Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < köper ni fortforande guld.*?
köper ni fortforande guld.*?
2011-09-01 12:25 # 1
dany
tänkte höra om ni köper fortforande guld när de har nått det högsta ..
eller det är fortforande billigt nu.?
2011-09-01 12:35 # 2
Nikon
Om någon hade kunnat svaret på den frågan så hade han blivit mycket rik...
2011-09-01 14:27 # 3
Johanna
Personligen har jag slutat köpa för tillfället. Men det säger ju ingenting om nånting.
Och egentligen kanske jag skulle köpa mer för jag tror på de som ser guld 2500+, verkar vettigt när man ser till den rådande ekonomin och hur guld beter sig. Om guld drog iväg till 1800 när börsen gungade nyligen, vad händer då när usa går i konkurs? Men jag antar att jag slutat pga känslan att det är tråkigt att köpa något så dyrt som tidigare var så billigt ;) Men känslor ska ju egentligen inte ha nåt med investeringar att göra...:)
2011-09-01 14:40 # 4
HPX
Jag ämnar fortsätta att påpeka att det bästa sättet att undvika att man köper och sedan rasar priset är att köpa mindre belopp med regelbundna intervall. Det ger dessutom följande trevliga situation :

- Priset går upp = Du blir glad
- Priset går ned = Du köper mer, och blir glad

Win-win, så länge man inte fnattar ur utan har lite långsiktigt tänkande.
2011-09-01 15:24 # 5
kaase
Jag köper både guld och silver varje gång det har backat två dagar för att sedan köpa varje dag det går ner. Det har hittills visat sig vara en helt okej strategi. Sedan säljer jag sådant som jag tycker är "tråkigt" och över tid har jag samlat på mig guld och silver som jag gärna behåller över en lång tid. Problemet är väl att ungarna börjar bli kräsna och nu kräver "zebra"-mynt. Men jag såg att Rwanda faktiskt hade släppt några silvermynt med zebror på så det lär väl bli sådana i nästa silverdipp.
2011-09-01 16:59 # 6
Scarecrow
Köpte en hel del guld precis i dippen i januari, sedan köpte jag en del när det stod som högst i augusti. Tappade sugen lite när guldet sedan rasade under två dagar. Ligger dock totalt på mycket stort plus. Jag antar att de som manipulerar guld- och silverpriserna vill att man ska tappa sugen och sälja allt. Min investering är ju långsiktig och guldet ska inte säljas. Får se, kanske köper ett par 100 grammare till snart.
2011-09-01 17:07 # 7
billion
Den klokaste strategin är nog den HPX förespråkar. Köpa för mindre belopp regelbundet...fast ännu hellre för större belopp varje gång så man inte missar volymrabatterna. :)
2011-09-01 21:44 # 8
JJ
Läs Mike maloneys bok "Guide to invest in gold & silver" så kommer man känna sig rätt bra med att fortsätta köpa guld i dagsläget. Han pratar mycket om cykler om att saker och ting går från övervärderat till undervärderat.
Det har gjort det i flera tusen år och samma mönster upprepas hela tiden. Men en stor skillnad i dagsläget är att världsvalutan snart rasar samman och det kommer leda till att guld kommer nå astronomisk köpkraft, silver ännu mer tack vare att det är mycket mer undervärderat än guld. Så fortsätt investera i Dem ÄDLA.
2011-09-01 23:49 # 9
dany
en bit saning i det alla säger här. själv köpte jag ett par tackor presis innan det gick upp som raket..tur att jag gjordet det.- och jag ligger på plus på ett par månader bara. men det käns för jävligt att investera nu igen på 100 gr tacka när det kostar 10 000 kr mer.
gör jag det hoppas att det inte börjar gå ner. men det tror vi inte att d kommer göra.
som sagt guld o silver är pengar, man ska byta ut våra värdelösa papper som vi får i slutet av månaden och ta ut vår riktiga pengar som har varit i flera tuden år. (gold )
economi som de kallar det kommer kollapsa totalt mina herrar ,,, 1-2 år börja vi se en helt ny värld av hunger,stor skillnad mellan den fattige o den rike, medelklassen kommer försvinna, de tinar med tiden.. makten manipulerar med guld & silver så att vi ska börja ge de tillbaka till bankerna men så dumma är vi inte..
2011-09-02 00:11 # 10
JRX
Frågan är kanske inte helt felställd men jag har lite problem med synsättet att guldet toppat och att det doppade nyligen. Är det fiat eller guld som är pengar? Vilken är den bästa måttstocken? Guld är rimligen svaret på båda frågorna.

Om man skriver under på det bör vi vända på steken. Istället för x kr/oz eller y $/oz bör man se det som z oz/kr och n oz/$. Oz är värdeenheten, inte fiatvalutorna. På så vis ser vi att dollarn har nått ny all time low (även om det gick upp lite nyligen). Ställ dig sedan frågan om du tror kronan eller dollarn kommer att stiga eller falla framöver och där finner du svaret på din första fråga.

Hoppas det var förståeligt.
2011-09-02 08:42 # 11
Despierto
Jag försöker hålla en 1:17 balans mellan metallerna men köper silver i tr oz men guld i andra enheter. Resultatet är att det aldrig blir exakt balans och jag behöver alltid antingen den ena eller den andra metallen.

Försöker att undvika de värsta topparna men fortfarande är det så att vid ATH är det rea på ädelmetaller. Badbollen är på väg mot ytan...
2011-09-03 00:26 # 12
SIMM
Många mycket kloka ord i denna tråden. Jag gillar den skarpt

Johanna: Är du nöjd nu så var nöjd sedan också, det är vad livet handlar om - och man lever bara en gång. Man kan aldrig hitta ATL och ATH.
eliok: jag håller med dig, känns surt att behöva betala 10000 mer än när man köpte förra gången - jag gjorde likadant.
HPX: Precis! ...och det är väl vad livet handlar om - att bli glad! Lite av det andra känns som det kan kvitta, vi lever här och nu.
kaase: Känns som en sund idé, fortsätt bara på det spåret.
Scarecrow: Jag gjorde likadant i dippen i juni (var lite för tidigt ute), så jag tappade också sugen och missade mycket av min egna strategi (som då givetvis borde omformats lite). Såg två gånger på Liberty Silver 2011 vid 286:- resp 282:- (vet ej om det var ATL), men som sagt då hade man tappat sugen. Det är ju så lätt att vara efterklok.
billion: Visst är det rätt att köpa för större belopp, men vi kan ju inte "skita" ut pengarna och hela tiden köpa för större belopp. Vi måste hålla oss till fakta det behöver inte staten och pengatryckarna.
JJ: Håller med, även jag tror mycket på Mike Maloney (en skön kille med fötterna på jorden). Han bevisar mer (på ett enkelt sätt som alla förstår) än vad många analytiker bara skulle drömma om att göra med sina upp-å-ner vända diagram.
JRX: Du har helt rätt, men där är vi ännu inte (tyvärr). I alla fall inte när vi går in på ICA etc. Din andemening är helt rätt, men just idag är det inte vår måttstock.
Desperito: Japp, balansen är svår att hålla. I synnerhet om man vill gör "allt rätt". Själv trodde jag att jag hade 20/80, men jag hade 30/70 när jag kollade (OBS! har inte med silver/guld-ration att göra utan rent inköp). Men silver gör mig samtidigt tokig... vart skall jag göra hän allt (silver är billigt)? Guld är ju så enklare att stuva undan. Får ju bygga ut om allt skall få plats :-) [det sista var väldigt överdrivet och jag har skuld till banken på huset och CSN].Som sagt en härlig tråd...

// SIMM

edit: Lite rättstavning utförd.
Senast ändrad av SIMM; 2011-09-03 01:06


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt