Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < kommer guldet rasa nu?
kommer guldet rasa nu?
2011-08-23 22:53 # 1
dany
vad säger ni gold men.
kommer guldet börjar tappa nu,vad ha ni hört och vad spår ni?

2011-08-23 23:04 # 2
SIMM
Det får vi hoppas så vi hinner köpa mer - billigt. Sjunk, sjunk, sjunk.

Skall nu FED sätta in nya stödåtgärder får vi hoppas vi finner ett litet fönster innan med lägre pris.
Kolla å andra sidan vad som hände när det small på börsen senast! Guldet steg. Vad tror du händer nästa gång?

// SIMM
2011-08-23 23:08 # 3
bluesky
Nej det tror jag inte. Ingenting har förändrats. Det har stigit mycket snabbt på slutet, då brukar det bli vinsthemtagningar och korrigeringar (på pappersmarknaden). Långsiktigt finns bara en väg och det är upp. Hack i kurvan på vägen får man räkna med. Men det är möjligt att det kan dippa lite till innan det vänder upp igen. Vem vet. Hursomhelst - det är en långsiktig investering.
2011-08-23 23:29 # 4
Lunar4Ever
Citat:
Ursprungligen postat av eliok
vad säger ni gold men.
kommer guldet börjar tappa nu,vad ha ni hört och vad spår ni?Sedan den 1 juli så har guldet gått upp ca 2500 kr / tr oz. Detta har skapat en onödig hype och många har gått in i guld i tron att de missat en uppgång. Detta har nått följder som skapat brist hos leverantörer och till och med producenter. Guld är en långsiktig placering och kommer att gå upp i takt med att inflationen stiger (läs: pengars värde minskar). Guld är värdebevarande och sista tidens uppgång har varit för brant pga att det blir trångt i dörren när alla ska in. Låt oss hoppas att denna hype avtar och att uppgången (värdebevarandet) får en långsammare och mer naturlig uppgångsfas framöver. Hoppas att fler kommer till insikt om ädelmetallers fördelar och vi kan få fler anhängare. Inte bara i uppgångar utan i allmänhet. För det finns bara ett håll för ädelmetaller att gå i dagens skuldbaserade ekonomier och det är uppåt...
Senast ändrad av Lunar4Ever; 2011-08-23 23:30
2011-08-23 23:34 # 5
mfm
Det är naturligt att priserna går upp snabbare när FED och ECB tävlar vem som kan trycka mest pengar snabbast.
2011-08-24 18:47 # 6
Martin J
Guldet sjunker för att man höjt marginalkraven, När det då börjar sjunka är det lätt att fler säljer från dessa överköpta nivåer. Detta är ett gyllene (hehe) köptillfälle då dessa nedgångar snabbt brukar återtas.
2011-08-24 19:28 # 7
Ade5
Någon som kan förklara på svenska vad ett marginalkrav är?
2011-08-24 19:46 # 8
MFC
Citat:
Ursprungligen postat av Ade5
Någon som kan förklara på svenska vad ett marginalkrav är?


Marginalkrav är som en deposition som investerare måste lägga när de köper positioner i olika terminskontrakt, exempelvis silver eller guld.
2011-08-25 13:40 # 9
rbkanders
Marginalkrav är väl att jämföra med kontantinsatsen man måste stå för själv när man tar lån för att köpa hus..?
2011-08-25 14:57 # 10
Silverbullit
Jag tycker mig ha hittat en bra artikel angående senaste månadens berg- o dalbana (GULD) bl a flera intressanta grafer.

http://www.zealllc.com/2011/goldob.htm

Har inte läst någon artikel av Adam Hamilton tidigare men fann den övertygande, särskilt med tanke på datum för artikelns tillkomst.

Är det någon som följt hans rapportering eller vet mer om honom och Zeal LLC för att antingen bekräfta legitimiteten i artikeln eller avfärda den. Den stämde lite för mycket överens med mina egna analyser av situationen vilket får mig att bli lite misstänksam (blivit nojig på sistone kanske?)

.
2011-08-25 15:59 # 11
pledians
Det känns som att det kan vara värt att avvakta och se vad usa tänker göra närmaste tiden - blir det någon finanskris/hyperinflation eller ej. Guldet har stigit oroande mycket senaste året. Känns som att det nästan är mainstream att köpa guld - alla vill hoppa på tåget, vilket brukar vara tecken på att en bubbla är på väg.
Senast ändrad av pledians; 2011-08-25 16:00
2011-08-25 16:25 # 12
billion
Citat:
Ursprungligen postat av pledians
Det känns som att det kan vara värt att avvakta och se vad usa tänker göra närmaste tiden - blir det någon finanskris/hyperinflation eller ej. Guldet har stigit oroande mycket senaste året. Känns som att det nästan är mainstream att köpa guld - alla vill hoppa på tåget, vilket brukar vara tecken på att en bubbla är på väg.


Tenderar att hålla med dig...men...vilka alla?

Jag känner inte någon som investerar i fysiskt guld eller silver. Bara nätkontakter som nått samma insikter. Vanliga Svenssons har inte en tanke på att köpa guld eller silver. De säljer sina smycken till bra pris istället.

Visst, en del hakar på vid en rejäl uppgång, oftast i pappersform. Detta trycker upp priset lite för högt imellanåt.

Fundamenta kvarstår: Världen är sjukt skuldsatt och papperspengar är inget värda.

Min gissning är att en någorlunda "korrekt" uppgång per år för guld i USD motsvaras av den egentliga(läs shadowstats.com) inflationen som är i USA. Mot den bakgrunden har guld kanske gått upp lite för mycket den senaste tiden. Å andra sidan, de som vill vara tidigt ute och inte köpa guld under en hyperinflation vill nog köpa nu och inte vänta tills dess. Därför kan ett något högre pris motiveras just nu.

Dessutom, jag själv tror inte att guld ännu hunnit ikapp sitt "egentliga" värde utan släpar lite om man ser till den "egentliga" inflationen genom åren. Ett "rätt" pris skulle enligt mig ligga på drygt $2 500 idag. Därefter öka med den "egentliga" inflationen.

Det här är bara vad jag tror och skall inte tas som ett råd. :)
Senast ändrad av billion; 2011-08-25 16:31


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt