Hem
Köpa guld och silver
Sälja guld och silver
Diagram
Kunskapscentralen
Prispolicy
Hem Köpa silver guld platina palladium Sälja silver guld platina palladium Diagram Kunskapscentralen
Ändra
Visa varukorg
Till kassan
Antal   Produkt á Pris Pris

Summa: 0 kr

Forum < Guld < Trader på COMEX: "En stor innehavare kan tömma lagret"
Trader på COMEX: "En stor innehavare kan tömma lagret"
2014-01-28 18:03 # 1
Liberty Silver / Gustav Andersson
En Kanadensisk nyhetskanal intervjuade nyligen en handlare vid namn Tres Knippa. Han avslöjade i intervjun att om en enda större innehavare valde att ta fysisk leverans av den maximalt tillåtna mängden långa terminskontrakt skulle 81% av COMEX registrerade guldlager tömmas.

Han tar även bestämt avstånd från att det skulle röra sig om någon form av "konspirationsteorier". Det enda man behöver göra är "follow the money", säger han. Han menar att det finns en "historia" som är intressant och som vi inte kan blunda för nämligen det faktum att allt fler investerare vill ha den fysiska underliggande tillgången och värderar den högre än pappersguldet. Han nämner särskilt handeln på SGE (Shanghai Gold Exchange), som har ett premium på 15%.

Guldhandlare på COMEX: "Om EN stor innehavare skulle ta leverans skulle nästan hela lagret tömmas!"


Det är ju en hel del folk som under många år har påstått att pappersmarknaden är manipulerad och att det inte finns i närheten av tillräckligt med fysiskt guld för att backa upp allt pappersguld. Men hur hög trovärdighet har de anser ni?

Hur hög trovärdighet har Tres Knippa (Kenai Capital Management) och framför allt, vad betyder det han påstår för den fysiska guldmarknaden vs. pappersmarknaden under kommande år, om det är sant?
2014-01-28 22:06 # 2
Per-Arne
Det är väl ett rätt välkänt faktum att så gott som samtliga råvarumarknader har en marginell leverans, dvs att det handlas papperskontrakt som görs upp utan leverans.

En marknad där ingen leverans alls är möjlig borde kollapsa.

Man kan alltid förstatliga en tillgång, eller varför inte kriminalisera innehav och handel?
2014-01-28 23:04 # 3
Syraks vishet
Hej !
Det är mer komplext än jag först trodde !
Att de största bankerna, ägarna till Fed kan förvränga verkligheten genom handel med papper som representerar flera års brytning av den fysiska varan . Det förvånar allt färre, men falskspelarna vinner inte i det långa loppet som pappa alltid sa ...
Det har även varit min fasta övertygelse . För när det är tomt, tomt i valven , då tar leken slut ...men det jag först nu har förstått är att de kan köpa sig fria via nytryckta dollar även efter den fysiska varan de en gång hade är slut . Genom deras tillgång av obegränsade gratis dollar så kan de fortsätta ytterligare en tid ...
Det ända som tillslut kan stoppa korthuset från att nå upp till himlen är mänsklighetens uppvaknande och därmed deras värdering av dollarn .

Däri ligger mycket av sanningen om varför det uppstår krig, och revolter mot egna regimer eller andras . För ju fler dollar som trycks så måste fler människor använda och åtrå USA dollarn . Vilka som förser människor vid makten eller upprorsmakarna i andra länder är de samma bankirerna som har tillgång till obegränsade mängder dollar .

Den så kallade arabiska våren som pågått i tre år snart är inget annat än blodspengars väg till makten . Att petrodollarn kallas just så beror på att USA inget annat vill än att olja handlas med deras valuta som dessa bankirer har obegränsat av .

När nu Kina , Ryssland , Iran , Syrien och Nordkorea mfl försöker syna bluffen , då nalkas krig ...
Har de i de flestas ögon den största och dyraste krigsmaskinen mänskligheten skådat . Då ökar risken att den vid ekonomiska svårigheter kommer till användning . Petrodollarn blir Blodspenningar ...

Utan bevis så påstår jag att även resningen av det ukrainska folket mot deras regim är stöttade med dollar och euro . För det trycks också euro som skulle må bättre av fler användare !

Att Frankrike redan gått i krig i Afrika beror kanske på att det landet som de krigar i är världens tredje största guld producent . Så går det till när Tyskland kräver sitt guld tillbaka från bl.a. Frankrike ...

När lär vi oss att inte acceptera Blodspenningar ...det är frågan ?
2014-01-29 01:36 # 4
Syraks vishet
Hej !
En korrektion , Mali är Afrikas tredje största guldbrytare och inget annat .
Beklagar felet !


Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan.

Sök på Liberty Silver Forum

Prisgaranti hos Liberty Silver

Köp Liberty Silver mynt