSS så är det du skriver rena stolligheterna men inte ATT det ÄR rena stolligheterna. Det gäller alltså att ha lite självinsikt och förstå att man troligen inte vet så mycket. I varje fall så gäller detta mig.

HenrikSundholm 2012-08-05 15:28

Jag har svårt för människor som ständigt förklarar andras ståndpunkter genom psykologiska mekanismer ("vill inte ändra världsbild", "saknar självinsikt", etc.). Det enda som är relevant när det rör frågor om hur världen är beskaffad, är att framföra och överväga konkreta bevis. Den som saknar bevis och den som påstår något bevisat falskt bör bemötas precis likadant: återkom när du har något att komma _med_.

HenrikSundholm 2012-08-05 15:33

Att något är _möjligt_ säger inget om hur världen är beskaffad (såvitt vi inte bara diskuterar sannolikhetslära). Det anger potential -- inte faktisk realitet. Det gäller att klarlägga _vad_ av allt det möjliga som också faktiskt stämmer, och för att göra det måste konkreta bevis alltid ha företräde.

Sigvard 2012-08-05 16:22

Du verkar inte förstå. När det gäller Robins artikel så säger jag att den är bra och tankeväckande men att jag inte VET om något är sant eller inte. Du säger att den är osann. I så fall så lägg fram dina konkreta bevis för att den är osann. Om du inte har sådana bevis så säg istället att du TROR eller är helt övertygad om att den är osann istället för att konstatera att den ÄR osann. Eller säg till Robin att du inte accepterar något i hans artikel förrän han bevisat att det är sant. Men säg inte att den är ett rent falsarium om du inte VET och har bevis för det. Att detta skall vara så svårt att förstå för skeptikerrörelsen är nästan ett skämt. Varför kan ni aldrig förstå en så enkel sak?

HenrikSundholm 2012-08-05 17:34

Det mesta Robin skrivit är redan bevisat felaktigt, och det som inte är det saknar fullständigt grund i bevis. Så det är en sisådär 90% felaktigheter och 10% tomt munväder. F.ö. är det ju så att om man håller sig till den vetenskapliga metoden överensstämmer "enligt mig är det osant" och "det är osant".

Sigvard 2012-08-05 19:52

Henrik: Det visste jag inte kan du ge några exempel på det som redan är bevisat felaktigt?

Erik 2012-08-05 21:40

Daniel: ”Det är ju nästan så att jag misstänker att du klarar av att skriva google.com i en webbläsare. :)” Jo, men det klarar även arbetsgivare, kunder eller framtida samarbetspartners. Vid en Google-sökning på ditt namn så kommer LS-tråden upp redan på andra sidan. Förmodligen kommer den att stiga. Om du bortser kompetens, vilka egenskaper värderar du högt hos någon du gör affärer med eller en anställd/kollega som du tillbringar stora delar av dagen med? Ligger inte sympatisk och tolerant ganska högt? Hur tycker du själv att du har framställt dig här? Du förstör dina valmöjligheter inför framtiden. Om du skulle vilja bli politiker så skulle knappast dina inlägg här gagna dina politiska ambitioner. ”Jag vill aldrig bli politiker”, säger du förmodligen nu. Men du kanske ändrar dig i framtiden? Även om jag hade delat alla dina åsikter till fullo så hade jag ändå aktat mig för att anställa dig efter dina dryga inlägg. Meningen jag citerade känns aningen pubertal. Nu kastar jag sten i glashus, men den stora skillnaden är att jag inte har inkluderat mitt ovanliga efternamn. Du har skrivit överlägset flest inlägg i tråden och kommer du stå för allt du har skrivit om 10-20 år? Jag hade inte velat att alla mina pubertala dispyter funnits på nätet. Du kanske får ryggdunkningar av vänner som tycker det var bra det kaxiga inlägget du skrev, men det känns lite som att göra en tatuering i fyllan under en utlandssemester. Det är häftigt för stunden och polarna skrattar, men inom några år så ångrar man att man gjorde den. Jag är medveten om att vi människor har ett behov att bli sedda. Men det finns andra vägar att ta. Hade jag varit du så hade jag bett någon moderator att ta bort efternamnet för att minimera den eventuella skadan. Och det säger jag i all välmening. Jag hoppas för din egen skull att du inte är för stolt. Många av oss andra har varit för fega för att skriva ut våra fullständiga namn.

HenrikSundholm 2012-08-06 02:31

Erik, först klagar du på hur vi emfaserar ord och sedan på att vi skriver utan skydd av anonymitet. Har du något du vill diskutera i sak?

Daniel Agorander 2012-08-07 13:57

Erik: "Vid en Google-sökning på ditt namn så kommer LS-tråden upp redan på andra sidan."

Du inser att det är DIN googlesökning va? För mig har den precis tagit sig upp till förstasidan (sist på denna). Google's sökmotor profilerar dig som användare och försöker ge dig referenser som stämmer med dina surfvanor. Så i och med att jag surfar in mer på LS nu än förut (och inte har postat förut) så kommer den klättra för mig även här. Men för andra beror det helt på deras surfvanor. Jag ser min Twitter på andra plats i resultatet, och av någon lustig anledning är förstaresultatet en kommentar jag lämnade på en vänsterblogg för riktigt länge sedan. Någon som är intresserad i militära simulatorer och liknande kommer se de resultaten. De flesta kommer nog se min facebook.

Tack för din oro för mig dock, jag är rörd, nästan till tårar, över din omtanke. Men det verkar som att jag förstår hur grejor som detta med hur man syns på internet lite bättre än du. Men ja, jag använder mitt fulla namn, just eftersom jag står för det jag säger. Jag går inte ut på internet i syfte att säga saker jag inte skulle kunna säga till dig om vi träffades i verkligheten med full tillgång till varandras namn - speciellt som jag råkar veta att det där med "anonymitet" på nätet ändå är något av en falsk dröm. Den som vill kan skaffa fram sådan information relativt lätt - jag har själv använt det för att få ordning på bråkiga forumanvändare som behövde förstå att de inte kan sitta på sin kammare och tro att de är onåbara när det beter sig som arslen på internet.

Daniel Agorander 2012-08-07 14:03

(Incidentally: det är också därför reklamen du får på Facebook, i gmail, och på sidor som använder googles reklamtjänster, över tid börjar stämma in på det du faktiskt är intresserad i. Likaledes är det detta Google tjänar pengar på i Android - de tar inte betalt ens från Google Play, förutom på sina egna Nexus-enheter, men använder informationen till att kunna placera reklam bättre.)

Erik 2012-08-07 17:55

Henrik: ”Erik, först klagar du på hur vi emfaserar ord och sedan på att vi skriver utan skydd av anonymitet. Har du något du vill diskutera i sak?”. Nej, jag hade inte det efter mitt inlägg. Men ska besvara dina frågor. Personligen har jag inte mycket till övers för besserwissrar - och till den grad det är möjligt försöker jag undvika att klaga på andra. Men den här gången får jag försvara mig med att ändamålet helgade medlet. Jag ville betona det egendomliga att flera användare med snarlika åsikter hade samma skrivteknik. Som jag redan skrivit fick jag olika ”förklaringar”, men ingen skrev som det var att ni är vänner/bekanta och har tagit efter varandra. Så jag upprepar frågan jag aldrig fick svar på: Tycker du att ni har bedrivit debatten på ett ärligt sätt när ni inte erkände att ni i själva verket är vänner/bekanta? Och jag vill inte ha ett svar liknande ”så du skriver alltid vilka du är vänner med om du debatterar på forum?”. Du vet mycket väl att det gav ett intryck av en folkstorm av individer - utan koppling till varandra - när ni invaderade forumet som en WoW-guild i ett försök att förgöra den onda fienden som inte delade era åsikter. Sedan är beklagligt att du uppfattar det som att jag klagar på att ni två skriver utan skydd av anonymitet. Som jag skrev så ansåg jag att ni inte var fega som många av oss andra. Du har ju visat dig duktig på att läsa mellan raderna tidigare, så förstår inte hur du kan ha missat när jag antydde att ni var modigare än mig. Jag hade snarare tagit det som beröm. Men vi alla är olika - och tur är väl det. Daniel: ”För mig har den precis tagit sig upp till förstasidan (sist på denna)”. Jo, exakt samma för mig nu. Men du behöver inte vara orolig att jag trott mig kunna mer om internet än dig. Jag är fullständigt övertygad att du besitter överlägset högre kunskap om internet, datorkomponenter och World of Warcraft.

HenrikSundholm 2012-08-07 20:47

Vi är vänner/bekanta men har såvitt jag vet inte (åtminstone inte från min sida) tagit efter varandra. Det finns inget ohederligt med att delta i en debatt utan att ange vilka i den man känner privat eller haft kontakt med i andra sammanhang. Att det skulle vara något slags "folkstorm" är absurt. Vi är separata människor som gjort separata bedömningar av artikeln.

Många av foliehattarna i kommentarerna verkar också ha snarlika åsikter och skriver på ungefär samma sätt. Det är möjligt att de enbart är hydrahuvuden på en och samma konungsliga reptilkropp, men eftersom möjlighet INTE (!!!) är fakta skulle jag inte tro eller fråga det på ett seriöst sätt.

Tonfallet i anonymitetsinlägget var ungefär: "men kära lilla vän, du förstår nog inte nu men någon dag kanske du ändrar dig, och då lilla ponken kommer det kännas ledsamt att du måste stå för dina fåniga inlägg".

Erik 2012-08-07 21:45

Henrik: Okej, tack för att jag äntligen fick svar. Jag har andra åsikter om det mesta av det du skrev, men ska hålla mig borta från syrliga inlägg som enbart kommer att leda till en ändlös debatt om vilket tangentbord som är bäst för gaming. Jag lämnar härmed (icke) debatten och hoppas att ni återgår till topic som Robin ville. Jag avslutar med en komplimang. Jag drog på smilbanden trots att jag också var måltavlan i din sarkastiska mening om hydrahuvuden på en reptilkropp.

Daniel Agorander 2012-08-08 02:57

World of Warcraft har jag tyvärr inte spelat mer än 30 minuter någon gång runt 2007 (de hade en sån där gratis-vecka, men den veckan blev inte lång för mig). Det var förbannat tråkigt då och är det antagligen nu också. Men jag gratulerar till ett bra försök rent generellt till att få debatten att handla om oss i stället för åsikterna som presenteras i artikeln. :)

Lure 2012-09-12 22:35

Här har alla ni som fortfarande tror på sagor om att en flygplanskrasch kan kollapsa en skyskrapa chansen att bli multimiljonärer!

Vad behöver ni göra? Enkelt, läs "A tower structure cannot destroy itself from top (scientifically explained by Anders Björkman, M.Sc., president Heiwa Co)" på nedan länk och motbevisa det Anders Björkman skriver. Ni kan också få miljonerna om ni lyckas med följande; "I pay anybody €1 000 000:- to produce a real photo or video of a structure collapsing progressively from the top!"

Jag förväntar mig nu att alla ni motståndare till sk "foliehattstänk" tar och motbevisar Anders Björkman och claimar era miljoner. Detta borde ni med era kritisk tänkande hjärnor klara i ett nafs... Eller?

http://heiwaco.tripod.com/tower.htm

/Stolt foliehatt som inte tror på sagor och vågar tänka kritiskt och även utanför boxen vid behov.
Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 691,59 kr 1.46%
Silver 7,68 kr 1.51%
Platina 294,05 kr 0.14%
Palladium 317,93 kr 0.79%
Uppdaterat: 2024-03-01 19:00 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten