Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

SERIE: Krisen i Grekland Inifrån - Del 12 - Bildt och Inbjudan till Hemliga Klubben

Av: Robin Nilsson

 

Vad har Carl Bildt och Dora Bakoyannis gemensamt, förutom att båda har eller haft posten som utrikesminister i Sverige respektive Grekland? Jo, den 14-17 maj 2009 gästade de lyxhotellet Astir Palace i utkanten av Aten, Grekland, som deltagare vid det årliga Bilderbergmötet. Temat för 2009 års möte var enligt läckt information den globala ekonomiska krisen. Var det då ett sammanträffande att Grekland sedermera kom att bli krisens galjonsfigur – något som blev alltmer uppenbart i TV under innevarande år?

Har ni förresten hört talas om Bilderberggruppen? Om inte så finns det en enkel förklaring. Kanske en av Bilderberggruppens styrande, David Rockefeller, uttrycker det bäst:

”Vi är tacksamma gentemot Washington Post, New York Times, Time Magazine och andra stora publikationer vars direktörer har deltagit vid våra möten och respekterat sina löften om diskretion i nästan 40 år”

David Rockefeller, 1991

Ja, så är det. Mediamogulerna medverkar flitigt vid mötena, men uppenbarligen inte i syfte att rapportera. Bonnierkoncernens VD, Jonas Bonnier, deltog vid årets Bilderbergkonferens i Virginia, USA. Trots detta kunde jag på hela (Bonnierägda) Dagens Nyheters webbplats endast uppbringa en artikel som omnämner ”Bilderberg”. Den är från 2008 och berättar kort om Carl Bildts deltagande vid det årets konferens. Vad artikeln inte förtäljer är att just Carl Bildt deltagit vid fler än 10 tillfällen, varav 2011 års Bilderbergkonferens var det senaste. Han har alltså plöjt ner åtminstone 30 hela arbetsdagar bara på själva mötena – utan att ens översiktligt redogöra för oss vad han gjort på betald tjänstetid.

Frågan är ifall vi överhuvudtaget känt till konferenserna om det inte vore för oberoende grävande författare/journalister som Jim Tucker och Daniel Estulin. Dessvärre lever flertalet av oss fortfarande i illusionen att skolor, universitet, TV och tidningar ger en allomfattande, rättvis och nyanserad bild av världspolitiken. Därför låter det otroligt när Estulin och Tucker hävdar att Bildt är insyltad upp över öronen i något som kallas Bilderberggruppen, där man planerar för en ny så kallad världsordning.

NVO (NWO på engelska) som står för ”den nya världsordningen” är en term som ofta dyker upp i samband med Bilderbergmötena. Carl Bildt och andra toppolitiker har nämnt denna världsordning under lång tid, men aldrig öppet definierat vad den egentligen innebär. Rättstatsprincipen (rule of law) och ökat inflytande från FN nämnde Carl Bildt vid en presskonferens för 20 år sedan. Vidare talade han om världsordningen som en ”möjlighet”, viken skulle kräva stora ansträngningar för att kunna bli verklighet. Kan möjligen Bilderbergmötet i Grekland ge oss fler ledtrådar? Vad sa Bildt där egentligen?

Jim Tucker som genom åren byggt upp ett stort kontaktnät och lyckats infiltrera många av mötena, fick information om att Bildt förespråkade att Världshälsoorganisationen (WHO) skulle göras om till ett globalt hälsodepartement och Internationella Valutafonden (IMF) till ett globalt finansdepartement, båda under FN:s kontroll. Det stämmer ju faktiskt bra överens med Bildts uttalande 1992 då han pratade just om att öka FN:s inflytande. Maktcentralisering verkar vara en gemensam nämnare i läckta uttalanden från Bilderbergmötena.

Men hur reagerar gammelmedia nu när informationen sprids på nätet? Jo, de går successivt över till att börja ”rapportera” om mötena. Framställningen är föga förvånande, med några få undantag, av ursäktande karaktär snarare än kritisk. Den typiska jargongen brukar vara att världens maktelit möts under avslappnade förhållanden och kan diskutera politiska frågor utan att riskera bli felciterade av illvilliga journalister. Vidare är minsann mötena ingen plats för påverkan av världspolitiken eller beslutsfattande bakom lykta dörrar. Det är bara oskyldiga sammankomster för ditt och mitt bästa.

Enligt Tucker och Estulin är det precis tvärtom. Varje möte är noga planerat vad gäller plats, tidpunkt och tema. De 130-140 maktpampar som bjuds in väljs ut efter deras förmåga att påverka utvecklingen i önskad riktning inom sina respektive områden. Man prioriterar personer som visat framfötterna och vars agerande går i linje med etablerandet av den nya världsordningen.

Den beskrivningen stämmer väldigt bra överens med Georgos Alogoskoufis, en av tre grekiska ministrar som var bjudna till mötet. Han visade på stor handlingskraft som finansminister åren innan krisen kom till allmän kännedom. Bland annat skrev han upp BNP-prognosen med 25%. Klavertramp eller genidrag – det beror förstås på ur vilken synvinkel man tittar. Samma sak gäller förstås Carl Bildts envisa uttalanden om att Sverige trots omständigheterna borde gå med i Eurosamarbetet. Ingen sunt tänkande människa kan väl mena det, såvida man inte väntar på inbjudan från hemliga klubben förstås...

Den initiala frågan om huruvida 2009 års Bilderbergmöte i Grekland har relation till landets nuvarande roll som Europas Svarte Petter lämnar jag öppen för diskussion. Slumpen brukar tillskrivas många händelser i vår värld – till och med vår existens. Är det någon som vågar ifrågasätta slumpen?

Här är en artikel jag rekommenderar för mer detaljerad läsning om Bilderbergmötet 2009 och här är en bok om Bilderberggruppen av Daniel Estulin. En fantastisk ögonöppnare som rekommenderas varmt.

Nästa veckas artikel blir den sista i serien. Då tänkte jag att vi ska titta på lösningar. Vad kan vi göra för att hjälpa oss själva och varandra i dessa tider och samtidigt ta kontroll över samhällsutvecklingen?

Mer än du kanske tror. Missa inte sista artikeln!

<< Tillbaka till artikelseriens huvudsida

 

 

 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Guld- och silverpriser

Ädelmetall Spotpris spot price info +/- % spot price change info
Guld 691,53 kr 1.45%
Silver 7,67 kr 1.45%
Platina 294,08 kr 0.16%
Palladium 316,97 kr 0.49%
Uppdaterat: 2024-03-01 18:50 CET

Förklaring prissättning och prispremier för ädelmetall

Liberty Silvers Nyhetsbrev

Prenumerera på Liberty Silvers kostnadsfria nyhetsbrev för ädelmetallrelaterade nyheter.

Prenumerera
Forumet uppdateras inte längre p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. Tidigare poster finns arkiverade här.

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt Mer information om
Liberty Silver mynten