Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Gammelmedia: Guldpriset manipuleras av ett fåtal banker!
Gammelmedia: Guldpriset manipuleras av ett fåtal banker!
2014-02-27 18:02 # 1
Liberty Silver / Gustav Andersson
Att guldpriset skulle vara manipulerat eller att priserna skulle vara riggade i förväg är något som många så kallade ”guld bugs” har hävdat under en längre tid. De flesta i mainstream-media har dock vänt sig mot alla sådana uppfattningar och hävdat att det endast är foliehattar som försöker sprida sina konspirationsteorier. Men nu har även gammelmedia fått upp ögonen för vad som kan vara bevis för att guldpriset ”riggas”.

Financial Times: Banker i panel styr guldpriset till att gynna dem sja?lva
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2014-02-27 18:02
2014-03-06 18:46 # 2
Liberty Silver / Gustav Andersson
Nu stäms vissa av bankerna som anklagas för att genom hemlig samverkan ha manipulerat guldpriset.

Hur tror ni det kommer gå i faller med namn "Maher v. Bank of Nova Scotia"?

Kommer några bankirer fällas och i så fall, hur skulle det påverka guldpriset om fixingen blev mer transparent?
Senast ändrad av Liberty Silver / Gustav Andersson; 2014-03-06 18:47
2014-03-06 19:53 # 3
Liberty Silver / Torgny Persson
Moderator
Manipulation för fixen och prissättningen är bara toppen av isberget. Det är framförallt resten av isberget d.v.s. marknadsplatserna i sig som är problemet. Det är inte guld och silver som handlas på marknadsplatserna, det är elektroniska spot- eller terminscertifikat utan uppbackning av fysisk metall

Anta att vi i ett fiktivt exempel har 2000 ton fysiskt guld. Priset på guld är 10 000 kr. Anta att marknadsaktörerna manipulerar med priset och lyckas halvera det. Illa förvisso men vad händer med priset om manipulatörerna istället kan öka kvantiteten guld genom att skapa pappersguld ur tomma intet så att mängden hundradubblas från 2000 ton fysiskt guld till 200000 ton låtsasguld. Nu behöver inte aktörerna längre ens manipulera priset. Det sköter sig själv.

Om efterfrågan på guld, oavsett form, är konstant men utbudet kan ökas artificiellt går priset givetvis ned. Det är det skapandet av pappersguld och papperssilver som resulterar i prisnedgång som är den största manipulationen.

Men var glada för att så är fallet! Detta är möjligheternas fönster! Med rådande kinesisk efterfrågan kommer ryggen på pappersmarknaden knäckas och det är inte säkert vi är långt ifrån den punkten. http://koosjansen.blogspot.ie/ rekommenderas för utmärkt information om den kinesiska guldmarknaden.
2014-03-06 21:31 # 4
Kallek
Tidigare prismanipulationer har handlat om att driva upp priserna. Hur kan ni vara så säkra på att det inte visar sig att guldet är väldigt övervärderat?
2014-03-06 21:50 # 5
Nikon
Citat:
Ursprungligen postat av Kallek
Tidigare prismanipulationer har handlat om att driva upp priserna. Hur kan ni vara så säkra på att det inte visar sig att guldet är väldigt övervärderat?


Ingen kan givetvis vara säker på någonting.
Om det hade varit möjligt att vara 100% säker på någonting som har med ekonomi att göra så skulle man lätt kunna göra sig extremt rik. I princip.

Mycket bakom att många anser att guldpriset borde kunna vara ännu högre är nog att det finns många tecken på att den verkliga inflationen i dag är mycket högre än officiella inflationssiffror, och att det såvitt de flesta ser så är det nu troligtvis omöjligt att få stopp på den lavinartade ökningen av skuldbergen och massiva tryckandet av nya pengar.


Både skenande skulder och storskaligt pengatryckande är saker som var för sig i princip alltid inneburit att ett lands ekonomi kollapsat.
Och nu har vi både skenande skulder OCH storskaligt pengatryckande på en och samma gång, och det är inte på nationell skala längre, utan på global skala.

Vid ekonomisk kollaps, eller bara risk för ekonomisk kollaps, så flyr folk till säkra investeringar. Och traditionellt är det inte mycket som varit säkrare än guld. Så i kristider har guldpriset ofta rusat på grund av den stora efterfrågan.

Den ökning som vi faktiskt haft av guldpriset de senaste 10 åren täcker väl ungefär upp för den verkliga inflationen under den tiden. Men många tycker nog att det inte finns mycket tecken på prisökning motsvarande risken för global ekonomisk kollaps.

Men nej, ingen kan med säkerhet veta vad som kommer att hända, eller veta exakt vad som är "rätt" guldpris.
Alla måste göra sin egen bedömning.


EDIT
Ja, och så finns det ju också en del som misstänker att USAs guld i verkligheten till största delen är borta.
USA sitter officiellt på typ 70% av allt guld som finns i världen.
Om guldet i verkligheten inte existerar så borde priset vara mycket högre, eftersom det betyder att tillgången på guld är mycket lägre än vad marknaden räknar med. Grundläggande ekonomisk teori. Tillgång/efterfrågan.
Senast ändrad av Nikon; 2014-03-06 21:54
2014-03-09 15:24 # 6
LPB
Citat:

Den ökning som vi faktiskt haft av guldpriset de senaste 10 åren täcker väl ungefär upp för den verkliga inflationen under den tiden. Men många tycker nog att det inte finns mycket tecken på prisökning motsvarande risken för global ekonomisk kollaps.


Nu skojar du då verkligen till det!!
2014-03-10 17:26 # 7
Lavendale
Citat:
Ursprungligen postat av Nikon

Ja, och så finns det ju också en del som misstänker att USAs guld i verkligheten till största delen är borta.
USA sitter officiellt på typ 70% av allt guld som finns i världen.
Om guldet i verkligheten inte existerar så borde priset vara mycket högre, eftersom det betyder att tillgången på guld är mycket lägre än vad marknaden räknar med. Grundläggande ekonomisk teori. Tillgång/efterfrågan.


Om du med officiellt guld menar USA:s guldreserven så räknar Wikipedia med att i dec. 2013 USA:s guldreserv skall vara på 8133,5 ton. Det motsvarar 25% av summan av alla centralbankers guld. Samtidigt är centralbankernas guldbara ca. 20 % av allt guld som finns ovan jord. Indiska hushåll beräknas t.ex. hålla 18.000 ton guld, vilket är 11% av den globala stocken, som beräknas ligga på 171.100 ton.
Och det finns som sagt många som frågar sig varför det skall ta 7 år för USA att återbörda 300 ton av det guld som Tyskland en gång placerade i USA. Det går trögt att få det hem, och förra året fick Tyskland bara hem 5 ton. Det var heller inte det guld som de en gång hade skickat dit som de fick hem. Utan det guld som skickades tillbaka kom från någon annan deposition som höll 90% rent guld, och som fick smältas om och renas.
2014-03-20 18:05 # 8
Chefen
http://www.di.se/artiklar/2014/3/20/nordea-nara-skrota-ravaruhandel/


Vad innebär detta att bankerna upphör med råvaruhandeln?Intressant?
2014-03-25 10:55 # 9
Metallurg
USA:s och andra länders guldreserver är förmodligen utleasade av FED (man använder leasing eftersom då kan det stå kvar som tillgångar i bokföringen). Att Tyskland inte fick tillbaka sitt guld är väl allmänt känt, och skulle lilla Sverige försöka få tillbaka sitt guld skulle det bli kalla handen.

Bankerna spelar oerhört högt. Alla riksbanker tvingas med i karusellen med att trycka pengar, annars stärks den egna valutan så att exporten blir lidande. Man kan tydligt se att någon stor aktör säljer guld med hög frekvens för att hålla ner priset. Gör man inte det så syns den dolda inflationen som skapats av allt tryckande av pengar, och om priset börjar stiga ä'r ökar intresset för att köpa och då töms hela markanden på fysiskt guld, och DÅ exploderar priset. man måste till varje pris hålla prisutvecklingen på guld på samma nivå som aktiemarknaden, annars smäller det.

Indien har inför restriktioner på import av guld, och sannolikheten är att FED har utövat sitt inflytande för att få till detta.
-Sluta köpa guld, det håller på att ta slut! Tyskland klev ur prisriggningen och de fick inte tillbaka sitt guld eller så var det tvärtom.

Problemet är att hela världsekonomin hänger på om USA klarar sig ur sin ekonomiska rävsax. Och det kommer de inte att klara. Redan idag ligger Goldman-Sachs i rättegångar där de får böta sådana enorma summor för insider och riggningar att det är frågan om de klarar sig. Går räntan upp så är det good-bye.

Kina agerar helt rätt. De uppmanar sin befolkning att köpa guld (så att de kan tvångsinlösa detta senare), de köper hela sin interna guldproduktion plus att de köper allt de kommer åt på marknaden. Tack FED för att ni håller ner priset. Än så länge har de inga planer på att samarbeta med FED.

MVH/metallurg


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt