Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Är det viktigt med litteratur om monetär ekonomi på svenska?
Är det viktigt med litteratur om monetär ekonomi på svenska?
2012-09-24 14:36 # 25
Sigvard
Citat:
Ursprungligen postat av Despierto
Citat:
Ursprungligen postat av Sigvard
[Men det här har varken med höger eller vänster inom politiken att göra utan med att skapa ett vettigt penningsystem.


Fel, det här har i allra högsta grad med vänster och höger att göra. Greenbackers är för en stor, stark stat som har penningsystemet i ett hårt grep och kan använda valutan till sin fördel. Men det är kanske ett ämne för en annan tråd...


Håller inte med dig, men som du säger, en annan tråd...
2012-09-29 21:39 # 26
Sigvard
Här finns Margrit Kennedys bok "Pengar utan ränta och inflation" att ladda hem som PDF (Svenska). Jag har läst hennes första bok med en liknande titel. Den här betydligt utökade versionen har jag inte läst. Länk till boken längst ner till vänster på den här sidan...

http://www.kennedy-bibliothek.info/inc/bibo/biboBox.php?bid=110
2012-10-07 19:23 # 27
Inflations Inflation
Jag har oftast problem med utländska språk, som engelskan, och jag vet att det är många som har det. Även om det är lite tabu belagt att prata om och diskutera i våra engelskspråkiga tider. Där den angloamerikanska kulturimperialismen är uppskruvad på högsta volym, och det är högsta mode hos diverse svenska och finska myndigheter, organisationer och företag att byta ut det svenska språket och finlandssvenskan, mot oftast svårförstådd engelska.

När det gäller utländsk facklitteratur, får man oftast fundera över vad författarna egentligen menade. Samt så slå upp korrekta översättningar av engelska fack termer och även ha någon form av synonym ordlista till hands. Ibland är det bra att veta vilken bakgrund och kultur författaren kommer ifrån, så man verkligen förstår vad ha vill ha sagt.

Det är skrämmande hur lite bra studie- och facklitteratur det finns på svenska. Så, är det någon som har planer på att skriva en välskriven fackbok som är rik på illustrationer och bilder. Så, välkomnar jag det. Svenska fackböcker från 1950 och 60-talet håller fortfarande hög klass, men är oftast mycket föråldrade och inaktuella. Dessutom är de svåra att få tag i, då de slängts genom åren.

Bland modern svensk studie- och facklitteratur är de flesta inte något vidare. De flesta är dåliga plagiat från någon tidig engelsk utgåva, med oftast tillhörande grova fel i översättningarna. Tyvärr får man oftast en känslan av att översättaren inte heller har förstått vad där stod på engelska och inte haft något vidare intresse för ämnet eller förstått ämnet i sin natur.
Senast ändrad av Inflations Inflation; 2012-10-07 19:44
2012-10-08 10:04 # 28
Sigvard
Citat:
Ursprungligen postat av Inflations Inflation
När det gäller utländsk facklitteratur, får man oftast fundera över vad författarna egentligen menade. Samt så slå upp korrekta översättningar av engelska fack termer och även ha någon form av synonym ordlista till hands. Ibland är det bra att veta vilken bakgrund och kultur författaren kommer ifrån, så man verkligen förstår vad ha vill ha sagt.


Det där känner jag verkligen igen. Läsningen av boken övergår snart till ett slående i engelsk-svensk lexikon och synonymordlista. När man lyckats läsa ett kapitel och tror sig ha fattat någorlunda så är man trött.

När man då nästa dag vill läsa om kapitlet för att riktigt fatta så finner man att man har glömt vad de flesta orden man slagit upp betyder. Kanske beroende på att man är 60+ och har svårt att lära sig nytt. Speciellt då sådant här utantill-lärande som att lära sig glosor.
Senast ändrad av Sigvard; 2012-10-08 10:08


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt