Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Ekonomi, centralbanker, banker, marknader och aktier < ECB lämnar räntan på 0.05% och sätter igång penningpressarna
ECB lämnar räntan på 0.05% och sätter igång penningpressarna
2014-10-03 16:53 # 1
Liberty Silver / Gustav Andersson
ECB lämnar räntan på noll och trycker 1000 miljarder EUR på 2 år!


1000 miljarder EUR vill ECB stimulera lågtillväxtländerna inom eurozonen med de kommande 2 åren och räntan som är så nära noll den kan komma lämnas också orörd.

Kan man skapa välstånd genom att trycka mer pengar?
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2014-10-03 16:53
2014-10-08 13:48 # 2
Chefen
Svaret på den frågan är Ja,det kan man.Helt enkelt därför att man därigenom inflaterar bort en del av skuldbördan för folk.
Senast ändrad av Chefen; 2014-10-08 13:49
2014-10-08 16:55 # 3
ludwig
Svaret är oftast nej eftersom det är helt omöjligt att på förhand veta vad som händer med lönerna. Det är inte alls omöjligt att lönerna sjunker samtidigt som inflationen ökar, vilket leder till en katastrof för de som har lån. För ett levande exempel ta en titt på Japan som håller på att begå kollektivt harakiri med en yen som rasar, importkostnader som ökar mer än intäktäkterna från exporten och en lönebildning som ligger på 0. Dessutom verkar man alltid bortse från det djupt ohederliga i att förstöra sin valuta och vilka effekter det får för de som inte har några möjligheter att öka sina inkomster.
2014-10-08 16:58 # 4
billion
Citat:
Ursprungligen postat av Chefen
Svaret på den frågan är Ja,det kan man.Helt enkelt därför att man därigenom inflaterar bort en del av skuldbördan för folk.


Det är dock inte bara skulder man inflaterar bort utan även en del tillgångar. Det som gör det här extremt kontraproduktivt är att man gynnar de som lånar samtidigt som de som sparar straffas. En ränta satt av marknaden skulle så småningom skapa balans i systemet vilket gynnar sunda beslut och lån enbart när det är värt risken som räntan motsvarar.
2014-10-09 10:45 # 5
Flipper
my two cent: Ja, men pengarna skapar inte välstånd, däremot arbete, kompetens, naturtillgångar etc plus en volym pengar som står i relation därtill, för att förenkla utbytet av varor och tjänster. Värdelösa pengar är en smart uppfinning, men trycker man för mycket ökar pressen att producera för att hinna ikapp volymen pengar som redan är i omlopp. det är av den anledningen vi måste jobba tills vi är 70 samt ta in extra arbetskraft från arabländerna till jobb som inte finns men som vi hoppas kunna skapa, ty alternativet är inflation. Tänk på de stackars miljardärer som tryckt för mycket pengar åt sig, vi måste öppna våra hjärtan.
Senast ändrad av Flipper; 2014-10-09 10:55


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt