Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < Stundande ekonomisk härdsmälta?
Stundande ekonomisk härdsmälta?
2011-01-30 10:20 # 61
Bossen intressant video med :) Cjpmen till Cjpm
Senast ändrad av Boss; 2011-01-30 10:24
2011-01-30 13:46 # 62
Boss
2011-01-31 17:38 # 63
Anonym
2011-02-24 22:49 # 64
Linus H
De tre stegen till fullständig ekonomisk kollaps.

STEG 3

Lindsey Williams har jobbat som präst och missionär för Atlantic Richfield (ett av världens största oljebolag) under 3 år på 1970 talet. På nått vis var han toppchefernas anförtrodde man som fick deltaga på diverse styrelsemöten. Den information han kom över sammanställde han i en bok som kom ut 1980 och hette Energy non crisis. http://www.reformation.org/energy-non-crisis.html

Han refererar i den till en Mr X. Denne har LW hållt hemlig ända fram tills ett halvår sedan då denne dog. Mannen hette Ken Fromm och var CEO på Atlantic Richfield under en längre period. Ken Fromm tillhör eliten och han har under hela tiden läkt information om vad världsordningen är påväg. Alla skutt på energimarknaden och dess effekter har Lindsey rapporterat om med otrolig precision under hela denna tid. Råoljan låg på $40 per fat och LW säger att den skall gå till $150. Ingen tror honom och vipps så är den där. LW säger att den kommer att gå ner till $40 igen (alla skrattar) och japp mycket riktigt gör den det igen. LW kommer i kontakt med en ny och ännu mäktigare person Mr L. som för några måndader släppte att mellanöstern kommer att nå en tomultartad situation med civil olydnad. Det har nu inträffat och inte undgått någon.

LW släppte nu bomben dvs. hur allt hänger ihop för oss alla som vaknat upp. För att förstå detta så måste vi gå tillbaka igen. För 60 år sedan var arabvärlden en obetydlig sandöken med nomadfolk och gamla historier. 4 oljebolag besöker dem och lovar dyrt och heligt att köpa olja av dem till ett bra pris. Araberna har inte medel att pumpa upp allt utan tillförlitar sig till amerikanerna. Jänkarna ser till att produktionen kommer igång och handeln mellan araberna och staterna sätter igång och pengarna som utbyts är dollar. 1970 åker Henry Kissinger dit och tvingar araberna att bara ta emot dollar (oavsett vem som köper) samt att köpa amerikanska statspapper från Treasury Department för all förmögenhet. Det är då värdepapper som Amerikanska centralbanken utger för att få printa dollar som alla behöver för att köpa olja. Dessutom delas mellanöstern in i 4 zoner som var och en kontrolleras av 4 olika bolag. Atlantic Richfield, Chevron etc.

Samtidigt uppdagas det att nya oljefyndigheter har påträffats på amerikansk mark. Dessa nyheter tystas snabbt ner och glöms bort. Faktumet om att oljan håller på att ta slut kan knappast undgått någon. Det man inte deklarerade för allmänheten är att dessa fyndigheter är de största som finns i världen och att det är av en extremt ren typ (kräver praktiskt taget ingen rafinering). Usa är därför helt oberoende av extern olja och behöver således inte importera någon olja från araberna men gör det ändå.

Nu kommer den roliga twisten!
Mr L och Mr X hävdar att anledningen är att man inte pumpat från egna källor är att oljepriset har legat för lågt. Den måste upp till $200 innan det skall vara möjligt. Vad man då behöver är en rejäl kris i mellanöstern för att detta skall ske. Det man då gör är att skicka nån google chef till egypten och startar ett uppror genom internet och universiteten. Detta sprider sig och till slut når det sån effekt att diktatorerna störtas. Osäkerheten blir total över vad som kommer hända i landen. Muslimska brödraskapet som är ett skumraskpack som skapat fanatiska regimer och terrordåd kommer då gå in och erbjuda trygghet och säkerhet för en fallande infrastruktur. Dessutom kommer de hota stabiliteten och gå emot Israel. Det kommer att leda till att priset på olja kommer att dra iväg vilket den redan har gjort.

När den når $200 kommer USA att sluta importera olja. Det kommer sammanfalla perfekt med följande: Dollarn kommer att kraftigt devalveras under 2012 och som följd kommer en hyperinflation att sätta igång. Det kommer göra att de två nya världsvalutorna BANCOR, Renminbi och ev Amero introduceras fullskaligt och dollarn kommer att upphöra att existera och således sluta att vara en världens reservvaluta i slutet av 2012.

Araberna då, deras otroliga rikedomar som är undanstoppade i amerikanska statspapper kommer att bli värdelösa över natten och de kommer i praktiken att gå tillbaka till de nomadfolk som den en gång var. Den infrastrukturella misär och den ekonomiska svindleriet kommer att leda till att staterna i avsaknad av diktatorernas fejkade diplomati kommer attakera Israel och grogrunden för ett tredje världskrig är där.

Om oljepriset är $200 per fat kommer de leda till extrema kostnader på allt så den industrin påverkar. Råvaruframställning, förädling, produktion, transporter etc kommer att skapa priser på råvaror som inte alla har råd med. Det kommer skapa en total samhällskollaps och nationalisering är sannolik av oljefyndigheterna och USA kommer formas till en polisintensiv socialstat a la Orwell's 1984.

Kina kommer inte att påverkas av detta, de har redan nu knutit ett oljeavtal med Ryssland som ger dem full access till olja via Rysslands nya superdjupa oljefyndigheter.

Europa och övriga världen kommer att stå på kö att handla från den som kan tänka sig att släppa till men det kommer inte bli billigt. Det är många som siar att Euron också kommer kollapsa och då före dollarn i slutet av 2012.

STEG 2

Finanskrisen startades genom detta: The Glass–Steagall Act är en lag som instiftades 1933 i USA. Den reglerade vilka produkter som bankerna fick ta fram samt reglerade att sparbanker och investmentbanker inte fick existera under samma bolag. Den togs bort under stark lobbyism från banker och köpta politiker 1987. Detta banade väg för att ta fram nya bankprodukter som derivat. Ett derivat är en värdepapper som består av fraktioner av stora skuldstockar som tex tusentals bolån.

När man under giriga 2000 talet gav ut lån till vem som helst till superlåg ränta skuldsatte sig stora delar av befolkningen som normalt inte har råd med ett eget hus. Dessa lån klassades som sub-prime lån och placerades i speciella lånestockar. Derivat skapades av dessa och försäkrades av AIG som är världens största försäkringsbolag. Sedan sålde man dessa värdepapper till Island, Grekland, Irland, Spanien etc etc. När det sedan blev dags att likvidera pappret tillbaka till pengar så fanns det inga pengar bakom skulden för personerna som ägde huset hade inte råd att bo där och bostadspriserna hade fallit. Bankerna skakade på huvudet och stämningar haglade i luften. Det stora hålet som uppstått av detta drabbade bankerna, industrin, försäkringsbolag etc så hårt att allmänheten tvingades in med stödåtgärder. Det gav ett inflöde i balansräkningen för bankerna och mer skuld kunde genereras med fractional reserve banking systemet. Vågorna på vattnet drog iväg att till och med länder bad om stödköp Grekland, portugal etc.

STEG 1

Gamla President Bush introducerade NAFTA som är ett frihandelsavtal mellan USA-CAN-MEX som Al Gore kämpade vidare med och Bill Clinton signerade.
GATT är ett FN och WTO initierat frihandelsavtal som uppdaterats ända sedan 50-talet. Dessa avtal har lett till att västvärldens industrier har fått konkurrens av slavländer som där arbetare får jobba 16h per dygn för $1 i timmen. De producerar allt från viktiga saker till skräp och västvärlden har svalt det som den nya verkligheten samtidigt som USA, UK och många andras handelsbalans (import kontra export) blivit extremt negativ. Det betyder i praktiken att medelklassens ackumulerade statsrikedomar förflyttas till kommunistiska slavstater och västerländska företag som "outsourcat dit". Detta har kapat benen och möjligheterna till någon som helst förutsättning för tillväxt.


SLUTSATS

Att säga att detta inte är ett verk av en liten elit är galenskap. Det är samma verkamma elit och dess grupperingar inom Bilderberg Group, Trilateral Commision, Club of Rome, Council of foreign relation, FN-organ samt G20 som ligger bakom detta. Det är till större delen rena fakta och snabbt blivande historia som vi nu bevittnar och är för slöa för att reagera på. Vad kan vi då göra i lilla Sverige? Hjälp till att starta det stora uppvaknandet även här i Sverige och påverka våra politiker som röstar igenom en efter annan big brother lag under påtryckning av amerikanska intressen.
Senast ändrad av Linus H; 2011-02-24 23:04
2011-02-24 23:12 # 65
In4mayshun
Steg 1 och 2 är ju inget kontroversiellt, det är ju så det är. Det där med enorma oljefyndigheter under USA låter dock lite för bra för att vara sant. Jag vill nog ha en trovärdig källa till Mr. X och Mr. L:s uttalanden. Annars blir det bara en i mängden av otaliga konspirationsteorier. Men att USA egentligen tjänar på Mellanösternkrisen är inte alls omöjligt, samt att vi nu ser ett förarbete till Amero.

Vad man kan göra? Absolut ingenting. 99,8% av alla människor avfärdar alla såna här tankegångar som strunt. Man får sköta sitt eget liv på bästa sätt istället.
Senast ändrad av In4mayshun; 2011-02-24 23:15
2011-02-25 09:17 # 66
Anonym
Jag har också hört och läst ungefär samma saker bl a på Alex Jones Infowars mm. Man vet inte vad man skall tro, det är otroligt mycket konspirationsteorier på internet. Bl a att revolutionerna i Arabstaterna skall vara orkestrerade av de amerikanska och brittiska underrättelsetjänsterna mm.

Man får verkligen vara försiktig med allt man hör och läser. Desinformation är lätt att sprida på internet. Men man vet aldrig, det är bara att huka sig ned och avvakta händelseförloppet med sina besparingar i guld och silver, samt vapen och konserver. Intressant är det i alla fall att följa händelseförloppet.

KH
2011-02-25 12:16 # 67
Anonym
Vad gäller bilderbergare/Illuminati, så vill jag påpeka att vi har sådana i Sveriges ledning också, som vi skall vara misstänksamma mot. Ett exempel är Carl Bildt som är Bilderbergare, och har varit politiker hela livet. Hur kommer det sig att han har en förmögenhet på 100 miljoner? Varifrån kommer de pengarna? Sedan har vi familjen Wallenberg som också deltar i Bilderberg möten.

Vår regering är närmast landsförrädare. De smög igenom en grundlagsändring där det står att Sverige skall tillhöra EU. Varför gör man det?? Dessutom införde man i grundlagen att Sverige är ett multikulturellt samhälle. Varför??

Det verkar som om man vill avskaffa Sverige och byta ut befolkningen. Dags för revolution även här snart. Det finns åtminstone möjlighet till det i nästa val

KH
2011-03-02 22:03 # 68
In4mayshun
Minns ni den keltiska tigern? För några år sedan var det namnet på Irland. Nu har han blivit rufsig i pälsen, mager och sjuk. Idag är det Sverige som är tigern! I nedan video ser man vad irländarna anser om banker, politiker och andra oansvariga element som orsakat Irlands ras ner i avgrunden. När jag såg klippet tänkte jag direkt "hehe, om ett par år kommer vi att kunna göra ett klipp där en arg och vilt svärande göteborgare säger EXAKT samma sak!"
Bostadsbubbla, överskuldsatta hushåll, envis hög arbetslöshet, massiva integrationsproblem, katastrofalt utbildningsväsen, oljekris, energibrist, åldrande befolkning som ska försörjas av allt färre i arbete..... Det blir inte muntert.

2011-03-03 07:57 # 69
Anonym
Intressant läsning, hela tråden..

Linus H, bra inlägg! Två bitar till av pusselbiten på plats.


Tänkte bara komma med en liten instickare och tipsa om en länk:
http://cuttingthroughthematrix.com/radio/Alan_Watt_CTTM_Live_on_RBN.html

Förmodligen flera här (om ni inte redan känner till) som hade uppskattat hans radiosändningar.

Mvh
2011-03-03 20:56 # 70
Silvertok
Nu ska vi inte vara pessimistiska, Ingves har idag meddelat oss att finanskrisen är över!
Vad mycket tryggare allt känns nu.

Ser inte Borg och Ingves längre än Sveriges riksgräns eller är de helt inkompetenta.

Eller kanske de ser vad som är på väg att hända och är helt skitskraja.....
Senast ändrad av Silvertok; 2011-03-03 20:57
2011-03-03 21:37 # 71
marcandrew
Citat:
Ursprungligen postat av Anonym
Vår regering är närmast landsförrädare. De smög igenom en grundlagsändring där det står att Sverige skall tillhöra EU. Varför gör man det?? Dessutom införde man i grundlagen att Sverige är ett multikulturellt samhälle. Varför??

Det verkar som om man vill avskaffa Sverige och byta ut befolkningen. Dags för revolution även här snart. Det finns åtminstone möjlighet till det i nästa val

KH


Håller med fullständigt. Regeringen/riksdagen blev faktisk polisanmäld av ND eller liknande gruppering för landsförräderi eller något liknande brott.

Endast SD var emot. Och DE kallas odemokratiska.... Att inte V och MP var emot den nya grundlagen finner jag ytterst konstigt. Men att liberalerna i FP och C de trognaste av alla lakejker var för förvånar mig icke.
2011-03-04 13:02 # 72
Linus H
Nu säger Timothy Geitner att USA har "considerable spare oil production capacity"

http://money.cnn.com/2011/03/03/news/economy/geithner_oil_libya/

Helt i linje med va Lindsey Williams säger
Senast ändrad av Linus H; 2011-03-04 13:02


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt